Elektronikciler Bi Bakin Bu Tarafa (Vga)
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
30 mt 50 mt kablolar gordum anak benim sormak istediğim mevzu su simdi cat5 kablo icerisinde 8 kablo var vga gorutu aktarımda kac kablo kullanmam gerekecek onu bılmıorum ınternette baya baktım ama kac kablo oldugunu anlamadım bu isde anlayan bi elektronikci lazım yoksa ben kablo uclarını lehımlerım 16 tane kabloyla aktarırım goruntuyu ama amacım 8 kablo ıle yapılıp yapılmadııgını ogrenmek
-----------------------------su sanırım olayı özetleyebilir.
-
En iyisi koaksiyel (anten) kablodur, onun mesafe sınırını bilmiyorum ama birkaç yüz metreyi bulacağını düşünüyorum. Eskiden bilgisayar ağlarında kullanılıyordu ve sınırı 550 metreydi, görüntü iletiminde de aynı olabilir.
-
vgada o gosterdıgın tablodaki hangi kablolar lazım eger o tabloya gore bakarsak 1 2 3 renk 6 7 8 renklerıngnd lerı alt taraftada hortızonal ve vertıkal tarama pınlerı mevcut bu durumda 8 lı kablo yeterlımı yanı? yada su sekılde bi bağlantı yapılabilirmi
1 2 3 renkler
678 gnd bu gndler bırlestırılıp tek kablo
hortızonal ve vertıkal
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaslar sorularin bitmek tukenmek bilmiyor simdi baska birsey soracagim VGA kablosu
30 metrelik kabloda vga baglantisi yapmam gerekiyor ancak sorularim var yardimci olursaniz sevinirim
1) dvr cihazindan cikis alip 30 metre uzaktaki bi monitore kabloyla goruntu aktarabilirmiyim kayip olurmu
2) eger goruntu aktarirsam bu kablonun uclarini neye gore baglanti yapacagim
3)illa vga kablosumu olmak zorunda yoksa cat5 kablo ilede bu islemi yapabilirmiyim
-----------------------------Bizim processörlere biz 50-60 metre vga kablosuyla bile sinyal aktarıyor led e yansıtıyoruz herhangibir kalite kaybi yaşanmıyor. 30 metre iki ucu vga kablosunu rahatlıkla bulabilirsin istanbul içindeysen kendin yapmana gerek yok ki.
Örneğin aşağıda Reji bizim processöre 50 metre uzaktan sinyal veriyordu vga ile.
-
kendim yapmam gerekiyor bu kabloyu cunku bukablo duvar ıcerısınden falan gecıcekç eger bıgın varsa bana bı acıklarmısın vga da kac kablo kullanmam gerekıyor yanı kaclı kablo almalıyım 12 damar yetermı yoksa 8 damarlı bısemı almamız lazım bı yardımcı olursan sevınırım saolasın
-
Standart şaseli olarak 16 damarlı kablo bulabilirsin şase kablosunu hd-db-15 in dışına lehimlersin yada hiç kullanmaz kesersin.
-
saolasın yarın bı gıdım bakım elektronık pazarına bıseler bulabılıcemmı bakalım ınsallah calısır
-
ayhun
bu alısverıs merkezlerrındekı reklam plazmanalarının cogunu ben yaptım ordan bılıyorum
vga kablolarında 50 60 mt den sonra goruntu bozulmaya baslar eger aynı fazdan kameranı ve ekranı beslemessen topraklamada bır sıkıntın varsa ekranda tıtreme goruntu kesılmesı meydana gelır .
vga kabloda analog baglantı oldugu ıcın goruntu her kameradan aynı zaman dılımınde gelmeycektır .
mesela ilk vga kablo uzerınden goruntu tasıma ısı yaptıgımda tek merkezden 10 adet ekrana goruntu transferı yapıyordum bu ekran mesaferı farklı oldugundan vga kablo mesafesı uzadıgı ıcın goruntu en yakına geldıgınde uzaktakıne hala sınyal gelmıyor aradan bır kacx sanıye gectıkten sonra goruntu gelıyordu .
sımdı yenı cıkan sıstemlerde cat5 uzerınden goruntu transferı yapılabılır . ama cıhazlar bıraz pahalıdır.
ama normal network yapına swichine baglantı yaparak calıstırabılırsın ama dedıgım gıbı cok pahalı
kablo şeması bu ama lehim yapması biraz ugraştırır haberin olsun
red -green - blue rgb kablo şeması
1kırmızı 6- kırmızınn şasesi
2 yeşil 7 - yeşilin şasesi
3 mavi 8 mavinin şasesi
4-10-11 kısa devre bır kablo renk fark etmez
12 - kablo fark etmez
13- kablo fark etmez
14 kablo fark etmez
-
benım derdım kameralardan goruntu almak degıl benım derdım uzatma kablosu yapmak yani sole anlatayim kameradan goruntu cıkıyor dvr kayıt cihazına geliyor cihaz kaydediyor ancak ekranı farklı bi noktaya komamız gerektiği için dvr cihazıyla ekran arasına kablo cekmem gerekiyor bu sebebden dolayı kablonun ozelliği ve 30 metredeki kaybını sormak istedim birde kac damarlı kablo yeterli olur mesela butun gndleri bir bağlasam rgb yi ayrı ayrı baglasam birde hortizon ile vertikali ayrı kablolarla ceksem olurmu yani sole
5 gnd
6 kırmızı gnd
7yesil gnd
8mavi gnd
9gnd
10 gnd
bunları bir baglasam olurmu ?
birde başka bi bağlantı yapılabilme durumu varmı? kaclı kabloya gerek duyarım
-
hacı vga yer ama aldığın kablo kaliteli kablo olucak
yada en basitinden kayıt cıhazını çançinçon almadıysan buyuk ihtimalle bnc çıkışı vardır bnc istediğin yere taşı mönitoru 45 tl bitane bnc - vga çeviri konverter al çözülsün olay
hem bu yolla kayıt cıhazına iki mönitör bağlama şansında olur koyarsın bi monitörü kayıt cıhazının üstüne verirsin vga uzak mesafeyede sallarsın bnc den konverterle çözersin onuda muşteriye faturayı ittiri verirsin
hee masraf yapmak istemiyosan bnc çıkışına tv de de kullana bilirsin tv nin av . scart girşine yada tosh video girişine girip görüntüyü ala bilirsin , bu arada kameralar en iyi tüplü monitörede gözükür lcd dağıtır bıraz