Eminim Ki Böyle İkilemde Kaldınız
-
o 50binin sana geri dönüşü nasıl olacak, onu düşün.
-
2. senen olsa tekrar denememe olayını anlayacamda ilk senende ne bu üni telaşı. adam gibi çalış git düzgün bi bölümde oku kardeş. hem çevrende üniye gittiyse seni dersten alıkoyacak pek bişeyde yoktur :) kolay gelsin
-
Fırsatın varsa kesinlikle git dışarda oku derim. çok da zor bir bölüm okumazsan ek iş yapıp bir kısmını çıkarabilirsin.
İnsan hayatında 50 milyar para değil. yani eger hayatının gidisatini değistirecekse 50 milyar düşünmeye değer bir para değil. Yurtdışında okumanın sana diplomadan daha fazla faydaları olur.
zaten bu sene dersaneye 5 milyar vericen. 5 milyarda yiycen icicen bütün sene etti sana 40 milyar. =) üstüne bide 1 yılını kurtarıcan üstüne avrupa görecen.
Kimseyi dinleme hacı bas git. Eğer sevdiğin ve iyi bir bölüme girersen 1,5-2 senede rahat çıkarırsın o parayı diplomayı alınca.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
zaten bu sene dersaneye 5 milyar vericen. 5 milyarda yiycen icicen bütün sene etti sana 40 milyar. =)
-----------------------------:))))))
Abi yalnız yurt dışı dediğin öyle amerika in ingiltere demiyo bulgaristan azerbeycn felan diyo bn hiç ordan memnun olan birini görmedim
-
Hangi alanda egitim almak istiyorsun?
Bence Cin'i düsünebilirsin..
1 yil saglam bir Cince calisirsin,sonra bölüme baslarsin..Daha sonra bir yandan bölüm okur bir yandan isine gucune bakarsin. Tabi ki bu yazdiklarim bir cumleye sigacak kadar kolay seyler degil..Yani biraz kasmak gerekecektir.
Cin'i dusunebilirsin dememin sebebi de, bir sure sonra ailene yuk olmazsin (Eger kendi kendine birseyler yapabilirsen) Ayrica bir yabanci dilin daha olmus olur..
Yani sen bilirsin tabi ki..Ne yapacaksan,eline kalem kagit al + ve - lerini cikart. Ailene sundugun sebepler makul olsun ki onlarda senin arkanda olsun..
-
HolyOne bunu yazdı:
Fırsatın varsa kesinlikle git dışarda oku derim. çok da zor bir bölüm okumazsan ek iş yapıp bir kısmını çıkarabilirsin.
İnsan hayatında 50 milyar para değil. yani eger hayatının gidisatini değistirecekse 50 milyar düşünmeye değer bir para değil. Yurtdışında okumanın sana diplomadan daha fazla faydaları olur.
zaten bu sene dersaneye 5 milyar vericen. 5 milyarda yiycen icicen bütün sene etti sana 40 milyar. =) üstüne bide 1 yılını kurtarıcan üstüne avrupa görecen.
Kimseyi dinleme hacı bas git. Eğer sevdiğin ve iyi bir bölüme girersen 1,5-2 senede rahat çıkarırsın o parayı diplomayı alınca.
-----------------------------Yurt dışında nereleri önerirsin hocam senin çevre geniş giden arkadaşların illa olmuştur
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
HolyOne bunu yazdı:
zaten bu sene dersaneye 5 milyar vericen. 5 milyarda yiycen icicen bütün sene etti sana 40 milyar. =)
-----------------------------:))))))
Abi yalnız yurt dışı dediğin öyle amerika in ingiltere demiyo bulgaristan azerbeycn felan diyo bn hiç ordan memnun olan birini görmedim
-----------------------------Azerbeycan değil yahu Bulgaristanı düşünüyorum sadece tabi oraya gidersem göçmen arkadaşla gidicez okumaya, diğer ülkelerde yalnız kalıcam
-
husnuweb bunu yazdı:
o 50binin sana geri dönüşü nasıl olacak, onu düşün.
-----------------------------Diplomayı aldıktan sonra sevdiğim bölümde kendimi geliştirirsem 2-3 senede rahat cıkartırım gibime geliyor ama tabi özel üniler aynı lise gibi diyenlerde var millet parasıyla okudugu için cümbüşmüş sınıflar
-
hocam özel üniversitede okuyorum yarı burslu.geldiğime pişanmıyım değilim,asla yaptıgım şeyden pişman olmam ancak devlete gitseydim elbette daha iyi olacaktı.
sıkıntısı çoktur,yükü ağırdır.çoğu özel üniversitede hazırlık vardır ve çok para akıtılır.kaldım mı tekrar yaparsın geçerde geçer.
yurtdışında özelde okumak kat ve kat daha sıkıntılıdır.en yakın arkadaşlarım yurt dışında okuyor ve çektikleri sıkıntılara şahit oluyorum.
diğer yandan bir sene daha hazırlanmak en zor iştir.eğer içinde o gücü hissedemiyosan sakın ama sakın kalkışma,git bi yerlere.çok büyük bi hırs yapman gerekiyor yoksa 5-10 puandan yukarıya çıkamazsın.mezun olmak çok kötü bi durumdur,psikoloji bozar,zindana döner hayatın.
yani her iki taraftada boka batma ihtimalin var,en az pislenerek çıkacağın yer neresi oalcaksa orası seç,iyi düşün.
çok ama çok iyi bir karar vermen gerekir.bu iki şık arasında hata yaparsan canın çok sıkılabilir.dikkat.
-
hocam geçen bölüm okuyacaktım büyük ihimal fizik i.ö ama bu sene yazılım mühendisliği okuyorum. hayatımdan giden sadece bir yıl ve kız arkadaşım oldu. karar senin