En İyi Ve Güvenilir Raid Hangisi?
-
nerde ikamet ediyorsun karşılıklı veri transferi yaparız dizi film vs.
-
glaurung bunu yazdı
nerde ikamet ediyorsun karşılıklı veri transferi yaparız dizi film vs.
izmir / aynı yerde olmamız şart değil torrent ten paylaşabiliriz internet sorunun yoksa :D
-
1megabitle sınırlı uploadım, yani bi yüzüklerin efendisi serisini göndermeye kalksam 20 gün sürüyor elektrige yazık =D
-
glaurung bunu yazdı
1megabitle sınırlı uploadım, yani bi yüzüklerin efendisi serisini göndermeye kalksam 20 gün sürüyor elektrige yazık =D
:D yinede düşündüğün için teşekkürler .
-
Haci o siteyi sana barindirtmazlar, evden host etmei düşünmüosun insala?
İstediğin sistem benim evdeki PC ye çok benziyor bendede 10 disk var, elimden geldiğince anlatayım.Harddiskin bozulmasından korkma anakartin bozulması durumunda o raidi toparlaman daha zor olur.
Gerçekten ihtiyacın yoksa önemli bilgilerin olan disklerle deney yapmanı tavsiye etmiyorum.
raid kontrol kartının özelliklerine göre istediğin sayıda raid yapabilirsin.
7 tane sata çıkışın varsa sata kartı falan alma hemen. 7 Diskin varmı? yoksa dolana kadar bi bekle sonra 10 satalı daha iyi bir anakarta geçebilirsin.
2 adet 1100 watt psu ya ihtiyacın yok. Harddiskler fazla watt cekmezler. Ama sağlam bir ekran kartı falan da takacam diyorsan buradan konfigurasyonunun kaç watt çekeceği hakkında bilgi alabilirsin. http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Bu arada Thermaltec Armor 6000+ kasa kullanıyorum. Çok disk kullanacaksan tavsiye ederim diskler çok kolay takılıp çıkarılıyor. Kullanışlı bir kasa.
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1248&ID=1480#Tab0
Raidi veri kaybını önlemek için yapıyorsan şunu diyim. Ben senelerdir üst seviye makinalar kullanıyorum evde, seagate diskten şaşma, bugune kadar 15-20 tane civarı aldım 1 tek bad sector görmedim.
Bunun dışında acronis smart ile disklerinin sağlığını kontrol et. mesela %60 ömrü kaldı der sana diskin ve güvenebilirsin çünkü uzunca bir süre kullandım. low level read write olaylarındaki failure oranlarının artışından diskin kalan ömrünü hesaplıyor.Videoları daha güvenle ve ucuza saklamak istersen en iyi çözüm paylaşmaktır=) arsivi olan diğerleriyle paylaş ki disk uctuğunda onlardan geri toplarsın =)
-
HolyOne bunu yazdı
Haci o siteyi sana barindirtmazlar, evden host etmei düşünmüosun insala?
İstediğin sistem benim evdeki PC ye çok benziyor bendede 10 disk var, elimden geldiğince anlatayım.Harddiskin bozulmasından korkma anakartin bozulması durumunda o raidi toparlaman daha zor olur.
Gerçekten ihtiyacın yoksa önemli bilgilerin olan disklerle deney yapmanı tavsiye etmiyorum.
raid kontrol kartının özelliklerine göre istediğin sayıda raid yapabilirsin.
7 tane sata çıkışın varsa sata kartı falan alma hemen. 7 Diskin varmı? yoksa dolana kadar bi bekle sonra 10 satalı daha iyi bir anakarta geçebilirsin.
2 adet 1100 watt psu ya ihtiyacın yok. Harddiskler fazla watt cekmezler. Ama sağlam bir ekran kartı falan da takacam diyorsan buradan konfigurasyonunun kaç watt çekeceği hakkında bilgi alabilirsin. http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Bu arada Thermaltec Armor 6000+ kasa kullanıyorum. Çok disk kullanacaksan tavsiye ederim diskler çok kolay takılıp çıkarılıyor. Kullanışlı bir kasa.
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1248&ID=1480#Tab0
Raidi veri kaybını önlemek için yapıyorsan şunu diyim. Ben senelerdir üst seviye makinalar kullanıyorum evde, seagate diskten şaşma, bugune kadar 15-20 tane civarı aldım 1 tek bad sector görmedim.
Bunun dışında acronis smart ile disklerinin sağlığını kontrol et. mesela %60 ömrü kaldı der sana diskin ve güvenebilirsin çünkü uzunca bir süre kullandım. low level read write olaylarındaki failure oranlarının artışından diskin kalan ömrünü hesaplıyor.Videoları daha güvenle ve ucuza saklamak istersen en iyi çözüm paylaşmaktır=) arsivi olan diğerleriyle paylaş ki disk uctuğunda onlardan geri toplarsın =)
şeyhim saol bilgilerin için evden host düşündüm bir ara ama sonra vazgeçtim .
anakartım iyi değiştirmeyi düşünmüyorum ama dediğim gibi 0-1-5-10 raid yazıyor bununla raid 6 yapabilirmiyim ?
yeni anakart almak yerine raid kart alıp sata girişlerini çoğaltmak daha iyi olmaz mı ?
bide 2 raidi aynı pc ye kurabiliyormuyuz örneğin raid 5 sistemli 5 hdd bide raid 6 sistemli 5 hdd aynı sistemde kulanmamız mümkün mü yoksa ayrı ayrı mı olur sistem açılışında tercih mi etmemiz gerekir ?
pc özelliklerim şöyle elimde mevcut olan
Kasa :Aercool Strike-X st Black Edition
Güç kaynağı :Aerocool 1100W 80+ Gold
İşlemci: AMD FX-8150 Bulldozer AM3+ 16MB 3.6GHz Sekiz Çekirdekli İşlemci
İşlemci soğutucu: Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı
Ram : Geil Evo Corsa 8GB 2133MHz CL10 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB)
Anakart : ASUS CROSSHAIR V FORMULA AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) ANAKART :
Ekran kartı : Sapphire AMD HD7870 OC Edition Dual-X 2GB 256Bit GDDR5(11199-03-40G)
microkabus tarafından 19/Eki/12 02:09 tarihinde düzenlenmiştir -
up herşeyim hazır ama halla karar veremedim sorularıma cevap yazarsanız sevinirim..
-
Konu süper , takipteyim... vaktim yok sonra okuyacağım
iki disk diyorsan ancak raid 1 mirror
3 disk raid5
şimdi riad 5 ile raid 6 nın farkı tek diski tolere etmenin yeirne çift disk tolere etmekmidir. başka farkı varmı?!
-
siyahbereli bunu yazdı
Konu süper , takipteyim... vaktim yok sonra okuyacağım
iki disk diyorsan ancak raid 1 mirror
3 disk raid5
şimdi riad 5 ile raid 6 nın farkı tek diski tolere etmenin yeirne çift disk tolere etmekmidir. başka farkı varmı?!
ben 10 disk ile raid yapmayı düşünüyorum en uygunu hangisidir 2tb disklerin boyutu toplam 20 tb en az kayıpla güvenlikten ödün vermeden nasıl bir raid yapabilirim ?
-
Şirket data sunucumda;
5 x 2TB = 10TB' lık sistemi RAID1 yapısı ile kurdum. Benim için alan değil data güvenliği önemli. Disklerimden birine birşey olsa veri kaybı yaşamadan diğer 4 disk ile devam edebiliyorum. Alan yetersizliği yaşarsam eğer boşta duran 5 HDD kaset kısmına ekstra HDD takıp RAID1 sistemine dahil edebiliyorum. Sen arşiv yapacaksın. Alanını her türlü genişletirsin şahsen senin için data güvenliği daha ön planda olmalı. Başarılar.