folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ev Almak İçin Uygun Zaman Mı?

Ev Almak İçin Uygun Zaman Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Kredileri umarım 2025. İkinci çevreyegine kadar açmazlar,  Elinde patlayacak bir çok çakma müteahhitin ev .Neden böyle agresif yaklaşıyorum derseniz maliyeti 1 2 milyonluk evleri 7 8 milyona satmaya çalışıyorlar.

Bulunduğum lakosyonda arsa bedelleri 7 milyon civarında, 10 daire çıkartıyorlar tanesini 7 milyon 10 milyon arasında satmaya çalışıyorlar. Bu ticaret değildir soyguncukuk başka bişey değil.

Normal şartlarda ev almak kadar saçma başka birşey yok, düşünsene yaşlanan çürüyen bir yapıya servet ödeniyor.

Bizim arkadaş Almanya'da kiracı 7 yıldır aynı daire 1000 Euro veriyora artış yok bişey yok, bu sene eskidi artık diyor 1250 Euro ya yeni bir eve geçeyim dedi. Bizdede kiracı ev sahibi cinayetleri var nasıl bir şansla bu ülkede doğduk mk.

AslanAmca tarafından 08/Ağu/24 19:19 tarihinde düzenlenmiştir

ZalımMadam.10.07.24
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Mehmet Simsek bakan oldugu surece faizler dusecek, ucuza kredi bulacagiz hikayesini unutun. Daha bi sure bu surec yatay seyreder. Ha olur da reis gorevden alir o zaman bu topa girersiniz.

2 milyon konut kredisinin toplam odemesi 7.5 milyon :/ Dolar 5-6 aydir nerdeyse yataya bagladi ve artik dolari tutmuyorlar da. 

Ha kredisiz alicam diyorsun o zaman da pazarligini siki yap. Sari sitede gordugun fiyatin %30 asagisini falan teklif et. Ilanda 2 ay fazla kaldiginda o kadar zarar ediyor faizden. Tok saticidan alicam diyorsan o zor tabi.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

ben olsam almam 

2 milyona çok iyi bir ev alamazsın ama faizi ile cok güzel bir eve kiraya cıkar ustunede 45 50k paran kalır

bu kalan parayı ana paranın üstüne eklersen ev almış gibi değerlendirmiş sayarsın

ev dert dayı başka bişey değil evi alınca bitmiyor sürekli masraf konusu var actım terasa derz yaptırdım çatıyı yaptırdık yenide uydu yaptırdık son 3 ayda 50k para gitti

kiracı olsan sikinde olmaz kiranı verir geçersin

yinede sen bilirsin oturacaksan yinede düşünülebilir ama alıp kiraya vermek şu an ahmaklık...

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hocam nakiti olan için su dönem bulunmaz fırsat.Sadece ev olarak düşünme ev,araba,motorsiklet yani para eden her şeyi uydun düşürebilirsen alış köşeye atabilirsin.Konut üzerinden devam etmek istersen bazen inşaat aşamasında iş karşılığı daire almış ustalar olabiliyor.Atıyor beton karşılığı daire gibi gibi...Burada önemli husus değerinini altında olması o inşaatın sorunsuz bitecek olması :) O kişi şu an alacağı nakit ile ticaret yapacağı için senden edeceği zarar göze gelmeyecektir.

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Ben 1 senelik evliyken ev sahibimiz sadece önlem için imzalatıyorum dediği tahliye taahütnamesi ile beni evden çıkarttı, 1 yıllık kiracı olmamın üstüne kiraya %250 zam yaptığım halde kabul etmedi %300 istedi, öğrenciyim dedim 2 sene daha dişini sık istesende durmam bu 50m2 evde dedim anlatamadım, hakim de sağolsun karşı tarafın bağyan avukatı ile arası epey iyi olduğu için beni takmadı bile. memleket konularına girmek istemem ancak pazarda bile aldığımız ürünün gramına güvenemiyorken güvenelecek ev sahibini nerede bulucaz, güvenilecek kiracıyı nerde bulucaz. Sanayisinden devlet memuriyetine, pazarından özel sektöründeki beyaz yakalısına memleketin %80 i bozuk. Gel gelelim şuan tahliye taahütnamesi olamadan ev veren yok. 25 binlik 58 m2 evler banyosu yeni olduktan sonra en fazla 2 gün ilanda kalıyor. 

Şimdi 25 bin kira, %60 tefe tüfe ile seneye 40 bin, seneye ev sahibi çıkartmasa ya da TT ile beni tehtit edip her 3 4 ayda bir zam yapmasa ve vicdanlı birisi olup tefetüfe neyse o dese bile ben 2 senede 800bintl den fazla kira vericem, peki 2 sene sonra evden çıktığımda neyim olacak? sadece havam. bir eve girerken çift kira kapora, emlakçı parası, boya badana ve taşınma masrafını da düşününce zaten bi 100-150binlik oluyorum. Ki kaç sene oturabilirim bilmiyorum.

Yani demek istediğim ben barınmak için ev alıcam yatırım için değil, zaten çocuklarından fazla ev sahibi olmayı ahlaken doğru bulmuyorum, bu bir barınma ihtiyacıdır talep piyasayı yükseltir, birileri 51. evini alacak diye birilerinin evi yok. 

neyse uzatmayım demem o ki barınmak için ev almanın uygun bir zamanı mı diyosunuz yani? 

Bir de ben kredi çekmeden direk nakit alacağım için bu mütahitin ya da satıcının işine mi gelir? çünkü kredi çekmediğimden dolayı bana en düşükten gösterebilecek mi evin fiyatını? bana bu konular hakkında bilgi veririmisiniz. 

Mesela 2,3 yada 2,5  yeni bitmiş dairelere 2 teklif etsem ve adamın ihtiyacı varsa satar mı bana?

Teşekkürler

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Ben 1 senelik evliyken ev sahibimiz sadece önlem için imzalatıyorum dediği tahliye taahütnamesi ile beni evden çıkarttı, 1 yıllık kiracı olmamın üstüne kiraya %250 zam yaptığım halde kabul etmedi %300 istedi, öğrenciyim dedim 2 sene daha dişini sık istesende durmam bu 50m2 evde dedim anlatamadım, hakim de sağolsun karşı tarafın bağyan avukatı ile arası epey iyi olduğu için beni takmadı bile. memleket konularına girmek istemem ancak pazarda bile aldığımız ürünün gramına güvenemiyorken güvenelecek ev sahibini nerede bulucaz, güvenilecek kiracıyı nerde bulucaz. Sanayisinden devlet memuriyetine, pazarından özel sektöründeki beyaz yakalısına memleketin %80 i bozuk. Gel gelelim şuan tahliye taahütnamesi olamadan ev veren yok. 25 binlik 58 m2 evler banyosu yeni olduktan sonra en fazla 2 gün ilanda kalıyor. 

Şimdi 25 bin kira, %60 tefe tüfe ile seneye 40 bin, seneye ev sahibi çıkartmasa ya da TT ile beni tehtit edip her 3 4 ayda bir zam yapmasa ve vicdanlı birisi olup tefetüfe neyse o dese bile ben 2 senede 800bintl den fazla kira vericem, peki 2 sene sonra evden çıktığımda neyim olacak? sadece havam. bir eve girerken çift kira kapora, emlakçı parası, boya badana ve taşınma masrafını da düşününce zaten bi 100-150binlik oluyorum. Ki kaç sene oturabilirim bilmiyorum.

Yani demek istediğim ben barınmak için ev alıcam yatırım için değil, zaten çocuklarından fazla ev sahibi olmayı ahlaken doğru bulmuyorum, bu bir barınma ihtiyacıdır talep piyasayı yükseltir, birileri 51. evini alacak diye birilerinin evi yok. 

neyse uzatmayım demem o ki barınmak için ev almanın uygun bir zamanı mı diyosunuz yani? 

Bir de ben kredi çekmeden direk nakit alacağım için bu mütahitin ya da satıcının işine mi gelir? çünkü kredi çekmediğimden dolayı bana en düşükten gösterebilecek mi evin fiyatını? bana bu konular hakkında bilgi veririmisiniz. 

Mesela 2,3 yada 2,5  yeni bitmiş dairelere 2 teklif etsem ve adamın ihtiyacı varsa satar mı bana?

Teşekkürler

Paraya ihtiyacı varsa evet satar.

2.5 luk eve 1.75 teklif et sen garanti olsun.

Nakit su an degerli.

Faiz yüzde 15 e ne zaman düşer o zaman ev fiyatlari artar, ama o 3 ay sonra mi 1 yil sonra mi 3 yıl sonra mi belli degil.

3 yil sonraysa faizde yada yatirimda durman karina ama 3ay-6ay sonra dusecekse su an alman daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ama tek ve ilk evin olacaksa kumar oynama fiyattan yuzde 25 yuzde 30 kirarak pazarlik yap illaki bir tane denk gelir. Hayırlısı olsun hakkinizda.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Teşekkürler

Paraya ihtiyacı varsa evet satar.

2.5 luk eve 1.75 teklif et sen garanti olsun.

Nakit su an degerli.

Faiz yüzde 15 e ne zaman düşer o zaman ev fiyatlari artar, ama o 3 ay sonra mi 1 yil sonra mi 3 yıl sonra mi belli degil.

3 yil sonraysa faizde yada yatirimda durman karina ama 3ay-6ay sonra dusecekse su an alman daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ama tek ve ilk evin olacaksa kumar oynama fiyattan yuzde 25 yuzde 30 kirarak pazarlik yap illaki bir tane denk gelir. Hayırlısı olsun hakkinizda.

Faizler inmeye başladığı anda konut piyasası uçar laflarına aldanmayın.

Konut kredileri cazip olmadan konut fiyatlari uçamaz.

Bu da ancak arkadasin dedigi gibi faizlerin yuzde 15 lere düşmesiyle mümkün.

Ben olsam yüzde 20 iken alırdım.

Faizlerin yuzde 20 ye düşmesine, hersey yolunda gitse dahi en az bir sene var. 

@erebos hocam senin bu bir sene içerisinde yapman gereken bence butun insaat firmalarindan satılık dairelere fiyat kırarak teklif vermen.  

2.750 olan dairelere 1.750 teklif et. Bir kac ay sonra bu yaptigin tekliflerinin hepsinin tek tek kabul edileceğine emin ol. 

korkarabatak tarafından 09/Ağu/24 11:08 tarihinde düzenlenmiştir

tabi lan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nordic
    Nordic's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

En mantıklı 2. yatırım. 1 arsa-tarla pazarlıkla düşürebildiğin kadar düşür tabi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Evin yoksa mutlaka 1 tane almaya çalış hocam. Parayı faizde tutayim mi diye düşünme hiç. Mutlaka bir ev al.

Türkiyede ev değer kaybetmiyor. 

Hannibal_King tarafından 09/Ağu/24 10:42 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam eğer yatırım amaçlı değil kendin oturacaksan ve ödemesine gücün yetiyorsa ( kredi, nakit borç vs ) zamanın bir önemi kalmıyor. Bence bu hayatta en kötü basına sokacak bir evin olmalı. Hele TR gibi yarının ne olacağı belli değilse kesin al yarın emlak piyasası %1000 zamlanmaz diyemeyeceğimiz tek ülkede yaşıyoruz :)

طדṮ
Toplam Hit: 2410 Toplam Mesaj: 36
ev almak