Ev Almak Mantıklı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı

Hocam şimdi sendeki parayı ticaret ile uğraşan birine versen sonra bu kişi senin paranla ticaret yapsa ve karı bölüşseniz bildiğim kadarı ile dinen bi sakıncası yok.

Aynı bu felsefe ile çalışan katılım bankaları var. Faiz yok. Vakıf katılım, kuveyttürk, ziraat katılım, türkiyefinans...

https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-tr/hakkimizda/katilim-bankaciligi-sistemi/sayfalar/katilim-bankaciligi-nasil-isler.aspx

Burayi okuyabilirsin. Bence fiziksel olarak saklamak yeterince güvenli değil.

Fakat her zaman kazanıyorsu hocam farkında mısın? Yatırım yaptığım adam batabilir ? Ama bu bankalarda batma olayı yok adam sana zaten faiz gibi yüzde veriyor. Faizin adını değiştirdiklerini düşünüyorum hepsi aynı terane. Ek olarak adamlar da kredi çekip katkı payı ödüyorlar :D Bunu yapan adamların yaptığı için tam tersine de kar payı diyorlar :D Ne alaka... Ben inanmıyorum böyle olduğuna. Neyse. Yüzde usulü olsa sabit bir sayı gelmez her ay elime. Farklı sayılar gelir zarar de edebilir kar da. Fakat bankada böyle bir şey yok. 

@0x656e Tercüme için sağ ol hocam tamamen bunu demek istedim denebilir :)

@Yigit yok hocam ben seni yanlış anlamadım. Bu konuda benden daha bilgili olabilirsin. Benim bildiğim kadarıyla (buna kesin bu doğru demiyorum zaten) bunun sonuçta ticaret yapıyorsun ve iki tarafta memnun. İnançsız oluşun bu konuyu bilmiyorsun anlamına gelmez. Belki de benden daha iyi biliyorsundur. Adam evii normal fiyata koysa zor satılacak. Fiyatını düşürüyor ki çabuk alınsın. Bende bu evi alıyorum alan memnun satan memnun ise ben bir sakınca görmüyorum yani olay bu. İnanmıyor olman benimle tartışmak için yazdığın anlamna gelmiyor. Ama bu dediğini bir düşündüm ikileme düşmedim değil @unbalanced'in dediği gibi ama araştırmak lazım. Bu başka bir konu :P

@telekom hocam yaklaşık 9 senedir hayatımda olan biri zaten. Evlilik felan kapıda para biriktirmeye çalışıyorum yoksa şuan bile evlenebilirim. Piyasanın durumu ve benim askerlik mezuniyet derken en doğrusu 2 sene beklemek diye düşündük. Parayı da Altın yaptık duruyor öyle. Zaten fiziksel 2 kasada tutuyorum parayı. Sıkıntı o değilde yani bu kasalara da iş koyabilirler. Başka alternatif bulamazsam zaten ya ev alacağım yada kasada kalacak gibi duruyor.

@alibaba böyle bir durumda ev pek umrumda olmaz :) Yani 200 bin ₺ çok büyük bir rakam değil yaşam mücadelesi vermembu durumda en fazla evim olmaz. %100 ev alacağım ama bu para ev parası. Para erimesin diye altına çeviridm zaten.

@mkyb hocam banka olayı biraz farklı düşüncelerim farklı. Elimden geldiğince bankadan uzak duruyorum. Maaşım yattığı gibi para cebimdedir yani o derece :)

MhmdAlmz tarafından 28/Oca/20 20:01 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Vadesiz hesaptaki parani isletmeyen banka bulman zor. Cunku bankalar da ticari bir isletme ve para kazanmasi gerekiyor. Ama bankanin senin vadesiz hesabindaki parani kullanip sana kar payi yada faiz vermeden sadece saklamasinin dinen sana bir zarari olmamasi gerekir. Bu konudaki hassasiyetini anliyorum. Ama bir arastir bence.

Bunun disinda ya kendi kasanda tutmaya devam et yada bankadaki bir kasaya senin kasani koy. Kasani senden habersiz acsalar bile icindeki kasayi acamasinlar.

Ev fiyatlarinin onumuzdeki yillarda dusecegini dusunuyorum cunku ulke kotuye gidiyor.

Faiz ve kar payi bana gore ayni seydir. Katilim bankalarinin suslu cumleleri, alinteriyle emekle kazanilmayan paranin faiz oldugu gercegini degistirmez. Yok para enflasyonla deger kaybetmesinmis bilmem ne.. paramizin deger kaybetmesini istemiyorsak calismaya uretmeye devam etmeliyiz.

Yatirim tavsiyesi degildir :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

KuveytTürkten altın hesabı aç. Fiziksel altınını gram altına çevir. Hesapta dursun. Yıllık işletim ücreti yok. Bir gideri yok. Hatta altın yatırım hesabı var orda durursa bir nevi kar payı da alırsın. Kafan da rahat olur. Dinen bir sakıncası da yok.

Ama ev almak her zaman iyidir. Piyasa ev almaya uygun. Oturacaksan ev al. Kiracı ile uğraşmak, evin tamirat tadilatı ıvır zivir biraz ugrastirabilir.

Bilgi Güçtür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Muhammedcim Anlatacağım senin konunla ilgili değil alınma ha. Ev alacağım araştırıyorum, arabayı sattım epeyde para biriktirdim üzerine kredi çekeceğim kiradan zulümden kurtulacağım.

hocanın biri ile konuşurken bana senin ev alman dinen caiz değil dedi, bismillah dedim hoca ne oldu bizim ev sahibi ile ortak mısın hayırdır dedim. Neymiş benim imkanım yaşamaya elverişli ise ev alıp israfa girmemem gerekiyormuş kirada oturmam caizmiş. Ciddi söylüyorum abartı falan değil. E dedim elimdeki para ne olacak Bankada bekleyip duruyor dedim zarar ediyorum. Dolar al dedi

Geçen sene 2. Evinden sonra şehrin hemen kenarında nar bahçesi aldı. Sulama yokmuş su tankeri arıyordu.. adam gözümden daha da düşmesin diye gözlerimi kapattım

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

Muhammedcim Anlatacağım senin konunla ilgili değil alınma ha. Ev alacağım araştırıyorum, arabayı sattım epeyde para biriktirdim üzerine kredi çekeceğim kiradan zulümden kurtulacağım.

hocanın biri ile konuşurken bana senin ev alman dinen caiz değil dedi, bismillah dedim hoca ne oldu bizim ev sahibi ile ortak mısın hayırdır dedim. Neymiş benim imkanım yaşamaya elverişli ise ev alıp israfa girmemem gerekiyormuş kirada oturmam caizmiş. Ciddi söylüyorum abartı falan değil. E dedim elimdeki para ne olacak Bankada bekleyip duruyor dedim zarar ediyorum. Dolar al dedi

Geçen sene 2. Evinden sonra şehrin hemen kenarında nar bahçesi aldı. Sulama yokmuş su tankeri arıyordu.. adam gözümden daha da düşmesin diye gözlerimi kapattım

BU OÇ İYİ BİLİRİM 

KESİN SENİN ALACAĞIN MEKANA ÇÖKTÜ YADA YAKINLARINA ALDIRDI 

ADIM GİBİ EMİNİM

Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Avcilar
    Avcilar's avatar
    Erkek

2015'te ev alırken 0.84 oranla halkbank verdi.Müteahhit de - dini hassasiyetli tabi- 0.90'la kuveytten al,faize bulaşma diyordu. hala düşünürüm;anlaşması mı vardı yoksa faizsiz daha çok ödeme durumu islami midir...

Konuya gelirsek; kirada oturacaksan ekmek değil ev al

Avcilar tarafından 29/Oca/20 00:22 tarihinde düzenlenmiştir

Light Rock Fishing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Bende bugün bu konuyla alakalı bir şey yaşadım konu acayim

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bence doğru olanı yapmışsın ev alma fikri de gayet yerinde
    Açıkcası imrendim ve bunu düşünmeye başladım: Kenarda ev alacak kadar fiziki altın biriktirmem ne kadar mümkün ?

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

Hocam 200bin TL yi ne kadar zamanda biriktirdin, kendim için kıyas yapicam 

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Altin al, yaza doğru daha yukselir. Bankadan fiziki kasa kirala içine koy. Evi almak kadar satmakta zor. Evleneceğim diyorsun. Para lazım olursa sıkıntı yasarsin. Evlendikten sonra ise altınları bozdur evini al. 

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 6002 Toplam Mesaj: 50
ev para