Evde Bira Meselesi
-
braveheart bunu yazdı
Ben evde tam tahıl bira yapıyorum 3 yıldır. Butikbira'nın mayaları çok kötü kitlerini o yüzden beğenmiyorum. biraburada'yı tavsiye ederim. Facebook grubuna gelmeni öneririm.
https://www.facebook.com/groups/2634455463477568
Hocam bi kurulumda ne kadar kaç şişe yapıyorsun
-
blmrt bunu yazdıbraveheart bunu yazdı
Ben evde tam tahıl bira yapıyorum 3 yıldır. Butikbira'nın mayaları çok kötü kitlerini o yüzden beğenmiyorum. biraburada'yı tavsiye ederim. Facebook grubuna gelmeni öneririm.
https://www.facebook.com/groups/2634455463477568
Hocam bi kurulumda ne kadar kaç şişe yapıyorsun
23 litre kurulum yapıyorum. Dip tortusu ve maya artığı çıkınca ortalama 43 şişe bira çıkıyor.
-
Kış ayları kurulum için en ideal zaman aslında. Fermantasyon sırasında sıcaklık sabit 20-22 derece arasında oluyor. Bitmeye yakın koy balkona buz gibi soğuk dinlendirme yap 3 4 gün maya dibe çöksün. Yine ipa tarzı bir şey yapacaksan dryhop için soğukta beklet. Bir de yaz olmadığı için daha az tüketiliyor yaz için stok yapmak daha kolay oluyor.
Ben sadece buğday birası beceremedim bugüne kadar hep hüsran oldu. Artık mayadan mı kitten mi bilmiyorum ama her yaptığım leş gibi ekşi ve aşırı asitli oluyor. -
bir heves aldım duruyor kenarda, eğer isteyen varsa istanbul içi elden vereyim direkt hiç kullanmadım vakit ayıramadım kendisine, ayıramayacağım gibi de duruyor :)
-
ilk 1 kit ile deneyim dedim 2017 de yapım olayı falan hoşuma gitti. Çay demlediğimde kendime birşey hazırlamışım hissi verdi sevdim.
Ben günde 2 bira içen biriyim hafta sonu ise mutlaka 2 gün mangal falan yaptığım için hafta sonu günde 6-7 ye çıkıyor.
Benim gibi ve daha fazla içen biriysen 5 kiti aynı anda yapıp fıçılaman gerekli. Şişe ile olacak iş değil. -
erc bunu yazdı
bir heves aldım duruyor kenarda, eğer isteyen varsa istanbul içi elden vereyim direkt hiç kullanmadım vakit ayıramadım kendisine, ayıramayacağım gibi de duruyor :)
Başkan selam, kargoyu benim ödemem dahilinde gönderme şansın olur mu ?