folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Evimde Kullanmak İçin VPN Sunucusu Arıyorum.

Evimde Kullanmak İçin VPN Sunucusu Arıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Küçük VPN sunucusu arıyorum. Şifreli haberleşmeyi sağlayabilecek ve pol dosyası oluşturabilecek vpn sunucu arıyorum. nokia e72 telefonumda VPN desteği var. beraber kullanacağım bir cihaz olmalı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

konuşmaları şifrelemek mi istiyorsun?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Konuşma değil her şeyi şifrelemek istiyorum. SIP kullanıyorum zaten. VOIP ile aram iyi sayılır ama şifreli voip kullanmak için keylerin devlete verilmesi gibi bir yönetmenlik var. Bu nedenle güvenli voip diye birşey yok artık güzel ülkemde. VPN için ise böyle bir mecburiyet yok. Asıl sorunum evimde dosya sunucusu ve yazıcı var. Onlara bağlanmak istiyorum. Ağ yazıcısı iç hat ip lerinden iş kabul edebiliyor, dış hat ip lerinden iş yollayamıyorum. Ayrıca nereden bağlanırsam bağlanayım ip numaram sabit. Kafe vb. lerdende bağlansam güvenlik sorunumda olmayacak.

ADSL modem gibi küçük basit bir vpn sunucusuna ihtiyacım var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Erkek

Hocam off topic olacak biraz ama evde ne yapıyorsun sen ya :D önceki konulara falan da baktım da kaçakçılık dan şüphelendim :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Evimde ne mi yapıyorum.

Öncelikle kaçakcılık yapmıyorum. :-) Kaç tane kaçakcı gördün VPN di SIP di kullanmayı bilecek kadar teknolojiyle dost.

Özellikle herkese açık ağlarda yaptığın tüm trafiği izleyebiliyorlar ve bunu yapan çok kişi var. Kendini hacker sanan, internetten indirdiği 3-5 programla kafelere oturup milletin msn sini, ne yaptığını takip eden çok liseli var. Hisse alım talimatı vereceğim ama bankacılık işlemi yapmam lazım. Herkese açık ağlardan yapılacak işler değil bunlar. Arkadaşlarımla hafta sonu yaptığım ve ilerde de yapacağım toplantıların, kaçamakların resimlerini, videolarını, yaptığımız görüşmeleri, konuşmaları neden başkalarıda görsün ve duysun ki? VPN olmadan birşeyleri yollamak için herkese açık ağlarda evimdeki modemin veya depolama aygıtının şifresinide girmem gerekecek ve ağı dinleyenlere şifreyi elimle teslim etmiş olacağım.

Teknoloji parasını verip satın alana değil kullanmasını bilene hizmet eder diye bir söz var ve ben ne yapmam gerektiğini biliyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Güncel.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

Sniff dalgası acayip ya ben çözüm bulamamıştım öyle yada böyle aynı ağdaki eleman görebiliyordu belki farklı bir sistem vardır fazla araştırmadım

Tor kullan diyicem oda çok yavaş keşke bu torun paralısını yapsalar aynı güvenilirlikte hızı daha yüksek olan bir dalga olsa süper olur

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Tor ya da diğerleri hikaye. Sonuçta bilgilerin birilerinin sunucusuna gidiyor. Log lanmadığının garantisimi var. Elimde VPN teknolojisi varken ve genel olarak ulaşılabilecek fiyatlardayken ne gerek var. Ayrıca tor symbian da çalışmıyor ve her uygulamada torda çalışmıyor. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Sniff için en sağlam 2.çözüm vpn. 1. çözüm ise kendi internetinin olması. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

Bende de merak uyandı abi

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

Sniff için en sağlam 2.çözüm vpn. 1. çözüm ise kendi internetinin olması. 

-----------------------------

ssh tunelleme de ayrı bir çözüm.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 1996 Toplam Mesaj: 16