folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Evrenin Başlangıcı Hakkındaki Düşünceleriniz Nedir?

Evrenin Başlangıcı Hakkındaki Düşünceleriniz Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

buraya  kendi pc de olan bir video eklemek istiyorum fakat ekleyemedim   bunu  nasıl yapabileceğimi anlatabilecek bir mürid varmı _?

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    asi27 bunu yazdı

buraya  kendi pc de olan bir video eklemek istiyorum fakat ekleyemedim   bunu  nasıl yapabileceğimi anlatabilecek bir mürid varmı _?

hocam youtube'ye eklede tüm dünya faydalansın merak ettim videoyu
    not: holy gör bak böyle bir talepte oluyor

müride not: hocam öyle bi özellik yok

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

sonunda  yükledim  ve  link atıyorum , parellel  evrenlerin olma ihtimalı fikrini bende  uyandıran video....

http://youtu.be/aH45U5Y4194

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    asi27 bunu yazdı

Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı.

Ben bu kuramdan hiç bir şey anlamadım yada yanlış şeyler okudum...

bir kaynak, link falan öerseydin keşke...

Big Bang'ın en büyük kanıtlarından birisi genişleyen evren, galaksilerin gittikçe birbirinden uzaklaşması. Bu demek oluyor ki zamanda yeterince geriye gidersek evren o kadar küçük bir hal alacak ki, bu noktada quantum kuramı geçerli olur.

Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı örneğin A noktasından B noktasına gelen parçacığın, A noktasından B noktasına gelmesini sağlayacak olası bütün yollardan aynı anda gittiğini, bu yolların diğer bütün dalgalar gibi fazları ve boyutları olduğunu söyler. Dolayısıyla sınırsız sayıdaki olası bütün bu yollar toplandığında zıt fazlar birbirini götürür ve ortaya sadece Newton fiziğinin ön gördüğü tek yol kalır. Yani bu demektirki herhangi bir zamandaki bir parçacığın bizim alışık olduğumuz gibi tek bir geçmişi değil aksine sınırsız sayıda geçmişi vardır.

Evren'de bir zamanlar quantum mekaniğiyle işlediği için Big Bang'den önce (burada kasıt Big Bang oluşmadan önce değil, evren belirli bir derece genişlemeden önce bknz. planck zamanı) evrenin sınırsız sayıda geçmişi vardır. Bu da sınırsız sayıda evrene yol açar. Belki bir kaçında bizimkindeki gibi insanlar vardır, belki bir kaçında Stephen Hawking'in benzetmesi gibi ay yerine Fransız peyniri vardır.

Big Bang'den önce ne olduğu sorusuna gelirsek, bu soru lüzumsuzdur. Einstein'ın dediği gibi Big Bang'den öncesini sormak kuzey kutpunun kuzeyinde ne olduğunu sormak gibidir. Çünkü genel görelelik kuramına göre zaman ve mekan iç içedir ve zaman da Big Bang ile meydana gelmiştir. Dolayısıyla Big Bang'den önce zaman yoktur, ve zaman yokken ne olduğunu sormak anlamsızdır.

Edit: Einstein zamanında Big Bang kuramının olmadığını biliyorum, Einstein evrenin sabit olduğu görüşündeydi ve kuramına denklemlerde evrenin sabit olmasını sağlayan "cosmological constant"ı ekledi. Ancak daha sonra bunun hayatının en büyük hatası olduğunu kabul etmiştir. Einstein bu sözü evrenden öncesi için söylemiştir, bugün evrenden öncesi demek Big Bang'den öncesi demektir.

krypt tarafından 16/Kas/12 13:46 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
     asi27 bunu yazdı

Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı.

Ben bu kuramdan hiç bir şey anlamadım yada yanlış şeyler okudum...

bir kaynak, link falan öerseydin keşke...

Big Bang'ın en büyük kanıtlarından birisi genişleyen evren, galaksilerin gittikçe birbirinden uzaklaşması. Bu demek oluyor ki zamanda yeterince geriye gidersek evren o kadar küçük bir hal alacak ki, bu noktada quantum kuramı geçerli olur.

Feynman'ın geçmişler toplamı kuramı örneğin A noktasından B noktasına gelen parçacığın, A noktasından B noktasına gelmesini sağlayacak olası bütün yollardan aynı anda gittiğini, bu yolların diğer bütün dalgalar gibi fazları ve boyutları olduğunu söyler. Dolayısıyla sınırsız sayıdaki olası bütün bu yollar toplandığında zıt fazlar birbirini götürür ve ortaya sadece Newton fiziğinin ön gördüğü tek yol kalır. Yani bu demektirki herhangi bir zamandaki bir parçacığın bizim alışık olduğumuz gibi tek bir geçmişi değil aksine sınırsız sayıda geçmişi vardır.

Evren'de bir zamanlar quantum mekaniğiyle işlediği için Big Bang'den önce (burada kasıt Big Bang oluşmadan önce değil, evren belirli bir derece genişlemeden önce bknz. planck zamanı) evrenin sınırsız sayıda geçmişi vardır. Bu da sınırsız sayıda evrene yol açar. Belki bir kaçında bizimkindeki gibi insanlar vardır, belki bir kaçında Stephen Hawking'in benzetmesi gibi ay yerine Fransız peyniri vardır.

Big Bang'den önce ne olduğu sorusuna gelirsek, bu soru lüzumsuzdur. Einstein'ın dediği gibi Big Bang'den öncesini sormak kuzey kutpunun kuzeyinde ne olduğunu sormak gibidir. Çünkü genel görelelik kuramına göre zaman ve mekan iç içedir ve zaman da Big Bang ile meydana gelmiştir. Dolayısıyla Big Bang'den önce zaman yoktur, ve zaman yokken ne olduğunu sormak anlamsızdır.

Edit: Einstein zamanında Big Bang kuramının olmadığını biliyorum, Einstein evrenin sabit olduğu görüşündeydi ve kuramına denklemlerde evrenin sabit olmasını sağlayan "cosmological constant"ı ekledi. Ancak daha sonra bunun hayatının en büyük hatası olduğunu kabul etmiştir. Einstein bu sözü evrenden öncesi için söylemiştir, bugün evrenden öncesi demek Big Bang'den öncesi demektir.

"Big Bang'den önce ne olduğu sorusuna gelirsek, bu soru lüzumsuzdur. Einstein'ın dediği gibi Big Bang'den öncesini sormak kuzey kutpunun       kuzeyinde ne olduğunu sormak gibidir. Çünkü genel görelelik kuramına göre zaman ve mekan iç içedir ve zaman da Big Bang ile meydana gelmiştir. Dolayısıyla Big Bang'den önce zaman yoktur, ve zaman yokken ne olduğunu sormak anlamsızdır." Bu hoş bir cevap oldu benim için...sanırım benim kafamdan bir tahta ya eksiktir yada fazladır....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Aklıma ilk gelen ayet bu,

“Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan ve arşa hükmeden, gündüzü durmadan kovalayan gece ile bürüyen; güneşi, ayı, yıldızları, hepsini buyruğuna baş eğdirerek var eden Allah'tır. Bilin ki yaratma da emir de O'nun hakkıdır. Âlemlerin Rabbi olan Allah Yücedir.” (Araf Süresi 54)

Edit:Ayrıca bu filmi izle sistem hakkındaki görüşlerinde aydınlatır seni,

http://www.tahribat.com/Forum-The-Pi-Kesinlikle-Izleyin-155534/1/the

Filmden bir kesit,

http://www.youtube.com/watch?v=BNOQUPmgbnY

http://www.youtube.com/watch?v=WFmWhwyA0NU&feature=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=B8h5Owjxomg&feature=related

dostum malesef aynı kuran da fussilet suresinde 

10. O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.

Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, "İsteyerek veya istemeyerek gelin" dedi. İkisi de, "İsteyerek geldik" dediler.

kısacası önce dünya sonra evren(gökler yaratılıyor . ayrıca orjinalinde 4 günde diye geçiyor kuranda evrenbilimlerinden sonra diyanetin falsosudur onu parentez içinde evre diye yazmak . yani parentez içindeki kuran da değil diyanetin çevirisinde geçiyor . neyse ana konuya dönelim dediğim gibi önce dünya onra gökler yaratılıyor ama bakalım moden bilim bu konuda ne diyo ? 

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrenin_ya%C5%9F%C4%B1

http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya'n%C4%B1n_ya%C5%9F%C4%B1

evet bilim dünya evrenden çok çok daha genç diyor. malesef direkt referans olarak gösterdiğin kaynak bilimle zıt . 

ayrıca şöyle de bir konu var islam kaynaklarında 

Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 88 yazdı:Enes Malik 'den tahric etti. O dedi ki, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: DÜNYANIN ÖMRÜ, AHİRET GÜNLERİNDEYEDİ GÜNDÜR. Allah-u Teala buyurdu ki: RABBİN KATINDA BİR GÜN SİZİN SAYDIKLARINIZDAN BİN YILGİBİDİR. Kim bir din kardeşinin Allah yolunda bir ihtiyacını görürse, Allah Teala onun için gündüzlerini oruçla, gecelerini de ibadetle geçirmişcesine ŞU DÜNYANIN YEDİ BİN YILLIK ÖMRÜ MÜDDETİNCE SEVAP YAZAR.

Elkesfu An mucavezeti Hazihilumme el Elf ve Elluma fi Ecvibeti el'-Esile, Suyuti, sf. 10 yazdı:Bir rüya gördüm, onu Resulullah’a (S.A.V.) anlattım. Kendindeki sözü zikretti: Ya Resulullah birden ben seninle içinde yedi derece olan bir minberin (kürsünün) üzerindeyim, sen onun en yüksek bir derecesindesin, (S.A.V.) dedi ki: İçinde yedi derece olan minbere gelince, ben onun en yüksek bir derecesindeyim, DÜNYA İSE YEDİ BİN SENE ...

Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 89 yazdı:Dakkak b. Zeyd-ü Cüheni 'den rivayet ettiler. 
    Ben gördüğüm bir rüyayı Resulullah (s.a.v.) 'e anlattım. Bu rüyada Peygamber (s.a.v.) yedi basamaklı bir minberin en üst basamağında idi: O buyurdu ki, YEDİ BASAMAKLI GÖRDÜĞÜN MİNBER ŞU DÜNYANIN ÖMRÜ OLAN YEDİ BİN SENEDİR.

Muhammed kendinden önce 5600 yıl olduğunu belirtiyor:

Ali B. Hüsameddin el-Muttaki, Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir zaman, sf. 89 yazdı:Ahmed İbni Hanbel İlel’inde nakletti. İsmail b. Abdülkerim, Abdüssamed’den O da Vehb’den rivayet etti:
    DÜNYADAN BEŞ BİN ALTI YÜZ YIL GEÇMİŞTİR.

Muhammed ayrıca kendinden sonra da 1500 yıl olduğunu belirtiyor:

Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri Ruhul Beyan. Bursevi. (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu’l-İlel, sh. 89. yazdı:"BENİM ÜMMETİMİN ÖMRÜ 1500 SENEYİ PEK GEÇMEYECEK."

Evet bunlara göre dünyanın ömrü yaklaşık olarak, Muhammedden önce 5600, Muhammedden sonra da 1500 olmak üzere toplam 7000 sene. (gerçi toplam 7000'i geçiyor ama olsun)

Günümüzde ise bilimsel olarak dünyanın yaşı 4.5 milyar civarı olarak hesaplanıyor !

raul tarafından 16/Kas/12 23:39 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=xjLbxmSJTVI&feature=fvwrel

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    asi27 bunu yazdı

sonunda  yükledim  ve  link atıyorum , parellel  evrenlerin olma ihtimalı fikrini bende  uyandıran video....

Bu Man in Black'in açılış vidyosu değil mi ya :D Hocam ayrıca sende bir kavram karmaşası sezdim; kainat zaten evren demek. Sen galaksi ile evreni karıştırıyor olmayasın?

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
     asi27 bunu yazdı

Bu Man in Black'in açılış vidyosu değil mi ya :D Hocam ayrıca sende bir kavram karmaşası sezdim; kainat zaten evren demek. Sen galaksi ile evreni karıştırıyor olmayasın?

evet bu   Man in Black 2 nin girişi diye hatırlıyorum....

bu konudaki düşüncelerim o kadar karmaşı ki parelel evrenleride barındıracak şekilde bir olguya tanım bulamadım....

bu yüzden galaksi ile evreni karıştırmışımdır bu mümkün...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

kaynak vericemde ama nette bulamazsın dostum

gidip alman lazım..  burda yazılanlar senin benim yazdıklarım..  doğruluğu tartışılır

Toplam Hit: 7742 Toplam Mesaj: 69