Evrim Ve Bir Örnek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

hay sizin gibi nerden topluyorlar tarlada mı yetişionuz ? anlamıyorum ki

Tanrı diye birşey yok UNUTUN YOK YOK YOK ama illa boş boş inanacam diyorsanız keyfiniz bilir bari başkalarını etkilemeyin..

DİNLER TOPLUMU KONTROL ETMEK İÇİN ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR

en büyük öğreni hıristiyanlardır kendi kendilerine kitap yazdılar

dinleri kitapları insanların yazdığına, insanlığın başlangıcından beri dinlerin değiştiğine gözünüzü kapatmışsınız..

Biri gider yenisi gelir

CEVABINI BİLMEDİĞİNİZ HENÜZ DAHA İNSANIN TEKNOLOJİSİNİN YETMEDİĞİ cevapları bilim ile aramak yerine DİN DE arıyorsunuz

sizin sorununuz burda... tüm dünya bir dine bağlı olsa bile bu onun yanlış olduğunu değiştirmez isterse alayınız gelsin,,, bir gün görürsün sen neyin ne oldunu

( örümcek kafalı diyorum çünki hadi insan inanır dinine göre yaşar ama sen öyle deilsin senin yaptıkların boş iş )

niye illaki bir dünyayı tanrının yarattığına bizi sınadığına inanıyorsunuz ki gelmişiz bi sırrı vardır bu olayın bulunur ama illaki bir yaradan oldunu

düşünmenizin sebebi nedir... he bizi getirdi sınıyo yakıcak kötü olanları iyi olanlara kanat takıcak...

Bir yaratıcının olduğu Hususu Şüphe Götürmez, Ancak Tüm Kitapların Mutlak Surette Bir İnsan Eliyle Yazılmış olması Dikkat Çekicidir. Neden Kanatlı Bir Meleğin Dünyaya Getirdiği Kitap Gibi Yaşanmış olaylar Hiç olmadı Tarhite.

Hepimiz Sonsuz Döngü gibi Bir Ortamın içine Kapana Kısılmış Durumdayız. Hiç Birimiz Dışarda Neler Olup Bittiğini Bilmiyor, Sonsuz Karanlıkta Sürüklenen Bu Dünyada Nereye Gittiğimizi bile bilmeden ilerliyoruz. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

6 yaşındaki cocugun söyleyebileceği şeyler bunlar

biraz somut örnekler verinde tartışalım konuşalım.

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

ikinizde bi haberisiniz bir çok şeyden.

@panxer Tanrı yok diye bağırmak bu kadar kolay, bu teorem insanoğlu var olduğundan beri var. Bir çok araştırma, yorum,felsefi görüş, bilmsel görüş v.s. var ve sen tüm bu emekleri göz ardı ederek insanları beyinini at kardeşim ben sana doğruyu söyleyeyim tanrı yok diyorsun. Peki ortaçağ din tüccarlarından ne farkın var?

İncil Allah ın sözüdür, sonra bozulmuştur insan eliyle ancak bu bozulum kuran için geçerli değildir.

@shockman, dini bilgini ayakta alkışlamak istiyorum. O kada acizsin ki bir meleğin kitap getirdiğini zannediyorsun. Kitap üç şekilde gelmiştir. 1- vahiy yoluyla 2- kalp yoluyla 3- Allah ın direk peygamberle konuşmasıyla. Bunun dışında kağıt taşıma, yukarıda yazı yazma v.s. gibi şeyler yoktur.. Haa peygamber uydurdu bunları dersin bişey diyemem.. Ama kurandaki düzeni incelersen bir insan bu kadar şeyi uydurdu diyemezsin.. google.com kuran mucizeleri diye arat, orada bazı örnekleri görürsün. Yıl isminin toplam 365 kez, ay isminin 12 kez. iyi ve kötü isminlerinin aynı sayıda geçmesi, cehennem ve cennet kelimelerinin aynı sayıda geçmesi, gelecek ve geçmişte yaşanan olayların örnekleri v.s. Bunlar insanı doğru yola iletecek kadar yeterlidir.

Allah ın buyurduğu gibi, Ne kadar az düşünüyorsunuz?

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bir yaratıcının olduğu Hususu Şüphe Götürmez,

sebep ? sen kahin misin?

diğer arkadaş da istediğini savunsun görüş düşünce kendisinin ama ben NORMAL insan olarak ne olduğu belirsiz şeylere sizin gibi kanacak deilim

kendinizi istediğiniz şeye inandırın....

Evrim ve bir örnek

kuzeydeki güneydekı afrikadaki türkiyedeki insanların birbirinden farklı oluşu adem olsa bile 0 AB A B + - kan gruplarını bir kere de barındıramayacağı gibi

hadi o kudreti var diyelim niye tek kab grubu yok ta bir sürü var? sebep nedir yaradan böle bişi yaparmı boşu boşuna

yapmaz demekki evrim geçiriyoruz ama evrimi geçtim din e dönelim

dinler birer yanılgıdan başka birşey değil bak gördün mü sizi ne güzel kontrol ediyorlar kuzularım benim =)  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

hoca hakikatten sen ne diyorsun? Bir insanda farklı iki kan grubu nasıl olacak? (anne karnındaki bebeğin doğum sırasında anneye karışan kan hariç) bi kalem yere düştüğünde neden düşüyor diye sormak şuan saçmalık ve bunu evrimle bağdaştırmak nasılsa senin yaptığında aynı şey. Belli fiziki ve biyolojik kanunlar vardır. Her mekan için değişiklik gösterir ama belli noktalarda sabittir. Yer çekimi her yerde aynı olmaz ama yerçekimi olan yerde kalemi atarsan düşer.. hızlı yada yavaş.Bu yaratıcının kanunudur. İnsanlar farklı yaratılmışlardır, parmak izlerinden dna daki yapısına kadar. Her insan birbirinin aynı olması mantıklı olur muydu? Arada farklı insanlar çıkacak ve insanlar bunları inceleyerek yeni şeyler keşfederek Allah a daha çok yaklaşabilecek.. örneğin daha önce hiç bilinmeyen birşey ortaya çıktı, iki farklı dna taşıyan bir insana rastlandı..

Din afyondur diyebilirsin bu görüşe inanabilirsin, saygı duyarım ama islam dini için bunu kabul etmem mümkün değildir. Dini ahmet mehmet birilri kullanabilir ama bu dinin afyon olduğu anlamına getirmez.O yüzdendir ki din afyon olsaydı yaratıcı kuranda ne kadar az düşünüyorsunuz, düşünen bir kavim için ibretler vardır, ola ki düşünürsün diye sürekli söz söylemezdi! Uyu halk derdi, haksızlık karşısında sus derdi. Din de yanlış olan birşey olamaz. Aksine din her insanın hakkını gözetmeyi, düşünmeyi, ilim öğrenmeyi, insanlara yardım etmeyi,ve ibadet etmeyi sana emretmiştir.Bunlardan kötü birşey göremedim..

Ben uyuyorum diyelim, ya sen? Bu toplum için neler yaptın.. Halkın uyanması için tanrı yoktur diyerek fetva vererek mi insanları uyandıracaksın? Var mı çözümlerin.Daha adil bir dünya için görüşün ne, o görüşler ne kadar sağlam? Tüm insanlara söz dinletecek kadar gücün var mı? Herkesin doğru olmasını nasıl sağlarsın?  Ceza ve ödül sistemi koyacak mısın?  dinimizde bunlar var. ki mantıklı bir insanda dinimize yakın şeyler düşünür.

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

Bir yaratıcının olduğu Hususu Şüphe Götürmez,

sebep ? sen kahin misin?

diğer arkadaş da istediğini savunsun görüş düşünce kendisinin ama ben NORMAL insan olarak ne olduğu belirsiz şeylere sizin gibi kanacak deilim

kendinizi istediğiniz şeye inandırın....

Evrim ve bir örnek

kuzeydeki güneydekı afrikadaki türkiyedeki insanların birbirinden farklı oluşu adem olsa bile 0 AB A B + - kan gruplarını bir kere de barındıramayacağı gibi

hadi o kudreti var diyelim niye tek kab grubu yok ta bir sürü var? sebep nedir yaradan böle bişi yaparmı boşu boşuna

yapmaz demekki evrim geçiriyoruz ama evrimi geçtim din e dönelim

dinler birer yanılgıdan başka birşey değil bak gördün mü sizi ne güzel kontrol ediyorlar kuzularım benim =)  

Kontrol edilmek icin bi dine inanmak mi zorundasin.Bak senide dinsizlik(seytan) kontrol ediyor.

https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Bi evrimci de çıkıp "evet ulan biz herşeyin tesadüfen olduğuna inanıyoruz" dese içim yanmıcak.

Evrim teorisinde "evren kendi kendine oluşur" ya da buna benzer bir ifade yoktur arkadaşlar, kaç milyon kez tekrar edilecek bu?

Basmıyor mu nedir yani anlamanıza engel olan? 

Evrim nedir, tesadüf nedir, olasılık ile arasında ne tür bi vardır? Ah keşke önce bi bunları bilseniz de sonra cihad ilan etseniz.

Hristiyan dünyası artık dini evrime yamamaya çalışıyor, bizimkiler hala "böyle mükemmel bi sistem kendiliğinden olabilirmi"de.

Allahınız cehaletinize tez zamanda bi son versin ne diyim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
     hristiyanlıktan bana ne? Evrim tesadüfler zinciridir. Bir mutasyon olur o mutasyon,sonra bi olay yaşanır bu mutasyona uğramış canlı o olaydan kurtulursa ve diğerleri elenirse bu mutasyon yararlıdır ve bu canlı evrimsel aşama kaydetmiştir.Bu mutasyonu geçirme safhası tamamen bir tesadüftür + o mutasyonun canlıyı o olay karşısında güçlü kılması da bir tesadüftür. Mesela bir mutasyon canlının rengini beyaz yaptı.Kışın beyaz renkli canlı hayatta kalır,diğer renkli canlılar yırtıcılar tarafından avlanır diyelim. Bu beyaz mutasyonu tamamen tesfülere bağlı. + karın beyaz oluşu ve mutasyonunda beyaz renk pigmentlerini etkilemesi de bir tesadüf. Eğer olumluysa yararlı mutasyonlar deniyor buna, değilse de canlı sakat kalıyor.Buna da doğal seçilm deniyor.. Bize diyeceğine biraz evrim teorisin araştır hoca..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ali_rock
    ali_rock's avatar
    Erkek
    Allahın yaptığı birşey: Şu çevrenize bir bakın herşeyin bir nedeni ve oluşumu var.Allah mümkün olmayacak şeyleri yapabilecek güzce sahip, o halde evrim vardır.Matematiksel olarak Allahın varlığını hesaplayamazsınız evrimde onun gibi...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:

ikinizde bi haberisiniz bir çok şeyden.

@panxer Tanrı yok diye bağırmak bu kadar kolay, bu teorem insanoğlu var olduğundan beri var. Bir çok araştırma, yorum,felsefi görüş, bilmsel görüş v.s. var ve sen tüm bu emekleri göz ardı ederek insanları beyinini at kardeşim ben sana doğruyu söyleyeyim tanrı yok diyorsun. Peki ortaçağ din tüccarlarından ne farkın var?

İncil Allah ın sözüdür, sonra bozulmuştur insan eliyle ancak bu bozulum kuran için geçerli değildir.

@shockman, dini bilgini ayakta alkışlamak istiyorum. O kada acizsin ki bir meleğin kitap getirdiğini zannediyorsun. Kitap üç şekilde gelmiştir. 1- vahiy yoluyla 2- kalp yoluyla 3- Allah ın direk peygamberle konuşmasıyla. Bunun dışında kağıt taşıma, yukarıda yazı yazma v.s. gibi şeyler yoktur.. Haa peygamber uydurdu bunları dersin bişey diyemem.. Ama kurandaki düzeni incelersen bir insan bu kadar şeyi uydurdu diyemezsin.. google.com kuran mucizeleri diye arat, orada bazı örnekleri görürsün. Yıl isminin toplam 365 kez, ay isminin 12 kez. iyi ve kötü isminlerinin aynı sayıda geçmesi, cehennem ve cennet kelimelerinin aynı sayıda geçmesi, gelecek ve geçmişte yaşanan olayların örnekleri v.s. Bunlar insanı doğru yola iletecek kadar yeterlidir.

Allah ın buyurduğu gibi, Ne kadar az düşünüyorsunuz?

İyide Hocam Panxer Gibi İnanmayan Biri, Kalpten Gelen Bilgilere İnanmazki, Ayrıca Ne Malüm Daha Gelişmiş Irklar (Uzaylılar) Tarafından, Getirilmedi, Telepati Yeteneği Gelişmiş Canlı Irkların Dünyaya Kontrol Getirilmesi için Getirilmiş Olamazmı Bu Bilgiler. Diye Düşünmelerine Neden Olduğu için İnanmıyorlar.

Gelecekten Bilgiler Vesaire Kur' anın Mucizeleri Bunlarda O Varlıkların Gelecek Ve Geçmişe Yolculuk yapabildiklerinden Olabilirki, Keza Piramitlerdeki Yazıtlarda Şimdiki Uçak Deniz Altı Ve Astronot Resimlerine Rastlanmıştır.

Hal Böyle Olunca Allahta Gelişen İnsan Görüşünün Olmadığı Zamanlarda Gönderdiği Kitap Üzerine Son Kitap Demişliğinide Eklersek Durum Daha Vahim Bir Hal Alıyor. Neden Şimdi Bir Peygamber Daha Gelmesin, İnsanlar Cahil ikenler Gönderiliyordu da Şimdi Sorgulamacı Ve Araştırmacı İnsanlara Neden Bir Peygamber Gelmiyorda Yine Bilinmeyen Sır Perdesi Arkasına Gizleniyor Her şey.

Neden Bilmemize Aydınlatmamıza Engeller Sunuluyor. Bu Engellerin En Büyüğüde Tabusal Engellemelerdirki Sorgulanamaz Namındadırlar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 18796 Toplam Mesaj: 106