Fen Alanında Ki Fikir Ve Projeleriniz?
-
Müridler Fen alanında(Fizik, kimya, biyoloji, matematik) aklınıza gelen fikir projeleriniz var mı?
Aslında çok iyi bi fikrim var ama yapmaya fırsat yok falan gibi bir derdiniz varsa bana söyleyin ben yaparım :) yok öyle bir derdim bi ara yapacam diyosanızda verin sizden önce ben yapiyim bişe olmaz :P
hem fen liselerindeki zorunlu proje ödevini verip kurtulmuş olurum hemde projenizi hayata geçiririm :D
Şimdiden teşekkürler :W
-
hocam tam olarak ne istiyorsun fikir mi yoksa fikir + nasıl yapılacağı mı?
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
hocam tam olarak ne istiyorsun fikir mi yoksa fikir + nasıl yapılacağı mı?
-----------------------------siz fikri verin yapılışını ben yaparım:D
-
Benim çok güzel bir fikrim var :D Söyleyemem çünkü kendim yapıyorum..
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------Benim çok güzel bir fikrim var :D Söyleyemem çünkü kendim yapıyorum..
-----------------------------sen öss ya çalış siktiret fikir mikir :P
-
biz üniversitede insandaki östrojen hormonunun ( büyümeye pozitif etkisi vardır ) bitkinin fiziksel gelişiminin hızına etkisini projelendirmiş ve yapmıştık. sonucunda da büyme hızlandı ve gıda olmasa da süs btkiciliğinde alternatif hormon olarak kullanılabileceği sonucuna ulaştık fakat maliyet hesabı yapamadık..maliyeti de hesaplanırsa hoş olur.
-
şuanda en önemli sorunlarımızdan bir tanesi bilindiği gibi çevre... kloru tutacak bir sistem yapabilirsen ozon tabakasının delinmesini engelleyebilirsin bunun haricinde yüksek sıcaklıklar elde edebilirsen katı atıkları yakabilirsin ya da su arıtması sağlayabilirsin...
şimdi gelelim yararlarına
O3 <=> O2 + O şeklinde bir formulu var klor bağlanarak bu dönüşümü engeller ve ozonun oluşumunu engeller bu da ozon tabakasının oluşumunu engeller...
katı atık bertarafına gelince katı atıklar O2 ile yakıldığında CO2 ve H2O oluşması beklenir ancak yeterli miktarda sıcaklık oluşmadığı için bu dönüşüm olmaz dolayısı ile insan sağlığına zararlı partiküller acığa cıkar... örnek vermek gerekirse sigarayı ele alalım sıcaklık fazla olmadığı için nikotin gibi zararlı maddeleri içimize cekeriz ancak tam yanma sağlanmış olsaydı CO2 H2O gibi maddeleri soluyacaktık...
su arıtımına gelince aslında küçük bir su arıtma sistemi çok basit yapıdadır birkaç filitrelemeden sonra temiz su eldesi mümkündür kaldı ki içilebilir su miktarları gün geçtikçe azalmaktadır. bunu göz önüne alırsak fen projesi için oldukça yararlı olacağı inancındayım...
bunların haricinde yağmurlama ve ev prototipi yapabilirsen yağmur sularını depolayıp arıtarak klozetlerde ve bahçe sulamada kullanılabilir. küçük güneş panelleri ile lambalar için gereken elektrik enerjisini elde edebilirsin ve bunu rüzgar gülü ile destekleyebilirsin...
şimdilik aklıma gelenler bu kadar :d
-
RaCiNGeR bunu yazdı:
biz üniversitede insandaki östrojen hormonunun ( büyümeye pozitif etkisi vardır ) bitkinin fiziksel gelişiminin hızına etkisini projelendirmiş ve yapmıştık. sonucunda da büyme hızlandı ve gıda olmasa da süs btkiciliğinde alternatif hormon olarak kullanılabileceği sonucuna ulaştık fakat maliyet hesabı yapamadık..maliyeti de hesaplanırsa hoş olur.
-----------------------------:W bunu bi hocayla konuşayım maliyeti siktiret okula yıkarım :D
-
eyw crafty sende iş var:P
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------RaCiNGeR bunu yazdı:
-----------------------------:W bunu bi hocayla konuşayım maliyeti siktiret okula yıkarım :D
benim söylemek istediğim projenin maliyeti değil..süs bitkiciliğinde östrojen hormonun alternatif olarak kullanılması ekonomik mi? sonucta olumlu etkisi var ama nasıl elde edip kullanacaksın, maliyetli bir işse gerek yok..onu hesaplayabilmek gerekir.. -
RaCiNGeR bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------RaCiNGeR bunu yazdı:
benim söylemek istediğim projenin maliyeti değil..süs bitkiciliğinde östrojen hormonun alternatif olarak kullanılması ekonomik mi? sonucta olumlu etkisi var ama nasıl elde edip kullanacaksın, maliyetli bir işse gerek yok..onu hesaplayabilmek gerekir..
-----------------------------şimdi anladım :D
ben konuşayım hocam sağol