Fizikçilerin Dünyası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

bi ergen vardi, "kodlamaktan her yeri sıfır ve bir olarak görüyorum" yazmıştı, lan sanki sıfır ve bir yazarak kodluyor.. onun gibi bir şey atmış ortaya bu elemanda işte. 

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

işte böyle düşüne düşüne atom bombası yapmak normal geliyor bazılarına

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

lisede turkcesini anlamayacagim fizigi ingilizce okutan ibretlik hocalari bugun daha iyi anliyorum,

bukulebilirlik/gerilebilirlik /cekme mukavemeti

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Arkadasin demek istedigi oysa neden komplike bir ornek secmis?

Ayni bakis acisiyla bir kalemin uzunlugunu da asla tam olcemeyiz. Yada iki yerde ayni saatte ne oldugunu tam olarak asla bilemeyiz

ama holıvan abı .... aynı bakıs acısı ıle bır kalemın uzunlugunu olcmekle 

ıkı yerde aynı saatte ne oldugunu tam olarak bılmememek farklı seylre

soyle deseydın anlasılırdı

hıc bır saat sanıyesı sanıyesıne ve salıse salıse aynı degıldır deseydın sankı daha dogru olurdu gııbıme gelıor..

yanlıs anladıysam affola.....

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

buharlaşma suyun aldığı ısı enerjisiyle yüzey alanında meydana gelir, kettle da sabit bir yüzey alanı olduguna göre, sıcaklık değerleri için ortalama bir buharlaşma miktarı hesaplarsın buna göre yapacagın hesapta çok düşük bir hata payıyla dogru sonucu verecektir.

Çok merak ediyorsan birde aynı koşullarda 2 tane kettle da su ısıtırsın, birini 80 dereceye getirip verdigin ısıyı ölçersin sonra 2. kettle daki suyu 80 dereceye getirmek için ne kadar enerji harcaman gerektiğini bulursun. (burda da bire bir aynı sonucu elde edemezsn ama çok yakın sonuç alırsın.)

Bende fizikçi sayılırım ama hayat bu kadar komplike gelmiyor :)

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

5 te teorik mekanik sınavım var istersen buyur gel sınava hacı

dersi aldıktan sonra hayat görüşün değişir ozaman

görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu :D

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Esconda bunu yazdı

O sizin dünyanız değil, sen burda hava atıyorsun

işin ilginç tarafı :Tanımlamayı yaparken font rengi , açık ton rengini almış.Tahribatta bu ncak bir yerden copy paste yaparken ortaya çıkar ve yeniden yazmaya başlamadığın sürece bu font aynı açık gri ton renginde devam eder.

Diyeceğim şu ki, bir yerden alıntı alıp, font rengine dikkat etmeden yazmaya devam etmişsin.Bu demek oluyor ki, suyun özısısı değiştiğinden dolayı 80 dereceye kadar getirilmesi gereken ısının hesaplanamayacağı tanımlamasını, bir yerden copy paste yapmışsın.

Bu da senin fizikçi değil, araklayıcı olduğunu gösterir, ama suçlamak istemem ;)

bir arkadaşımın durum güncellemesi oldugunu söyledim başta ordan kopyaladığım için font rengi farklı

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    Baracuda bunu yazdı

işte bizim dünyamız böyle bazı insanalr için basit gelen şeyler bizim için çok komplike ve imkansızlığın sınırlarında olabiliyor.Etraftaki herşeyi fizik gözüyle görüyoruz herşeyin temeline inmeye çalışıyoruz. Bazen diyorumki acaba başka bi bölüm okusaydım herşey dahamı kolay olurdu.

sakin olun, deha değilsiniz.

buna psikolojide algıda seçicilik deniyor. Bir berberin, karşılaştığı insanların saç kesimlerine dikkat etmesi; bir oto tamircisinin, bindiği araçların teknik özelliklerine dikkat etmesi gibi. 

rappermcs bunu yazdı

Öncelikler direk soruna cevap vereyim başka bölümde okusaydın değişen hiç bir şey olmayacaktı :)

Neden sorunun cevabı da bu satırdan sonra;

Ben de senin modelinde bir insanım:) sadece sektör farklı ama verdiğim tepki aynı.

For Example: Her metroya girdiğimde o kartı cihaza basıyoruz ya dıt dıtt diye ses geliyor. Ben o ses süresi boyunca transaction anında o cihazdan sunucuya veri yazılıp yazılmadığını yazılıyorsa ne yazıldığını ya da bu sinyalin bu kadar hızlı hangi teknolojiyi kullandığını düşünüyorum:)

Eğer o bölüme girmeden önce söz konusu alan kişinin ilgi alanı dahilinde değilse kişi bunları düşünmezdi. fakat çocukluktan beri varolan bir yatkınlık, o konuya karşı bir merak var ise kişi hangi bölümde okursa okusun bu konularda düşünmeye devam ederdi. matematiğe çocukluktan beri ilgisi olan ve işletmeyle alakalı bir bölümde okuyan kişinin matematiğe ilgisinin devam etmesi ve aynı zamanda okuduğu bölümden önce ilgi alanında bulunmayan insan kaynakları konusunun okulda gördükten sonra ilgi alanına girmesi örnek olabilir. (evet kendimden örnek verdim... :D)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek
    schwarzseherisch bunu yazdı

bi ergen vardi, "kodlamaktan her yeri sıfır ve bir olarak görüyorum" yazmıştı, lan sanki sıfır ve bir yazarak kodluyor.. onun gibi bir şey atmış ortaya bu elemanda işte. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

onu dışavurmak dandikliktir.

kvasir tarafından 10/Oca/13 09:26 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 7286 Toplam Mesaj: 61