Flash Oyun Manyakları Buraya Toplansın
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------zone bunu yazdı:
-----------------------------bi ara flash oyun yapımını öğrenicem de zaman lazım :)
-----------------------------sen grafiği hallet ben yaparım oyunu.
-----------------------------grafik için neler gerekli, onuda bilmem gerekli çok basit olsa da çok güzel oyunlar var " topçu kafalar " flash oyunu mesela.. çok sevdim .. ve mantıklı bişeyde olması lazım.. şuara başka işler var ilerde yapınca yazarım buraya yardımcı olursun olur mu hocam?
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
-----------------------------zone bunu yazdı:
-----------------------------bi ara flash oyun yapımını öğrenicem de zaman lazım :)
-----------------------------sen grafiği hallet ben yaparım oyunu.
-----------------------------grafik için neler gerekli, onuda bilmem gerekli çok basit olsa da çok güzel oyunlar var " topçu kafalar " flash oyunu mesela.. çok sevdim .. ve mantıklı bişeyde olması lazım.. şuara başka işler var ilerde yapınca yazarım buraya yardımcı olursun olur mu hocam?
-----------------------------olurum dostum tabi. Flash oyunda en zor kısım konsepti bulmak, sonra grafik ve onu konseptle buluşturmak, en kolayı programlama :D
topçu kafalar tarzı oyunlar için fazla bir grafikerlik söz konusu değil ama uzun soluklu projelerde artwork gerekiyor, yani bi post-apocalypse oyunu mesela (şu an gözde zombiler), tamamen artwork üzerine kurulu. Grafik konusunda sana tavsiye verecek bir bilgi birikimim yok fakat benim nacizane gözlemlerim çizim ve yaratıcılık. Tasarımcı gözü diye bir tabir var sonuçta...
-
o çizimler çok uğraşı gerektiriyor biliyorum basitten zora doğru gidilir ancak şöyle bişey olabilir mi?
flash oyunları frame halinde alabilir miyiz ? videoya dönüştürme falan diye araştırdım yaş gibi geldi.. şayet frame halinde alınabiliyorsa oyunun grafikleri elimizde demektir zor çizimlere gerek kalmadan oyunun çakması yahut v2si yapılabilir
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------o çizimler çok uğraşı gerektiriyor biliyorum basitten zora doğru gidilir ancak şöyle bişey olabilir mi?
flash oyunları frame halinde alabilir miyiz ? videoya dönüştürme falan diye araştırdım yaş gibi geldi.. şayet frame halinde alınabiliyorsa oyunun grafikleri elimizde demektir zor çizimlere gerek kalmadan oyunun çakması yahut v2si yapılabilir
-----------------------------çakma niye yapıyorsun ki dostum ? flash oyun piyasasında kimin neyi yaptığı bellidir, mesela ArmorGameste Sony oynarsın, herkes yapımcısını bilir. Bizim derdimiz zaten özgün oyun, özgün konsept. Bak mesela flight, this is only level 3 , grafik harikasımı ? hayır grafikleri 1 günden kısa sürede hazırlanır. Programlama harikası mı ? hayır bir haftada biter. Ama o bulmacalar, konsept adamı oyuna bağlıyor.
Piyasada görürsün adam mükemmel grafikli bir oyun yapıyor. Sanki ps3 oyunu amk. Ama oyun mekaniği, dinamizmi yok. Hop 1 dk sonra kapatıyor adam oyunu. Eskiler bilir Flash oyunda değildir kendisi, Bubblet, o topları amk bütün gün patlat, ofiste onun yarışmaları. Oyundaki grafik ve programlama 4 farklı renk topun yanyana getirilip patlatılması ama ben birsürü adamın bilgisayarına Winzip ten sonra Bubblet kuruyordum.
-
oda doğru hocam ya.. oyunun mantığı en başta geliyor çekicilik için evet de ben ilk öğrenmek için çakma v2 si falan dedimdi.. hem v2 si çıkması beğenildiyse v2de tutabilir buda senin ünün demektir neyse.. zamanım olunca araştıracam zaten sıkıntıyok şimdilik
-
gece gece bir oyunda ben verim verilmişse daha once kusura bakmayın
-
hoca mantık iyide çok kolay bir oyun
-
Uyuyacaktım ben hocam naptın ya :)
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------hoca mantık iyide çok kolay bir oyun
----------------------------- -
deli edio la bazen