Flash'ın Yanında Ne Öğrenilmeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Şimdi bizim kafası karışık bir arkadaş var.Çocuk 2 yıllık bilgisayar programcılığını bitirecek bu sene.Flashda animasyon yapmayı,as2'yi (as3 de biraz var ) site yapmayı  biliyor.Flasha hemen hemen tamamen hakim diyebilirim.Bunların yanında html,css de biliyor.Sizce bu arkadaşa programlama dili olarak ne önerilebilir sektörde iyi bir yer tutabilmesi için?

Ben bide javascript-jquery ve ajax öğren diyecektimde size sorayım dedim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

lanet olasıca steve amca flash'ı bitirdi..

html5?

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

lanet olasıca steve amca flash'ı bitirdi..

html5?

html5 bilmiyorda öğrenebilir.Programlama dili soruyorum hocam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Bişey yapamayacak yada yapacağını düşünüpde sonradan iş tekniğe geldiğinde vazgeçecek adamların açtığı ilk konu.

Bkz : http://tahribat.com/Forum-Sizce-Hangi-Programlama-Dilinden-Baslamaliyim-167800/2/

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

biz burdan ne desek boş gelir gitsin iş başvurularındaki kalın listeyi okusun onları öğrensin amk  adamlar utanmasa atomun bir kısmını parçalamış , cernde 25 sene deneyim arıcaklar.

....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Oooo flash bilmek uzmanlık ister çünkü yanında html5 jquery css xml xaml xss xhtml silverlight oop odp udp js jsp csp wsh mysql php asp csp  falan da bilen eleman arıyorlar tek başına flash zor.

Yada oyun motoru fln öğrensin oyun programcısıda oldukça aranıyor 

www.yunuses.com bu adamın dersleri ve çalışmaları takip etsin bence

HolyOne tarafından 12/Kas/12 00:46 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Oooo flash bilmek uzmanlık ister çünkü yanında html5 jquery css xml xaml xss xhtml silverlight oop odp udp js jsp csp wsh mysql php asp csp  falan da bilen eleman arıyorlar tek başına flash zor.

hocam bakıyorum siteye

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben buradayken tarikat dışı referans vermeyelim :P

Server side hangisini istiyorsan ekleyebilirsin, ben şu an PHP kullanıyorum.

HTML5+CSS3 saçma gelebilir millete Flash varken ne gerek var diye, kesinlikle öğren çünkü mobil web işleri geldiğinde sike sike bunlarla yapacaksın. TR piyasasında video player, audio player işi çok çok fazla oluyor bunları 1-2 saat maksimum çalışmayla HTML5+CSS3 ile yaparsın.

Oyun yapacaksan oturup matematik ve fizik öğreneceksin, OOP yazmayı öğreneceksin, 3D tasarımı başkasına yaptıracaksanda ya da artworkü derdini anlatacak kadar grafiker literatürü bileceksin. Dil bilmek kadar litetür ve jargonda önemli çünkü bu sayede internette derdine derman bulabiliyorsun, örnek vereyim kuvvet alma fonksiyonu içini google a bir "PHP force", birde "PHP power" yaz bak. Tabi bunun teknik ayrıntısı ne olur atıyorum panaromik görüntü uygulaması yaparsın aratırsın birşey bulamazsın ama "drawTriangle()" fonksiyonunu aratırsın çözümüne ulaşırsın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Ben buradayken tarikat dışı referans vermeyelim :P

Server side hangisini istiyorsan ekleyebilirsin, ben şu an PHP kullanıyorum.

HTML5+CSS3 saçma gelebilir millete Flash varken ne gerek var diye, kesinlikle öğren çünkü mobil web işleri geldiğinde sike sike bunlarla yapacaksın. TR piyasasında video player, audio player işi çok çok fazla oluyor bunları 1-2 saat maksimum çalışmayla HTML5+CSS3 ile yaparsın.

Oyun yapacaksan oturup matematik ve fizik öğreneceksin, OOP yazmayı öğreneceksin, 3D tasarımı başkasına yaptıracaksanda ya da artworkü derdini anlatacak kadar grafiker literatürü bileceksin. Dil bilmek kadar litetür ve jargonda önemli çünkü bu sayede internette derdine derman bulabiliyorsun, örnek vereyim kuvvet alma fonksiyonu içini google a bir "PHP force", birde "PHP power" yaz bak. Tabi bunun teknik ayrıntısı ne olur atıyorum panaromik görüntü uygulaması yaparsın aratırsın birşey bulamazsın ama "drawTriangle()" fonksiyonunu aratırsın çözümüne ulaşırsın.

hacı oyun için bende

matematik fizik ve 3b modelleme var programlama yok :D

wert tarafından 12/Kas/12 06:28 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

oyun değil.Site ve grafik üzerine düşünüyor.

Toplam Hit: 1568 Toplam Mesaj: 16