Formatta Sorun
-
slm arkadaşlar az önce yanlışlıkla büyük harflerle yazdığım için konu silinmiş bir arkadaşın bilgisayarına format atacağız. cd yi takıp reset atıyorum sonra ef 8 e basıyorum ardından çıkan ekrandan dvd yi seçiyorum sonra cd önyükleme için bir tuşa basın çıkması gerekirken ( d den önyükleme için bir tuşa basın ) diyor dvd rayterri değiştim olmadı yardımcı olursanız sevinirim
-
f8 e değilde deleteye basıp biostan pc yi cd den başlatırsan sorunun çözülür sanırım.
-
West bunu yazdı:
-----------------------------
f8 e değilde deleteye basıp biostan pc yi cd den başlatırsan sorunun çözülür sanırım.
hocam valla o kadarını bilmiyorum desem başka yardımcı olacağınız şekil varmı -
f8 bastıgında menüde cd-rom seçenegi varsa onu seç
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------f8 bastıgında menüde cd-rom seçenegi varsa onu seç
seçiyom zaten sonrasında cd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkmıyor açıklamada yazmışım bir bakarsan sevinirim... -
yokmu arkadaşlar yardımcı olacak bir mürit
-
kenankonak bunu yazdı:
Cia bunu yazdı:
seçiyom zaten sonrasında cd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkmıyor açıklamada yazmışım bir bakarsan sevinirim...
-----------------------------başka cd dene
-
Cia bunu yazdı:
kenankonak bunu yazdı:
Cia bunu yazdı:
seçiyom zaten sonrasında cd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkmıyor açıklamada yazmışım bir bakarsan sevinirim...
-----------------------------başka cd dene
denedim hocam olmuyor -
eğer boot'u doğru yapıyorsan ki anlattığına göre doğru çıkması gerekir.CD'de sorun wardır diyecektim başka CD'ile de denemişsin geriye sadce Bios'dan boot ayarı değiştirmen kalıyor.
her anakartta quit boot f8 ile olmaz.Sanırım hatan bu noktada.
bios'a gir içini biraz kurcala çok rahat çözersin ya "BOOT" sekmesi olur yada "First boot, second boot ... " şeklinde olur başka hiç bir yeri karıştırmazsan biosdan halledebilirsin bir kurcala.
-
recovery dvdsinden mi atmaya çalışıyosun formatı hocam..
edit: tak herhangi bir linux dağıtımının cd sini alamadığın yedek varsa diğer böülme at sonra windosun olduğu kısmı komple ntfs ile biçimlendir.. eğer linux cdsi açılmışşsa bi problem yoktur zaten xp de de cd den boot eder yüklersin.. bence..
-
F11 F12 dene bende öyle aciliyo o konsol