Fotograf Makinası İçin Önerileriniz
-
Renato bunu yazdı:
-----------------------------scuderia bunu yazdı:
-----------------------------nikon d50li vereyim 18-55 70-300 8gbsd ve çantasıyla istersen öğretmenlik yapar...
-----------------------------kardeş ne istiyorsun?
-----------------------------pm...
-
Hocam bu don değil başlangıç için küçük al sonra büyüğe geçersiln filan bunları yapmak tamaman masraf. 2. el alsan bile al satta sadeec makinede edeceğin zarar 250 civarıdır o yüzden karar ver biraz daha para biriktir. tek seferde alacağın bodyi al derim önerim
1800 lira canon 60d body 0 almandır.
-
Ne yap ne et Nikon d90 al başka birşey demiyorum sana.
-
PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------Ne yap ne et Nikon d90 al başka birşey demiyorum sana.
-----------------------------başlangıç için uygun değil d90 ben 2bucuk 3 ay oldu kullanıyorum ben tam çözemedim hele işinde varsa 2-3 yıl amatörün amatörü gibi elinde d90la gezer tozarsın artık :)
-
zone bunu yazdı:
-----------------------------PriesTBT bunu yazdı:
-----------------------------Ne yap ne et Nikon d90 al başka birşey demiyorum sana.
-----------------------------başlangıç için uygun değil d90 ben 2bucuk 3 ay oldu kullanıyorum ben tam çözemedim hele işinde varsa 2-3 yıl amatörün amatörü gibi elinde d90la gezer tozarsın artık :)
-----------------------------ya makineyi çözemeyecek bişy yokki abi ne abartıyorsunuz. 1 kullanım klavuzunu okuyacaksın. 2 foto eğitim sitelerinde videoları izleyeceksin
-
Nikon d80 ile nikon d3000 kullandım iyiydiler hocam.. Ama lens ve filitrelere de ayrı bir para ayırmalısın.
-
nikon d90 önerenleri anlamıyorum. öküz gibi gövdesi var ağır ve işlevide öyle aman aman değil. üstüne diğer firmalar ve nikon onlarca model çıkardı onların üstünede modeller çıktı ve daha üst modellerinin fiyatı nikonun fiyatına geriledi. nikon d90 çok abartılmış bir makine. onun yerine canon 500d veya canon 550d tavsiye ederim. video özellikleri ile beraber.
işlevi aman aman değil derken yanlış anlaşılma olmasın kötü demiyorum iyi ama canonun diğer modellerininde ondan aşağı kalır yanı yok.
Kardeş sana tavsiyem canon 500d al lenslerle beraber fiyatı 1600 ü bulur. kendini geliştirdikten sonra 60d veya 7d alırsın.
-
ben d5100 kullanıyorum öneririm. güzel makinedir. kit lensi de (18-55 olan) gayet başarılı bi lens. şunu göze al, zırt pırt lens değiştiririm, lensleri 2.el alırım diyorsan, türkiyede yaşıyorsan, canon almalısın. çünkü canonun 2.el lens piyasası nikondan kat kat iyi. aynı zamanda d7000 d90 gibi motorlu bi gövde almadığın sürece acaba bu lens uyar mı oto fokus var mı diye bilmen lazım. ama canon daha evvelden motorlu lens olayına girdiği için, motor barındırmayan 550d ve 600d de bile lens kısıtlaması yaşamıyorsun. (birde lens fiyatları canon için sanki biraz daha iyi gibi)
onun haricinde www.snapsort.com makineleri burdan karşılaştır. canon 1100d 1000d olmadığı sürece 3 haneli 2 haneli canonlar, veya nikonun yeni modelleri her türlü işini görür. bu işten para kazanmayı düşünmüyorsan.
dediğim gibi makineni düşük fiyat olsun diye, eski veya düşük model alma. arkadaşların dediği gibi, makine değişimi masraftır. alırken iyi al, daha uzun süre kullan. d90 alma diyenlere aldırma, ama bütçeni biraz daha genişlet.
-
amk anlamıyorum ben bu düşükten başla sonra yükseltirsin muhabbetini ne bu anasını satıyım sanki 1 liralık mal alıyosunuz git al para sıkıntı değilse en kralını paşa paşa öğrenirsin d90 iyidir mesela 2090a aldı arkadaşlar 3 ay once
-
başla yükselirsin olayı mantıksız bana göre, alacaksan olabilecek en iyisini al zaten aldığın fiyatın taş çatlasa 4/3 üne satarsın. d300 var bendede