Fotoğrafçıya Laptop Tavsiyesi Maks. Bütçe 1500 TL
-
Merhaba hocalar,
Başlık biraz argo oldu kısa ve özet tutabilmek adına, fotoğrafçılıkla uğraşan bir arkadaşım var bunun için laptop ayarlamam gerek.
Beklentiler;
- Photoshop gibi fotoğraf düzenleme ve gruplama programları kullanılacak, ( ram olabildiğince yüksek olmalı)
- Nadir de olsa After Effect gibi video programları kullanılacak ( dolayısıyla ekran kartının iyi olması gerek )
Geriye kalan standart bilgisayar kullanıcısının yapacağı işlemler, yukardaki özelliklere göre yüksek ram, iyi bir ekran kartı olması gerek fakat hangi laptoplara bakmak gerek emin değilim. Siteler üzerinden filtreleyerek onlarca seçenek çıkıyor ama burada danışmak istediğim sizin tecrubeleriniz çünkü biri ısınıyo, biri osuruyo gibi can sıkan sorunlar çıkıyor yakın zamanlarda.
Tavsiye edebileceğiniz yada dikkat etmem gereken noktaları yazarsanız, sevinirim.
Teşekkürler.
-
laptop olması şartmı hocam ? illaki kasa lazım
-
nevorapat bunu yazdı
laptop olması şartmı hocam ? illaki kasa lazım
Teşekkürler hocam, taşınabilir olması açısından gerekli malesef. :|
-
hp 2303st
Yeni aldım çok kullanma fırsatı bulamadım ama iyidir bi bak istersen en uygun fiyat electroworlddeydi en son
-
-
mezuniyet fotograflarımızı almak için fotografçıya gittim.
adamlarda full tower 2 kasa var. içlerinde belki 10 tane HDD var.
Her gün düğün vb. okul kreş mezuniyet ne varsa foto çekiyor ve fotoyu almak isteyenler için 1-2 ay ellerinde tutuyorlar arşiv sistemi yapmışlar tarige göre.
Tabi fotolara (satın almak istediklerinize ) photoshop ile düzeltme yapıp atıyorum arkada gözükmesini istemediğini şeyleri yok ediyorlar veya bir şeyde garip çıkmışsınız düzeltiyorlar.
İstanbul taksimde sanırım zümrüt en ünlü fotografçılardan ve daha kimsenin zümrüt ile çekilmiş çirkin fotografı yok. Gerçek fotografçılıgın hakkını vereek yapan bunlar. Ve bunlara böyle sistem gerek.
Senin arkadaşına ise 8-16 GB ramli en iyi ekran kartlı laptopu alman gerek. Tabi yanında çektiği fotolara hafıza için bol bol extra HDD gerekecek taşınabilir.
http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu,1,2.html/3436-152
8 gb ramlı en uygun fiyattan başlayan modeller bunlar. i7 işlemci seçersen casper ın 1550 ve 1600 lük modeli sonrada MSI geliyor 1650 TL
PanxeR tarafından 29/Ağu/13 15:19 tarihinde düzenlenmiştir -
haci fiyatini bilmiorum trdeki ama asus un x70 serilerine bakman faydali olur 17" ekran ustune 1 ssd ve 8 lik ram le kopek gibi olur benim arka aldik alet canavar
Asus X75VB (X75VB-TY016D)
-
@PanxeR
Zümrüt tanınan eski bir firmadır ama pahalılığı dillere destandır..
Fotoğraf konusunda tek adres http://www.tahribat.com/Murit-DarkSkull/
Zümrütün kullandığı her tarz teknolojiyi müritte kullanıyor zaten bu aletlerinde katkısı yadsınamaz ama çekimlerde bakış açısı ışık falan yani yetenek de önemlidir..
Bu yüzden İstanbulda gözü kapalı gidilecek adrestir mürit..
Adres: Tantavi Mah. Menteşoğlu Cad. No:6/C Ümraniye / İstanbul Tel: 0216 316 27 58
Mürit bu kadar reklama bana bedava vesikalık çeker herhalde artık :)
-
hocam elimde bu var kullanıyorum.
gerçekten müşthiş bi alet :) pek ısınmıyor.
yaklaşık 3 gün komple kapatmadan kullandım banamısın demiyor. photoshop, illustrator, indesign, fireworks gibi programlarda sıkıntı çıkarmıyor ki zaten 6 ram, 2 ekran, i5 var. sana yeterli yani anlayacağın bi de uygun fiyat :)
-
Daniel-Koo bunu yazdı
hocam elimde bu var kullanıyorum.
gerçekten müşthiş bi alet :) pek ısınmıyor.
yaklaşık 3 gün komple kapatmadan kullandım banamısın demiyor. photoshop, illustrator, indesign, fireworks gibi programlarda sıkıntı çıkarmıyor ki zaten 6 ram, 2 ekran, i5 var. sana yeterli yani anlayacağın bi de uygun fiyat :)
bu ozelliklere gore baya uygunmus bende alacaktim iyi oldu sagol hocam -
valla benmde bi fotoğrafcı arkadasım vardı çok profesyonel olmasada bay bi fotoğrafçılıkla uğraşıyordu dediğin gibi photoshop falan kullanıyordu
ve cektiği resimlerin de boyutları yeterince büyüktü atıyorum 5- 10 mb buluyordu cünkü kaliteli resimlerdi pixeli falan o resimleri kasmadan
photoshop da falan açıcak bişey lazimdi özetle yani o arkadas yaklasık 3 bin liraya masaüstü toplamıştı ki o kadar profosyonel olmadiği halde
en az o kadar bütce gerek ki onun hocası bi laptop almıştı 9 bine falan ki adam gercekten profesyonel fotoğrafçıydı.
yani 1500 çok yetersiz bi bütce iyi bişeyler yapmak istiyorsan öncelikle bütce artması lazim he o kadarına gerek yok diyorsanda
o zaman işin tekniğini donanımdan anlayan bilen birine danıs :)