Galericileri Araba Piyasasını Bilenler, Araba Satıp Alacaklar
-
komple buradan arayabiliriz, sorabiliriz benim merak ettiğim şey şu: internette bakıyorum fiatlara normalde 2 milyar falan daha az diyorlar.Gerçeklik payı varmı ?
Peugeot 106 düşünüyorum, 12-13 diyorlar.Sağlam değil dediler ondan vw polo bakmayı düşündüm.Oda 10 yazıyor.8-10 arası bir araba düşünüyorum fakat öğrenci arabası tarzı birşey olsun.Fazla yakmaya bilir.
Arabayı aldıktan sonra jant değiştirmek, iki parmak çöktürmek, film vs.. attırıp 2 bin e ses sistemi taktırmak Allah'ın emri ..bunlarıda hesaba katalım :) Fikirleriniz nedir 106, diğer arabalar falan nasıl piyasa var?
-
Citröen c1 c2 c3
az yakar zaten
Edit: Fiyatlara bakmadım :)
-
Benim peder bey galericilikle uğraşıyor. Onlardan duyduğum şey internetteki araçlar(Galericiden olmadıktan sonra) genelde bariz pahalı oluyor. Neden derseniz herkesin malı kendine kıymetli. Bir de şöyle bir durum da söz konusu; ben "A" marka araç sahibiyim, girdim internetten arattırdım "A" marka araçların piyasasına bakıyorum. Piyasadan pek de haberi olmayan bir kişi(ki bu kişi de genellikle tuzu kuru diye tabir ettiğimiz kesimden oluyor) benim "A" marka aracımın aksesuar bakımından daha da aşağı olan kendi arabasını 10 kuruşa koymuş satılma amacıyla. Bende görüyorum(ki ben de piyasayı tam bilmediğim için bu adama güveniyorum) "Bu araba 10 kuruş ise benim arabam 12 kuruş arkadaş." diyorum ve hemen bir ilanla 12 kuruşa aracımı satılığa çıkarıyorum. Bu böyle böyle giderek arabanın değerinin çok üstüne çıkılmasına sebep oluyor internet aleminde, zira galericiler de bu dertten muzdarip.
Biraz uzun oldu daha yazmak istediklerim var ama okunması zor gelir diyerekten sözlerimi bitiriyor, teşekkür ediyorum.
-
hocam benimde hayalim 106 alıp adam etmekti bi zamanlar. ama 106 nın motor kasa için abartılı oluyor yani kaza yapabilite oranın yüksek oluyor.. ki 106 ların çoğuda kaza geçirmiş araçlardır.
şahsi tavsiyem
1) golf 2002-3-4
2 polo 2002-3-4
taş gibi arabalar güvenliler .
-
Hocam alacağın arabanın fiyatı her şekilde değişir :) Mesela 120.000deki bir Peu 106 ile 200.000 deki peu 106'yı aynı kefeye koyamazsın. Ayrıca sitelerede bak ama sana tavsiyem galerilere sormandır.
Babamda yeni araba aldı. Renault Spring, internette baktıgımız arabalar çok kötüydü. Oto-Kop'a gittik. Orda bulduk 5.000 , çelik jant , 120.000'de , arabanın hiçbir yerinde kaza , çizik yok. Çok temiz kullanılmış. İnternette birkaç yeri değişik aynısını gördük adam 8.000'e koymuş.
Yani internette millet istediğini koyuyor. Sana tavsiyem galeri galeri galeri :D
Edit;
Şahsen hocam ben bg'den Renault Megane Cabrio alıcam 2000 model. Burda 17 - 18.000 arası. Bg'de 7-10.000 arası :D Vatandaşlıkta var zaten orada. :):)
-
ya öğrenci arabası olsn dedim yani 120 binlerde fln olmasın 4 sene boyunca kullanıcam (en az) 80-90 bin de kazasız ideal herhalde.
Birde bizim citiroen bayi var eskişehirde tanıdık.C3 ü birine 12 milyar demişti.Kendi akrabasına.Bkarsınız öyle birşey düşürebilirsem onu alırım.
106 kaza yapabilir onun yanı sıra sağlam değil diyorlar ama tek kapı hoş duryor :D
Birde tek kapı takıntım başladı tke kapı clio, 106, saxo, c2 fln fark etmez.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ya öğrenci arabası olsn dedim yani 120 binlerde fln olmasın 4 sene boyunca kullanıcam (en az) 80-90 bin de kazasız ideal herhalde.
Birde bizim citiroen bayi var eskişehirde tanıdık.C3 ü birine 12 milyar demişti.Kendi akrabasına.Bkarsınız öyle birşey düşürebilirsem onu alırım.
106 kaza yapabilir onun yanı sıra sağlam değil diyorlar ama tek kapı hoş duryor :D
Birde tek kapı takıntım başladı tke kapı clio, 106, saxo, c2 fln fark etmez.
-----------------------------Hocam 2000 model ford focusta alabilirsin. Şöyle siyah renkte. Hem rahat ve komforlu. Şahsen ford focus kullandığımda oldukça zevk almıştım arabadan :)
-
usta focus güzel arabada :D deidm ya 8-10 bin arasında istiyorum.Aileme fazla yük binmesin.
-
http://www.sahibinden.com/70_000_km_de_2000_model_corsa_gls_benzersizWQQaXQQ13309061WQQpXQQdisplayitem?source=chva
bunu al neden dersen hem sağlam araç hemde satarken falan rahat satarsın istediğin uygulamayıda kaldırır...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------komple buradan arayabiliriz, sorabiliriz benim merak ettiğim şey şu: internette bakıyorum fiatlara normalde 2 milyar falan daha az diyorlar.Gerçeklik payı varmı ?
Peugeot 106 düşünüyorum, 12-13 diyorlar.Sağlam değil dediler ondan vw polo bakmayı düşündüm.Oda 10 yazıyor.8-10 arası bir araba düşünüyorum fakat öğrenci arabası tarzı birşey olsun.Fazla yakmaya bilir.
Arabayı aldıktan sonra jant değiştirmek, iki parmak çöktürmek, film vs.. attırıp 2 bin e ses sistemi taktırmak Allah'ın emri ..bunlarıda hesaba katalım :) Fikirleriniz nedir 106, diğer arabalar falan nasıl piyasa var?
-----------------------------hocam alacaksan sana şiddetle tavsiyem 2000 model w. golf, bora polo filan var. 1.9 dizel olanları çok ekonomik. resmen mazotu kokluyor. inanırmısın 50 tl ye 500 km gidiyorsun. çok hesaplı. wolksvagen çok sağlam araç. asla seni yolda bırakmaz çok sağlam araba konusunda alman markalarından şaşmayacaksın
-
oo hocam bg vatandaşı isen daha ne istersin :D orada arabalar sudan ucuz. Ama bg arabaları bizim türk arabaları gibi sağlam değil. çünkü bg de adi mazot ve benzin kullanılıyor. Ben de aslen bg liyim. oradan aldığın mazotla araba rampada bayılıyor. hemen anlıyorsun zaten. o yüzden artık bg arabaları ile buradaki arabalar arasında fazla bir fiyat farkı kalmadı neredeyse bg arabaları buradakilerden biraz daha yıpranmış araçlar. arkadaş bg li 5-6 oldu değiştiriyor. hiç memnun değil en sonunda buradan bir tane golf aldı keyfini sürüyor .:D demek istediğim bg den alacağın araç sana sıkıntı yaratabilir. orada 20.000 levaya ne bmw ler audiler var varya of :D eğer illa da bg den alacam diyorsan bmw ya da audiden aşağı alma derim :D 15.000 e süper bmw ler var orada. eğer tr den alacaksan golf ya da boranın dizellerini şiddetle tavsiye ederim. Resmen mazotu kokluyor