Garip Bir Donanım Sorusu
-
bilgisayardki bütün parçalar birbirine uyar mı çalışmazlar mı yani
işlemciyle anakart ram ekrankartı işlemciyle ram ve bunların kombinasyonalrı çalışkaz mı sorun şu değil ddr 2 ddr3 gibi bir olay değil acil lazım anlaşılmadıylsa düzenlerim
-
baya garip bi soruymuş
-
Üstad sorunun içinde soru var sanki bilgi yarışmasındayız parça uyuşmazlığı diyorsn donanım diyorsun rem değil diyorsun alahın seversen sen ne diyorsun açık ve net yaz soruyu üstad.
-
tüm parçalar birbiriyle uyumlu değildir her zaman. dediğin gibi. ddr2 destekli bi anakarta ddr3 ram takarsan çalışmaz. yada ana kartın fsb si 400 mhz dir, sen tutar buna 533 takarsan gene çalışmaz. dikkat et, 400 mhz de 533 mhz de ddr2 dir. anakartında agp slot vardır sen buraya pci-e ekran kartı takamazsın. yada 478 pin işlemcili anakarta lga 775 işlemci takamazsın. örnek çoğaltılabilir.
-
valla anlaşılmıyor :D analdığım kadarıyla söyleyeyim ben ram almıştım ddr2 ama mevcut ramler ile çakıştı mevcutları söktüm öyle kullanıyorum herhalde seninde sorunun böyle bişey olsa gerek
-
Gerçekten de Garip Bir Donanım Sorusu. Eğer söylemeye çalıştığın şey mesela elinde sağlam bi işlemci ve yine sağlam bir ekran kartı var mesela ama bunların ikisinin beraber takılı olması durumunda sorun çıkarması mı? Öyle bi şey yok, parça slota oturuyosa, mesela DDR2 rami DDR3 slotuna oturtmaya çalışın oturmadığını gözlemleyin :P, her türlü çalışır.
-
düzenleyemediğim için yazıyorum parça slota oturuyor diğer parçalarla çakışır mı yada yakar mı bişileri çalışmama durumu olur mu
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------
düzenleyemediğim için yazıyorum parça slota oturuyor diğer parçalarla çakışır mı yada yakar mı bişileri çalışmama durumu olur mu
-----------------------------parça bilgilerini verirsen mantılı bi cevap veririz
-
x-files bunu yazdı:
Üstad sorunun içinde soru var sanki bilgi yarışmasındayız parça uyuşmazlığı diyorsn donanım diyorsun rem değil diyorsun alahın seversen sen ne diyorsun açık ve net yaz soruyu üstad.
----------------------------- -
parça yok ki aklıma takıldı parça olsa zaten takıp denerdim saece merakten soruyorum
-
asiminnesli bunu yazdı:
yakma ihtimali var tabi mesela remin bir tarafını oturtup bir tarafını oturtmasan yanabilir rem ama sadece yanabilir. Prarçanın slota oturması onemli değil zaten sen AGP bir ekranartı ile pc-e ekran kartlarını aynıyuvaya oturamasın ki.