Garip Bir Renk Körlüğü
-
hocam renk körlüğü oda , ancak kırmızı yeşil dalgası değil..
askeriye ve polislikte sağlığın yanında ilk bakılan seydir bu renk körlüğüedit: ırsıdir, göz rengi gibi
piradomim tarafından 05/Eyl/12 06:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben de de var renkle ilgili bi problem. Hani masmavi led lerle yazilmis yazilar olur ya. Onlari okuyamiyorum ben. Cok parlak geliyor. İsik dagiliyor boyle havada. Odaklanamiyorum. Kimlere sorduysam herkes okuyabiliyor. Varmi baska boyle bi problemi olan ?
-
tescilli renk körü olarak zaten soldakileri göremiyorum
-
Gharzvog bunu yazdı
Ben de de var renkle ilgili bi problem. Hani masmavi led lerle yazilmis yazilar olur ya. Onlari okuyamiyorum ben. Cok parlak geliyor. İsik dagiliyor boyle havada. Odaklanamiyorum. Kimlere sorduysam herkes okuyabiliyor. Varmi baska boyle bi problemi olan ?
Hocam bu renk körlüğü değil. Daha çok astigmata benzettim ben.
-
amnk korktum bi an, ağzına sıçayım lan ödüm bokuma karıştı renk körüyüm diye
-
Gharzvog bunu yazdı
Hocam aynısı bende de var. Ama ek olarak bende miyop ve ışığa hassasiyet var. En azından bir göz doktoruna git baktır. -
asiminnesli bunu yazdı
renk körlüğü denin ce çoğunumuz aklıma kırmızı-yeşil(galiba) o renk körlüğü geliyor
http://tr.wikipedia.org/wiki/Renk_k%C3%B6rl%C3%BC%C4%9F%C3%BC
adresinde bakarken aşağıdaki resmi gördüm
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Ishihara_compare_1.jpg
3.resimde sol alt kinde 2 yi göremiyorum şimdi bende ne gibi bir renk körlüğü var (ailemde gören de görmeyende bu var burdaki 2 yi )
3 resim de 2 var çokk az gözüküyoo ben zor gördüm rahat ol yok renk körlü sende
-
Sol alttakini bende göremiyorum hocam :S Bende kırmızı ile siyahı ayırt etmekte cok zorlanıyorum :S Genellikle okey oynarken pert oluyorum yere okey atıyorum bizimkiler kızıyor :D hep yenımdakine soruyorum per yapınca oldumu diye :D:D
-
ben hepsinde 2yi çok net görüyorum ne iş la bu :D
-
bende göremedim la onu ama bakılan şey o degıl sanırım nasıl goprundugu o