folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Gelecek Kaygısı Var.Üstesinden Gelmem İçin Yardım ( Yazılım Mühendisliği )

Gelecek Kaygısı Var.Üstesinden Gelmem İçin Yardım ( Yazılım Mühendisliği )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Gönlünden geçeni yap. Sevmediğin bir şeyi öğrenmek işkece gibi olur. İşini mecbur kaldığın için yapacağından orada sorun olmaz, çünkü ihtiyacın var ve çalışıyor olacaksın. Geminin kaptanı ol, tayfası olma. (kendin ne yapmak istediğine karar ver. Başkalarının tavsiyesinden sana fayda gelmez.) Bir de paint yapmak o kadar zor iş değil. Senin ilgi alanının dışında olduğu için gözüne büyük görünmüş olabilir. Dahili grfik desteği olan bir Basicte derleyicisiyle basit kodlarla mümkün.

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Amacın iş bulmak ve Türkiye'de kariyer olarak bi yerlere gelmekse ülkemizde en popüler olan şeylere yönelmeni öneririm. Onun dışında İngilizcen iyi olsun, mülakatları geçecek textbook knowledgeye sahip ol. Düzgün yerlerde staj ya da okurken part time iş yaparsan da faydalı olur. Paint olayina gelince herhangi bir 2D çizim apisiyle çalişmiş temel matematiğe hakim birisi için birkaç saat alır maximum. Diğer saydığın işler de (yapay zeka hariç) basit işler. GPA'ya çok takilma fakat işe girerken sorabilirler, 2.5 üzerinde tutman yararina olur. Arduino alanına yoğunlaşırsan ilim olarak faydalı olabilir fakat iş ararken büyük pişmanlık yaşarsın.

The king is bleeding.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Aynı kaygı bende de var mesela c# derslerini vs rahatlıkla geçebiliyorum fakat işe girdiğim zaman ne gibi şeyler yaptırcaklar, yapamazsam gibi korkular oluşuyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    e2 bunu yazdı

Aynı kaygı bende de var mesela c# derslerini vs rahatlıkla geçebiliyorum fakat işe girdiğim zaman ne gibi şeyler yaptırcaklar, yapamazsam gibi korkular oluşuyor.

Benim genel olarak programlama mantığım iyi sanırım. Derslerde hiç zorlanmadım. Millet patır patır dökülmüştü Artificial intelligence dersinde ben AA ie geçmiştim. Benim tek korkum kendi kişisel yapımdan kaynaklı. Plansız programsız birşey yapamıyorum. İllaki bir düzen olmak zorunda.

Dedim ya daha önce okyanusta rotasız gemiyim. İşte nereye gitmem gerektiğini bilmem lazım.

Şimdilik kendimi geliştirecek program/proje arayışındayım. Öneri varsa alabilirim. Bir arkadaşım "GitHub'a bak, orada millet proje paylaşıyor sende düzeltmeler yapıyorsun" demişti. Sizce mantıklı bir seçim mi bunu yapmak ? 

Aklımda şimdilik 2,5 float değerini 10/4(rasyonel) biçimde yazdırmak var ama zor görünüyor şuanda. Çünkü 20/8'de aynı 0,25/0.1'de aynı şey. Programa dur demek lazım :D

BALIK.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hangi okul?

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hangi ünidesin ? Bende 3.7 Ortalama vardı üçün ikisindeyim. üçün birinde 2.3 mü ne yaptım dersleri salladım geçsem yeter kafasındayım. Ortalama hiç bir işe yaramıyor yüksek şirketlere girsen bile 3 üstü falan diyorlar yani. Pek de önemli değil ortalama eğer yüksek lisans falan düşünmüyorsan onun dışında MVC öğren hangi şirkete gidersen git MVC elemanı arıyorlardır.

2.5-3k maaş alırsın orayı merdiven olarak kullanır 3-4 sene sonra başka şirkete girersin.Maaşını bir tık arttırırsın.

Ben hazırlıkta buraya saçma sapan konular açıyordum. Jpriest,unbalanced,holiamca,yeniharman,futurist ve daha nicelerinden yardım alarak 4 sene boyunca bir çok mimari öğrendim.

3.5 Senedir de bir firmada çalışıyorum freelancerimsi bir şey. Baya katkısı oldu. Sana tavsiyem C# biliyorsa Xamarin öğren hocam.. Gerçekten pişman olmazsın ben 5 senedir Android yazıyorum keşke o vaktimi Xamarine harcasaydım. Gerçi o zamanlar berbattı ama neyse...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Hangi ünidesin ? Bende 3.7 Ortalama vardı üçün ikisindeyim. üçün birinde 2.3 mü ne yaptım dersleri salladım geçsem yeter kafasındayım. Ortalama hiç bir işe yaramıyor yüksek şirketlere girsen bile 3 üstü falan diyorlar yani. Pek de önemli değil ortalama eğer yüksek lisans falan düşünmüyorsan onun dışında MVC öğren hangi şirkete gidersen git MVC elemanı arıyorlardır.

2.5-3k maaş alırsın orayı merdiven olarak kullanır 3-4 sene sonra başka şirkete girersin.Maaşını bir tık arttırırsın.

Ben hazırlıkta buraya saçma sapan konular açıyordum. Jpriest,unbalanced,holiamca,yeniharman,futurist ve daha nicelerinden yardım alarak 4 sene boyunca bir çok mimari öğrendim.

3.5 Senedir de bir firmada çalışıyorum freelancerimsi bir şey. Baya katkısı oldu. Sana tavsiyem C# biliyorsa Xamarin öğren hocam.. Gerçekten pişman olmazsın ben 5 senedir Android yazıyorum keşke o vaktimi Xamarine harcasaydım. Gerçi o zamanlar berbattı ama neyse...

İşte yüksek lisans düşünüyorum. O yüzden arada kaldım, ders mi çalışayım yoksa programlama dili üzerine mi gideyim diye.

İstanbul aydın üniversitesi. Okulun durumu kötü yazılım mühendisliği için konuşayım. Herhangi bir program yazmadık daha. Sadece tahtada teorik olarak gidiyoruz.Hocaların bazıları bilgisizdi ve birer birer gittiler okuldan. Hala 2 3 tane birşey bilmeyip biliyorum diye dolaşan var.

Size birşey söyleyeyim mi MVC gibi katmanlı yapıların varlığından dün haberdar oldu bizim sınıf. Software Architecture diye bir ders vardı , orada öğrendiler. Şansıma ben liseden kalma bilgilerle "Aaaa bu omuymuş" dedim :D

Birde neden herkes "mobile yönel. Bırak PC için uygulama yazmayı" modunda ?  Gerçekten bir gelecek mi var mobil uygulamalarda ? Ben şahsen bilgisayarların küçülüp cebimize gireceği kanısındayım. Mobil bilgisayar gibi içinde windows 12 filan olur heralde :D

BALIK.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

İşte yüksek lisans düşünüyorum. O yüzden arada kaldım, ders mi çalışayım yoksa programlama dili üzerine mi gideyim diye.

İstanbul aydın üniversitesi. Okulun durumu kötü yazılım mühendisliği için konuşayım. Herhangi bir program yazmadık daha. Sadece tahtada teorik olarak gidiyoruz.Hocaların bazıları bilgisizdi ve birer birer gittiler okuldan. Hala 2 3 tane birşey bilmeyip biliyorum diye dolaşan var.

Size birşey söyleyeyim mi MVC gibi katmanlı yapıların varlığından dün haberdar oldu bizim sınıf. Software Architecture diye bir ders vardı , orada öğrendiler. Şansıma ben liseden kalma bilgilerle "Aaaa bu omuymuş" dedim :D

Birde neden herkes "mobile yönel. Bırak PC için uygulama yazmayı" modunda ?  Gerçekten bir gelecek mi var mobil uygulamalarda ? Ben şahsen bilgisayarların küçülüp cebimize gireceği kanısındayım. Mobil bilgisayar gibi içinde windows 12 filan olur heralde :D

Hocam en iyisi mobil şuan. Akıllı sistemlerde falan da android kullanabilirsin

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

soruna net cevap olmayacak ancak kendi hayatımdan bir örnek vererek farklı bir bakış açısı kazandırmak isterim sana maden mühendisiyimm son sene okul uzama telaşı öyle baskın geldiki mezun olduktan sonra 3 yıl geçmesine rağmen rüyamda okulu uzattığımı gördüğüm geceler oldu askerlik sebebiyle iş bulamayınca onu aradan çıkartayım dedim askerden gelince 1 yıl iş aradım tek tek firma listesi çıkartıp aradım yakın olanlarla gidip görüştüm bu süre zarfında bulunduğum ilçede hiç bir vasfı olmamasına rağmen siyasi torpille belediyede yada kurumsal firmalarda işe girenleri görmek üstümdeki stresi ve içimdeki isyan duygusunu körükledi tüm bu süre zarfında keşke ünide şunu halletseydim dediğim tek konu yanancı dil oldu çünk üni diploması tek başına iş bulduramaz ama yabancı dil tek başına iş buldurabilir hemde çok iyi paralara çok iyi firmalardao  yüzden kendine yapacağın en büyük yatırım yabancı dil olacaktır neyse... ... sonrasında evime 15 dak. uzakta iş buldum şantiye şefi olarak tecrübem yoktu ancak kendime güvenim tamdı 3 ay hiç izin kullanmadan günde 15 saat çalıştım patron iş disiplinimi ve ahlakımı sevdiğinden her konuda destekçi oldu hatta duster araç alıp kendi aracın gibi kullan diyerek verdi hayat yüzüme güldü diye düşündüm o bekleyişin sonu güzel olacak gibiydi işi daha düzenli ve karlı nasıl yaparız diye düşünüp daha istekli çalışırken iş güvenliği ve benzeri sertifikalarıda araştırdım çünkü özel sektörde tutunman için iş deneyimi ve yasal yetkinlik iki kıymetli hazine iş güvenliğine çok önem verdim baretsiz kimseyi gezdirmezdim şantiyede aracımın içinde bile başımda baret olurdu çükü şantiye şefi olarak örnek olmak zorundaydım hatta bir çalışanımı baret tak dememe rağmen takmadığından işten çıkardım yani hayat iyiye gidiyordu maaşım iyiydi altımda araç vardı 5 yılda öğreneciğimi 1 yılda öğrenmiştim ancak birgün baret takmayı ihmal ettim ve başıma taş geldi beyin kanaması geçirdim şuan kısmi felç tedavisi görüyorum tek başıma evden çıkamıyorum .. yani sen ne yaparsan yap bir saniye sonra ne olacağını bilemezsin geleceğini çok düşünmek yada az düşünmek sana artı birşey kazandırmayacak bugünün kıymetini bil yarını yarın yaşa bugün değil sağlıklı olup kendi ayakların üzerinde durduğun sürece gerisi inan hikaye gider limon satarsın ama kendine minnet edersin sadece özetliyeyim sağlığın varlığın bulacağın işten emin ol daha önemli ne yazık ki bunu kaybetmeden anlamıyoruz  kaybeden dosttan tavsiye olarak düşün bunları

Ders paylaşımlarıma @hasan safa tosun ( youtube) , @hasato (facebook) adreslerinden ulaşabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Bir arkadaşımın sözü:

"28 yaşımdayım, 18 yaşımdan bu yana sadece çekiçle demire vursaydım Türkiye'nin en iyisi olmasam bile en iyileri arasında bir demirci olurdum. Tornavidayla ağaç yontsaydım en iyilerden ağaç ustası olurdum. Hadi ülke genelinde olmasam bile kendi bölgemde hatırı sayılır bir usta olurdum. O yüzden bir konuda uzman olmak lazım."

Önü açık olan birşeyi seç ve üzerine yoğunlaş. Üzerine yoğunlaşınca; yüksek yapman mı gerekiyor? staj yerini iyi mi seçmen gerekiyor? staj yapmaman mı gerekiyor? sektörün nasıl işlediğini görmen mi gerekiyor? gibi soruların cevaplarını zaten sen vereceksin.

Sadece bi imza..