Gelir Testi Olayı
-
zeitgeist bunu yazdı
cidden enteresan bi durum çalışmıyosun yani bi gelirin yok ama sigorta içinzorunlu para ödemek zorundasın.çalışmaya başladığında almış oldugun üç kuruş parayla da , çalışmadıgın zamanlarda ödemen gereken ama ödeyemediğin! paranın kendisiyle beraber birde üstüne faizini ödücen yani benim anladığım. offfff offfffffffffff
daha ilgincini söyleyeyim, gelir testi yaparken senin işin yok üstüne birşey yok önemli değil. ailenin evine arabasına gelirine bakıp ona göre hesap çıkartıyorlar.
-
valla ödeme boşver milyarları bulan adamlar var ve bu adamlar part-time çalışıyorlar, zaten ellerine ayda 600 700 ancak geçiyor. ödediğin zamanda bir boka yaramıyor, hastaneler rezalet ötesi. kulak burun boğaz dışında her bok extra ücret böyle sikimsonik bir olay yok.
-
cicosz bunu yazdı
mezun olunca gelir testi yaptırmak zorundasın. aile fertlerinin birisi üzerinden hizmetlerden yararlanmıyorsan gss kapsamına alınırsın aylık 100 küsür liraydı galiba. çoğu kişiye borç çıkarttılar ama af gelecek gibi. işsiz gezdiğin süre boyunca, ailenin durumu da varsa tanıdık bi dükkan sahibiyle anlaş.asgari ücret üzerinden sigortanı yatırt(parası 350 400 arası bişey) bari emekliliğine yarar. gelir testini çalışmaya başlayınca da işten ayrılınca da yaptırmak zorundasın. e-devlet şifren varsa borcunu ziraatin siteden takip edebilirsin. edevlet şifren yoksa sistemde kayıtlı görünmeyebilirsin.
Hocam özel sağlık sigortam var yani bu nasıl bir iş ben zaten sağlık hizmeti alabiliyorum.
-
gelir testi sonucunda illa prim ödücen diye bişey yok. ben 2012 yılında yaptırdığımda üzerimde tapulu hiç bişey olmadığı için yeşil karta tabi oldum ve hiç prim ödemedim 1 yıl.
gelir tesitinden 5-6 ay sonra eve kontrole geldiler. bizim evi görünce görevli oo sizin durum epey iyiymiş dedi :) ama devam aylarda yine ödemedim. taki 2013'e girince tekrar yaptırmak gerekiyomuş. benim haberim yoktu. yaptırmayınca prim ödemeye başladım. ancak yurtdışına çıkıpta ikametgahı yurtdışına aldırınca ödemekten kurtuldum. sadece 1 aylık prim ödeyip iptal ettim.
-
http://www.isvesosyalguvenlik.com/genel-saglik-sigortasi-prim-borcu-cikarilanlar-ne-yapmali/#.Uv2T0GJ_uc5 hocam burayı incele altta ki soru
cevapları oku çözeceksin muhabbeti gelir tespitini 1 ay içinde yapman lazımmış yoksa asgra ücretin % 12 si şeklinde her ay prim borcu yatacak
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf burdan da borcun olup olmadığını görüyon daha önce bir yerlerde çalışıp sigortan
yatmışsa aldığın ücretin % 12 si prim borcu çıkar bunun % 7 sini çalıştığın yer sigortanı yatırırken veriyo % 5 ni sen ödüyon
ödemediysen gözükür oda kaç ay
çalıştıysan tabi her ay % 5 benim de canımı sıkıyo bu konu araştırdıklarım neticesinde öğrendiklerim bunlar doğruluk payı %100 değil
ben daha öğrenci belgemle tecil yaptırıyom 25 yaşına kadar yolu var, ulan ülkede boş oturandan da zorla para alıyorlar haraç kesiyolar resmen
sgk borcu olanların üstüne gitmiyormuş heralde tahsil için sadece sağlık güvencen düşüyo bellide olmaz tabi kapıya dayanmasınlar sonra
bu gss kanunu çıkartanın taa mına kayyum
-
gitti kızlık : )
Her ay çaktırcan devlete -
Genel sağlık sigortasını ödemen için gelirin olması gerekiyor. Çalışmıyorsan tespitini yaptır. Aylık gelirim yok. öğrencilikten çıktım. annemden babamdan harçlık alıyorum dersen sorunun olmaz. devlet senin yerine öder.
Veya bi an önce işe gir. sigorta girişin olacağı için diğeri düşer.
-
boyle sacma bi sistem gormedim
mantikla tamamen ters bi durum.
neyin pesinde bunlar
-
benim babam 3 senedir işsiz, bi sik de ödediği yok, onu bi kurcalayın derim.
-
nessaj bunu yazdı
benim babam 3 senedir işsiz, bi sik de ödediği yok, onu bi kurcalayın derim.
babanı etikelemez zanımca tabi gelir tespiti yaptırdıysa baba aile reisi zaten benim pederde 3 ay boşdaydı gitti gelir tespiti yaptırdı devlet onun
adına ödedi primi ha çokcuklarda farklı çalışmıyorsan bile aileye bakıyorlar kişi başı brt gelir 300 liranın aşağındaysa gss tecil ediliyor devlet
ödüyo onuda bu gss prim borcun da kurtulmanın yolları sıralıyorum buraya dikkat
*ya yurtdışında ikamet edeceksin
*ya gelir tespiti yaptırdığında ailendeki kişi başı brt glr 300 aşağısında olacak (aileyi 4 kişi olduğunu farz ediyorum)
*ya suç işleyip hapisaneye girecen tabi sağa solu vasi tayin etmicen belki vasiden temin edebilirler
*yada askere gidicen :D