Gemi Yapımında Kullanılan Kompozit Malzemeleri
-
Arkadaşlar bitirme ödevim için yardımlarınızı bekliyorum :) Belki aramızda gemi inşaatı mühendisi felan vardır :)
Ödevin konusu ise , Gemi yapımında kullanılan kompozit malzemeler ( hangileri , denizcilik sektöründe kullanım alanları , hangi malzeme ne için kullanılır , hangi mekanik testlerden geçirilir ve üretim yöntemleri nelerdir .)
-
konu aktiftir ?
-
Ben tersaneciyim, üretim şekil ve yöntemlerini bilmiyorum da yat tersanesinde iken yatı hem hafif hem de maliyeti uygun olduğu için ince demir sac yerine fiber-flass paneller kullanıyorduk kompozit malzeme olarak geçiyordu.
-
mont-blanc bunu yazdı
Ben tersaneciyim, üretim şekil ve yöntemlerini bilmiyorum da yat tersanesinde iken yatı hem hafif hem de maliyeti uygun olduğu için ince demir sac yerine fiber-flass paneller kullanıyorduk kompozit malzeme olarak geçiyordu.
fiberglass olmasın o :)
-
merhaba benim yaptırdığım tekne kestane ağacı ve su kontrası dedikleri malzemeden yapılmıştı
http://www.lusso.com.tr/resize/700_7J4V6E7H6R181154.jpg
-
CiRKiN bunu yazdımont-blanc bunu yazdı
aga bende birşey soracağım
şimdi ben kütüktten ev yapmayı planlıyorum
bu evi yağmur kar suyundan izole etmek mümkün olduğunca ömrünü uzatmak için şöyle birşey düşündüm
evin dış yüzeyini cam elyafından(fiberglass) kumaş + reçine ile kaplasam
birkaç videoda izledim ince kumaşı koyuyor teknenin üstüne sonra reçine sürüyor şeffaf bir kaplama oluyor
-
wert bunu yazdıCiRKiN bunu yazdımont-blanc bunu yazdı
aga bende birşey soracağım
şimdi ben kütüktten ev yapmayı planlıyorum
bu evi yağmur kar suyundan izole etmek mümkün olduğunca ömrünü uzatmak için şöyle birşey düşündüm
evin dış yüzeyini cam elyafından(fiberglass) kumaş + reçine ile kaplasam
birkaç videoda izledim ince kumaşı koyuyor teknenin üstüne sonra reçine sürüyor şeffaf bir kaplama oluyor
olur fakat elle yatırma metodu var o şekilde yaptrman lazım maliyetine baktr dayanıklı olur ama bunu sadece sıvıya dayanıklılık içinse sprey şekilde olanlar illaki vardır biraz bak istersen
-
CiRKiN bunu yazdımont-blanc bunu yazdı
reklam olmasın diye öle yazdı o :D
-
csr288 bunu yazdı
Arkadaşlar bitirme ödevim için yardımlarınızı bekliyorum :) Belki aramızda gemi inşaatı mühendisi felan vardır :)
Ödevin konusu ise , Gemi yapımında kullanılan kompozit malzemeler ( hangileri , denizcilik sektöründe kullanım alanları , hangi malzeme ne için kullanılır , hangi mekanik testlerden geçirilir ve üretim yöntemleri nelerdir .)
Gemi inşaatı konusunda bilgim yok ben Gemi makineleri işletme mühendisiyim.
Hangi üniversitedensin?
-
aksray unı makıne muh 4. sınıf hocam :) ilk donemde konuyu actgmda konuyu hazırladım az cok verdık gectıkte :)
-
csr288 bunu yazdı
aksray unı makıne muh 4. sınıf hocam :) ilk donemde konuyu actgmda konuyu hazırladım az cok verdık gectıkte :)
Peki öyleyse başarılarının devamını dilerim.