Girilen 5 Rakamın En Küçüğünü Bulan Program
-
Bekliyorum dostum
-
abi mangler hocanınkini biraz editledim, sen dil yazmamışın C'de yazdım bilgim kadarıyla. sayıları konsoldan tek tek girdiğin versiyonu bu. bublesortla sıralatıp en küçüğünü de alabilirsin bi yol olarak
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int i,tut,sayi1,sayi2,sayi3,sayi4,sayi5; printf("1. sayiyi giriniz: "); scanf("%d",sayi1); printf("2. sayiyi giriniz: "); scanf("%d",sayi2); printf("3. sayiyi giriniz: "); scanf("%d",sayi3); printf("4. sayiyi giriniz: "); scanf("%d",sayi4); printf("5. sayiyi giriniz: "); scanf("%d",sayi5); if (i == 1) { if (tut > sayi1) tut = sayi1; } if (i == 2) { if (tut > sayi2) tut = sayi2; } if (i == 3) { if (tut > sayi3) tut = sayi3; } if (i == 4) { if (tut > sayi4) tut = sayi4; } if (i == 5) { if (tut > sayi5) tut = sayi5; } system("PAUSE"); return tut; }
-
Buyur hacı, çalışıyor :))
int sayi = 0;
for (int i = 1; i < 6; i++)
{
int t = 0;
System.Console.WriteLine("Lütfen " + i +". Sayıyı Giriniz..");
t = Convert.ToInt32(System.Console.ReadLine());
if (sayi == 0)
{sayi = t;}
else if (t< sayi)
{
sayi = t;
}
}
System.Console.WriteLine("Girdiğiniz En Küçük Sayının Değeri : " + sayi);
System.Console.ReadLine();
}
-
Sen adamın hasisin ya :D mutlu ettin sağol şimdi bi tane daha çıktı piyasaya onunla uğrasıyorum :) ama gerçekten çok teşekkür ederim uğrastırdım
-
uzengil bunu yazdı
Sen adamın hasisin ya :D mutlu ettin sağol şimdi bi tane daha çıktı piyasaya onunla uğrasıyorum :) ama gerçekten çok teşekkür ederim uğrastırdım
Eywallah hoca ne demek :D
Son verdiğim kod bana değil abime aittir, sordum gösterdi saolsun..
-
CEO bunu yazdıuzengil bunu yazdı
Eywallah hoca ne demek :D
Son verdiğim kod bana değil abime aittir, sordum gösterdi saolsun..
vay mk adamlar ailecek programlıyor
-
Allah razı olsun :) şimdi ki yapacağim da fena ağırlıklı not ortalaması hesaplatacakmısım ::)
-
CEO bunu yazdı
Buyur hacı, çalışıyor :))
int sayi = 0;
for (int i = 1; i < 6; i++)
{
int t = 0;
System.Console.WriteLine("Lütfen " + i +". Sayıyı Giriniz..");
t = Convert.ToInt32(System.Console.ReadLine());
if (sayi == 0)
{sayi = t;}
else if (t< sayi)
{
sayi = t;
}
}
System.Console.WriteLine("Girdiğiniz En Küçük Sayının Değeri : " + sayi);
System.Console.ReadLine();
}
sırasıyla 3 8 5 0 1456 girin bakalım en küçüğe kaç diyecek :D
-
hocam 5 sayı giriyorsun hepsini bir değişkene ata sonra if ile onları kontrol ettir tek tek ifle yaparsan 5 farklı kişinin masaya oturmasının kombinasyonu kadar if girmen gerekir yanlışım yoksa
-
oldwolf bunu yazdı
sırasıyla 3 8 5 0 1456 girin bakalım en küçüğe kaç diyecek :D
Way amk, bütün sayıları girince normal çalışıyor 1456 girinde sapıtıyo program. :D