folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gitar İle İlgili Bir İki Soru

Gitar İle İlgili Bir İki Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

ilk başta sıkıcı gelecektir fakat bol bol parmak alıştırmaları yap parmakları güçlendir yoksa çalamaz sıkılırsın internette nasıl yapıldığı var. daha sonra zaten zevk alacaksın

işte öyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    by_kamu bunu yazdı

gitar öğrenmek hiç bir zaman bitmez :D

Tamam haci sen biliyon diye hava atma :):):)

Abi demek istedigimi bal gibi anladim yani ortaya 1 senede bir b...k cikarabilir miyim sizce :)

Birde klasik gitarla basladim sorun olmaz herhalde sonra elektro falan gecersem :)

Yok hocam ne havası ya :D 1 sene istikrarlı çalışırsan kendini iyi geliştirirsen iyi şeyler yapabilirsin

Ama tavsiyem elektroya merakın varsa elektrodan başlaman. Klasikle-elektro apayrı dünyalar. Ha sorun olur mu diyorsan hiç bir sorun olmaz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    by_kamu bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    by_kamu bunu yazdı

gitar öğrenmek hiç bir zaman bitmez :D

Tamam haci sen biliyon diye hava atma :):):)

Abi demek istedigimi bal gibi anladim yani ortaya 1 senede bir b...k cikarabilir miyim sizce :)

Birde klasik gitarla basladim sorun olmaz herhalde sonra elektro falan gecersem :)

Yok hocam ne havası ya :D 1 sene istikrarlı çalışırsan kendini iyi geliştirirsen iyi şeyler yapabilirsin

Ama tavsiyem elektroya merakın varsa elektrodan başlaman. Klasikle-elektro apayrı dünyalar. Ha sorun olur mu diyorsan hiç bir sorun olmaz

Ustteki arkadasin dedigi gibi parmak calismasi yapacam

Once perdeler arasi gecis

sonra teller arasi sonra capraz falan buldum haci :)

by_kamu bir sey lzm olunca sana danisacam artik :) :):)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

ilk aşamalarda akorların yerlerini öğrenip geçişleri hızlandırmak amaçlı  ve temiz sesler çıkararak yavaş yavaş çalışmalısın

çeşitli parmak egzersizleri var onları çalışıp parmak kaslarını,parmakların hareket kabiliyetini kazanmak için parmak ağrıları çekerek günlük çalışmaslısın

sadece ritim ya da sadece melodi ya da sadece arpej öğrensem yeter dememelisin.gitar çalacaksan bu üçünü de bilmen gerekir.

elektroya geçmeden klasik gitarla başladım muhabbetini her yeni başlayan sorar,klasik gitarla başla denmesinin tek nedeni elektro gitarın metal tellerinin

parmakları ilk evrelerde daha fazla tahrip etmesiyle ilgilidir.parmak uçların nasırlaşıncaya kadar ki sürece sabrederim dersen sıkıntı yok.

gelip geçici heves değilse oturup günlük çalışarak bi kaç ayda basit şarkıları çalarsın..

youtube'da tonlarca yerli yabancı videolar var .. daldan dala atlamadan çalışırsan halledersin ..

enstruman öğrenmek hakikaten sabır işi.kolay gelsin

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam, akorlara çalış, onlar arısnda geçişlere çalış. Bunları çalışırken de temel ritimlere falan da bak.

Bunlar oturduktan sonra zaten solo çalma isteği de oluşur. 1-2 şeyi çalmaya çalışırsın. Bu istek geldiğinde parmak egzersizi falan onlara bakarsın. Şimdilerde kasarsan senin için iyi ama kasmasan da olur :)

Blue Screen of Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

big wave :)

Haci ne gerek vardi simdi kafami karistirmya la :) ritim , melodi ,arpej amk bune boyle simdi :)

Ritim calma hizi

diye biliyom

otukuler ;)

bigwave bunu yazdı

sadece ritim ya da sadece melodi ya da sadece arpej öğrensem yeter dememelisin.gitar çalacaksan bu üçünü de bilmen gerekir.

dhmm tarafından 03/Eyl/12 13:50 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hah aklima geldi :( benim parmaklar birazcik kalin pena kullansammi la yok kullanmasammi ne dersiniz siz gitarci muritler :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caner1365
    caner1365's avatar
    Erkek

scorpions calcam ben diyosan pena kullanmaya başla. en başta zor gelir ama alışırsın.

just keep them close, keep praying, just keep waiting..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Konuyla alakalı mı bilmiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=jY8wyKuLY2k&feature=relmfu

Lan steve sen nasıl bir mother fuckersın amk

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

sadece ritim yada solo çalıcam diye bişey yok.

çalmak istiyorsan mutlaka arpej, solo(melodi) ve akor bilmek zorundasın.

hatta bunları bilince de bitmiyor.

nota, armoni, akor kurulumları. karar ses. vs vs vs bi sürü konu var müzikte. bunların hepsini bilmelisin

mesela ben si karar bi şarkı çalarken sen hangi akorlarla eşlik edeceksin bana?

yada ben akor çalarken sen hangi notaları kullanarak solo atabilirsin?

gitar çalmak (müzik yapmak) gerçekten emek isteyen sabır gösterilmesi gerken bir iş.

ben selim ışık hoca nın videoları sayesinde biraz tıngırdıyorum. ama yine de birebir kurs şart. eğitim önemli.

şimdi sen yeni başlıyorsun, parmakların acıyacak, uçları nasır tutacak, başparmağını yöneten kas şişecek, kramplar girecek, canın yanacak.

klavyeye basan kolun ağrıyacak, bileğin ağrıyacak.

ama bu acılara katlanırsan, sabredersen çalabilirsin.

kolay gelsin. sankın vazgeçme müzikten ;)

amele_2 tarafından 03/Eyl/12 14:48 tarihinde düzenlenmiştir

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 3660 Toplam Mesaj: 35