Gitar İle İlgili Bir İki Soru
-
ilk başta sıkıcı gelecektir fakat bol bol parmak alıştırmaları yap parmakları güçlendir yoksa çalamaz sıkılırsın internette nasıl yapıldığı var. daha sonra zaten zevk alacaksın
-
dhmm bunu yazdıby_kamu bunu yazdı
gitar öğrenmek hiç bir zaman bitmez :D
Tamam haci sen biliyon diye hava atma :):):)
Abi demek istedigimi bal gibi anladim yani ortaya 1 senede bir b...k cikarabilir miyim sizce :)
Birde klasik gitarla basladim sorun olmaz herhalde sonra elektro falan gecersem :)
Yok hocam ne havası ya :D 1 sene istikrarlı çalışırsan kendini iyi geliştirirsen iyi şeyler yapabilirsin
Ama tavsiyem elektroya merakın varsa elektrodan başlaman. Klasikle-elektro apayrı dünyalar. Ha sorun olur mu diyorsan hiç bir sorun olmaz
-
by_kamu bunu yazdıdhmm bunu yazdıby_kamu bunu yazdı
gitar öğrenmek hiç bir zaman bitmez :D
Tamam haci sen biliyon diye hava atma :):):)
Abi demek istedigimi bal gibi anladim yani ortaya 1 senede bir b...k cikarabilir miyim sizce :)
Birde klasik gitarla basladim sorun olmaz herhalde sonra elektro falan gecersem :)
Yok hocam ne havası ya :D 1 sene istikrarlı çalışırsan kendini iyi geliştirirsen iyi şeyler yapabilirsin
Ama tavsiyem elektroya merakın varsa elektrodan başlaman. Klasikle-elektro apayrı dünyalar. Ha sorun olur mu diyorsan hiç bir sorun olmaz
Ustteki arkadasin dedigi gibi parmak calismasi yapacam
Once perdeler arasi gecis
sonra teller arasi sonra capraz falan buldum haci :)
by_kamu bir sey lzm olunca sana danisacam artik :) :):)
-
ilk aşamalarda akorların yerlerini öğrenip geçişleri hızlandırmak amaçlı ve temiz sesler çıkararak yavaş yavaş çalışmalısın
çeşitli parmak egzersizleri var onları çalışıp parmak kaslarını,parmakların hareket kabiliyetini kazanmak için parmak ağrıları çekerek günlük çalışmaslısın
sadece ritim ya da sadece melodi ya da sadece arpej öğrensem yeter dememelisin.gitar çalacaksan bu üçünü de bilmen gerekir.
elektroya geçmeden klasik gitarla başladım muhabbetini her yeni başlayan sorar,klasik gitarla başla denmesinin tek nedeni elektro gitarın metal tellerinin
parmakları ilk evrelerde daha fazla tahrip etmesiyle ilgilidir.parmak uçların nasırlaşıncaya kadar ki sürece sabrederim dersen sıkıntı yok.
gelip geçici heves değilse oturup günlük çalışarak bi kaç ayda basit şarkıları çalarsın..
youtube'da tonlarca yerli yabancı videolar var .. daldan dala atlamadan çalışırsan halledersin ..
enstruman öğrenmek hakikaten sabır işi.kolay gelsin
-
Hocam, akorlara çalış, onlar arısnda geçişlere çalış. Bunları çalışırken de temel ritimlere falan da bak.
Bunlar oturduktan sonra zaten solo çalma isteği de oluşur. 1-2 şeyi çalmaya çalışırsın. Bu istek geldiğinde parmak egzersizi falan onlara bakarsın. Şimdilerde kasarsan senin için iyi ama kasmasan da olur :)
-
big wave :)
Haci ne gerek vardi simdi kafami karistirmya la :) ritim , melodi ,arpej amk bune boyle simdi :)
Ritim calma hizi
diye biliyom
otukuler ;)
bigwave bunu yazdıdhmm tarafından 03/Eyl/12 13:50 tarihinde düzenlenmiştir
sadece ritim ya da sadece melodi ya da sadece arpej öğrensem yeter dememelisin.gitar çalacaksan bu üçünü de bilmen gerekir.
-
Hah aklima geldi :( benim parmaklar birazcik kalin pena kullansammi la yok kullanmasammi ne dersiniz siz gitarci muritler :)
-
scorpions calcam ben diyosan pena kullanmaya başla. en başta zor gelir ama alışırsın.
-
Konuyla alakalı mı bilmiyorum
http://www.youtube.com/watch?v=jY8wyKuLY2k&feature=relmfu
Lan steve sen nasıl bir mother fuckersın amk
-
sadece ritim yada solo çalıcam diye bişey yok.
çalmak istiyorsan mutlaka arpej, solo(melodi) ve akor bilmek zorundasın.
hatta bunları bilince de bitmiyor.
nota, armoni, akor kurulumları. karar ses. vs vs vs bi sürü konu var müzikte. bunların hepsini bilmelisin
mesela ben si karar bi şarkı çalarken sen hangi akorlarla eşlik edeceksin bana?
yada ben akor çalarken sen hangi notaları kullanarak solo atabilirsin?
gitar çalmak (müzik yapmak) gerçekten emek isteyen sabır gösterilmesi gerken bir iş.
ben selim ışık hoca nın videoları sayesinde biraz tıngırdıyorum. ama yine de birebir kurs şart. eğitim önemli.
şimdi sen yeni başlıyorsun, parmakların acıyacak, uçları nasır tutacak, başparmağını yöneten kas şişecek, kramplar girecek, canın yanacak.
klavyeye basan kolun ağrıyacak, bileğin ağrıyacak.
ama bu acılara katlanırsan, sabredersen çalabilirsin.
kolay gelsin. sankın vazgeçme müzikten ;)
amele_2 tarafından 03/Eyl/12 14:48 tarihinde düzenlenmiştir