Gizlilik İle Kafa Bozan Mürit Var Mı ?
-
hocam hala net bir kanit ariyorum, ciddi bir mesele bu.
iddia ile iş yapılmaz.araştırdım, sadece suudi arabistanda yasaklanmış, sebep olarak "Telekom düzenleme ve şartlarına uymaması gerekçe gösterildi." yazıyor.
aynı zamanda viber, skype falanda yasaklamış suudi arabistan, operatorlerin para kazanmasını engellediği için yamulmuyorsam.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Bir keresinde format sonrası 2 dk nette takıldım,gitti gidiyor ve ebay'e girer girmez aradığım şeyler ana sayfada çıktı hayattan soğudum :P
Bunu önlemek için tarayıcı eklentileri var mesela ghostery,click and clean,dephormation,adblock vs. vs.
Duckduckgo'nun tanıtımlarından,gayet hoş.
http://gawker.com/5637234/gcreep-google-engineer-stalked-teens-spied-on-chats
Yetkilerini kötüye kullanacak mühendislerde çıkabilir.
Şöyle örnek vereyim,çevrende yazmak istediğin bir erkek/kız var diyelim. O kişininde seninde whatsapp yada facebook üzerinden bu muhabbetleri yaptığını düşünelim.
O kızın/erkeğin sana ne cevap vereceğini bilmiyorsun,ama onun hesaplarına da erişimi olan biri bilebiliyor.
Yani bir kazlıçeşmde mangal yapıyor,kill him durumu oluşursa o kişinin sana olumlu cevap verip vermeyeceğini senden önce bilebilirler.
Senin ondan hoşlandığını biliyorlar,onun sana karşı birşey hissedip hissetmediğini bilebiliyorlar.
Çok abartı bir örnek olduğunun farkındayım öylesine verdim bu örneği.
http://privacysos.org/technologies_of_control/naurus
http://www.tahribat.com/Haber-Abd-Telefonda-Ettiginiz-Her-Cumleyi-Dinleyecek-7410/
Cia peşimde falan olmasa da şahsen ben bundan rahatsızlık duyarım.
Kı
Yani bir kazlıçeşmde mangal yapıyor,kill him durumu oluşursa o kişinin sana olumlu cevap verip vermeyeceğini senden önce bilebilirler.
Senin ondan hoşlandığını biliyorlar,onun sana karşı birşey hissedip hissetmediğini bilebiliyorlar.
adamın işi gücü yok, senin kızlarla olan ilişkilerini önceden çekirdek çitleyerek bilecekler/izleyecekler?
Daniel-Koo tarafından 25/Ağu/13 23:19 tarihinde düzenlenmiştir -
gelecek hafta nereye gideceğini %80 tahmin edebiliyolarsa çokda özel ve akıllı birisi değilsin demektir fazla takmana gerek yok
-
anarsistherif bunu yazdı
hocam hala net bir kanit ariyorum, ciddi bir mesele bu.
iddia ile iş yapılmaz.araştırdım, sadece suudi arabistanda yasaklanmış, sebep olarak "Telekom düzenleme ve şartlarına uymaması gerekçe gösterildi." yazıyor.
aynı zamanda viber, skype falanda yasaklamış suudi arabistan, operatorlerin para kazanmasını engellediği için yamulmuyorsam.
Şuan baktım,gizlilik politikalarına
"The contents of messages that have been delivered by the WhatsApp Service are not copied, kept or archived by WhatsApp in the normal course of business. The WhatsApp Service is meant to be a SMS replacement, using data service through a user’s phone (either via cell network or wifi)."
Şahsen ben güvenemiyorum. Birde whatsapp ile wifi ağlardan gönderilen mesajları wireshark gibi programlarla görebiliyorsun,şifreli bağlantı kullanılmıyor.
-
pcdoktor636 bunu yazdıCitizen bunu yazdı
Cem Yılmaz son gösterisinde senin gibiler için "Sanırsın ki adamın peşinde Cia var.Kazlıçeşme'de mangal yapıyor Kill Him !" gibi bir espri yapmıştı.Youtube'a baktım bulsaydım ekleyecektim buraya.
Okulda gizlilik konusunda bir sunum yapmıştım,bayağı beğenmişti millet günlük hayatta kullanılan whatsapp viber tango gibi programların tuttuğu loglardan falan bahsetmiştim.
Birtek facebook kullanıyorum onda da kişisel birşeyim yok zaten,whatsapp falan kullanmıyorum.
Bi android telefonum var ona da 6 aydır falan hat takmadım eski takoz nokia'lardan kullanıyorum konuşmak mesajlaşmak için.
Syrian electronic army geçenlerde whatsapp viber tango falan alayını hackleyip tuttukları logları göstermişti.
kaldığını düşünmüyorum. Bundan sonrasına bakıyorum artık.
http://www.tahribat.com/Forum-Gizlilik-Ve-Alternatifler-177767/
nerde loglar? bunlar mı yani seni rahatsız eden loglar? ip adres,ülke,pushtoken, country vs.
Daniel-Koo tarafından 25/Ağu/13 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Daniel-Koo bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Bir keresinde format sonrası 2 dk nette takıldım,gitti gidiyor ve ebay'e girer girmez aradığım şeyler ana sayfada çıktı hayattan soğudum :P
Bunu önlemek için tarayıcı eklentileri var mesela ghostery,click and clean,dephormation,adblock vs. vs.
Duckduckgo'nun tanıtımlarından,gayet hoş.
Yetkilerini kötüye kullanacak mühendislerde çıkabilir.
Şöyle örnek vereyim,çevrende yazmak istediğin bir erkek/kız var diyelim. O kişininde seninde whatsapp yada facebook üzerinden bu muhabbetleri yaptığını düşünelim.
O kızın/erkeğin sana ne cevap vereceğini bilmiyorsun,ama onun hesaplarına da erişimi olan biri bilebiliyor.
Çok abartı bir örnek olduğunun farkındayım öylesine verdim bu örneği.
http://privacysos.org/technologies_of_control/naurus
http://www.tahribat.com/Haber-Abd-Telefonda-Ettiginiz-Her-Cumleyi-Dinleyecek-7410/
Cia peşimde falan olmasa da şahsen ben bundan rahatsızlık duyarım.
Kı
adamın işi gücü yok, senin kızlarla olan ilişkilerini önceden çekirdek çitleyerek bilecekler/izleyecekler?
Oraya abartı bir örnek olduğunun farkındayım dedim,sadece şekillenmesi için verdim.
Ama google'da olduğu ortaya çıkmış bir olay. Facebook'ta olup olmadığını bilmiyoruz..
Burdan bir mürid bahsetmişti birde,kıllardan kurtul,çükünü büyüt gibi reklamlardan bıktığımdan face'te cinsiyeti değiştirdim 2 hafta sonra fake attığımı anladı gene çok büyütme reklamları gösterdi diye.
-
whatsapp'a guvenmeye devam edebiliriz o zaman.
wireless agina baglanabilirsen wireshark ile sniff yaparsin, e wireless'de sifre oldugu icin sikinti yok.
public aglarda login olursan zaten sadece whatsapp degil alayini loglarlar, kisinin kendi guvenligini saglamasi yeterli boyle bir durumda.
-
Bahsettiğim olaylara kanıtlar hemen çıkmıyor zaten,Apple,microsoft,google,facebook,yahoo vs yanlış hatırlamıyorsam 19 şirketin ne tarz bilgiler paylaştığı yeni ortaya çıktı.
Gerçekten herşeyin o sözleşmelerde yazdığı kadar masum olduğunu düşünüyorsanız birşey diyemiyorum,kaldı ki chrome'un gizlilik sözleşmesine bakıldığında hiçte masum olmadığı belli oluyor zaten..
Sonuçta tercih sizin,kimseyi kullanın ya da kullanmayın diye zorlamıyoruz.
Ama 10 sene sonrasınıda bi düşünün. Whatsapp log tutmayabilir,ama o yukarda abd'nin narus'taki tesisinin linkini verdim.
Whatsapp tutmasa da başkaları bu logları tutuyor,5 yıl sonra ifşa olup olmayacağının da garantisini veremiyoruz.
Benim için sorun değil diyorsanız kullanın tabi. Benim içim rahat etmiyor.
pcdoktor636 tarafından 25/Ağu/13 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok az kişi gerçek adımı soy adımı biliyordur, neme lazım sonuçta sanal ortamayız,
-
whatsapp, sms ve telefonla gorusmekten daha guvenli hocam.
ben gizlilik konusunda temkinliyim. onceden internette herkes anonimken, artik herkes kendi kimligini ortaya koyuyor, bu cok sakincali bir durum. internet saglam bicimde kontrol altinda tutulamayan bir yer. arap ulkelerindeki bir cok devrimin organizasyonu bile internetten yapildi. haliyle devletlerde kontrol altinda tutmak istiyorlar.
bende gorusum itibariyle buna karsiyim, mumkun oldugunca anonim olmaya calisiyorum ve onemli bir konu oldugunu dusunuyorum.
SMS, Telefon gorusmeleri operator tarafindan kayit altinda tutuluyor zaten acik net bicimde.
Ayni zamanda devlette telefonlari dinliyor.Whatsapp'in izlendigine dair herhangi bir ize rastlamadim. su anda sadece neden izlendigini dusundugunu merak ettim, en guvenilir yerlerden birisi bence.