GM Discovery Backlight (Ekran Işığı) Sürprizi
-
Telefonu alalı tam 1 ay oldu. Eyiydi hoştu ama bugün sidiği saldı.
Backlight yani ekran ışığı arada gidiyor ve birkaç saat boyunca gelmiyor. Daha doğrusu arka ışık o kadar kısılıyor ki florasan ışığında bile yazıları okumakta güçlük çekiyorum, anca loş ışıkta veya karanlıkta bakmam lazım ekrana, yoksa yazılar okunmuyor. Arka ışık ayarının en kısıktakinin bile belki çeyreği kadar yanıyordur aklınızda öyle canlandırın.
Bundan birkaç gün önce de yapmıştı aynısını ama hem ışık azıcık daha parlaktı, hem de kısa sürmüştü anlamamıştım, kullandığım viber programından kaynaklandığını düşünmüştüm . Ama bugün eşşeğin amına suyu kaçırdı ve saatlerce sürdü. Bugün 2 kez yaptı, biri öğle saatlerinde, biri de 1.5-2 saat kadar önce başladı ve hala devam ediyor.
Öğlen yazılımsal olabileceğini düşünüp fabrika ayarlarına döndüm, format değil fabrika ayarları ama herşeyi sildi telefon sıfıra döndü ve yine de sorun devam ediyor.Telefonun garantisi var kipadan almıştım, şimdi gidip servise versem 1 ay bekletir ibneler telefonsuz kalırım.
Servis dışında başka önerisi olan var mı?
-
servis süresi çok uzun sürmüyor diye biliyorum başka bi alternatif görünmüyo hocam
-
Maalesef tek çare garantiye göndermek.Telefonun ışık sensörü gitmiş.Dua et birde üstüne kullanıcı hatası deyip para istemesinler.
-
keşke yazılımsal bişey yapılabilse, inşallah dediğin gibidir hocam serviş işi. yoksa 1 ay servis süresinden bahsedenler var.
Yav arkadaş şans işte bugüne kadar aldığım hiçbir elektronik cihaz arıza yapmamıştı, kendim de elektronikçiyim aşırı özenli kullanırım ve elektronik işi şans diyenlere kızardım kullanmayı bilmiyolar bozuyolar diye, oysa doğruymuş.
Eyvallah hocam sağolasın cevabın için
-
Telefonu alalı tam 1 ay olduğuna emin misin peki ? İlk aldığın günden itibaren 30 gün iade süresi var iade edip sıfır ürün alabiliyorsun.
-
Citizen bunu yazdı
Maalesef tek çare garantiye göndermek.Telefonun ışık sensörü gitmiş.Dua et birde üstüne kullanıcı hatası deyip para istemesinler.
hocam ben de önce öyle düşündüm, birşey fark ettim ekran ışığı çok kısık yanarken ışık değişimi olmadığı halde hafiften titrek yanıyor. Oysa ışık değişimlerinde o kadar ani tepki vermiyor yavaş yavaş parlaklık değişiyor.
Eğer işlemci sensörden yanıt almasa ışığı en düşük veya en yüksek parlaklıkta tutardı, bu mantıken böyle olmalı.
-
Citizen bunu yazdı
Telefonu alalı tam 1 ay olduğuna emin misin peki ? İlk aldığın günden itibaren 30 gün iade süresi var iade edip sıfır ürün alabiliyorsun.
hocam 30.11.2013 te almıştım ve bugün yamuk yaptı.
Aslında bikaç gün önce de belli etti ama çok kısa sürede düzeldiği için ben viber programından olduğunu düşünmüştüm. Nişanlımla viberden konuşuyorum ve viber bazen ekranı karartıyor(aynı şeyi nişanlımın telde de yapıyor, onunki s3 mini) çağrıya cevap verilemiyor bu durumda. ben de vibere bahane bulmuştum, yine onun eseridir bu demiştim.
Yani 1 gün farkla treni kaçırdım hocam
antivir-US tarafından 01/Oca/14 00:31 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı backlightdaki ledler fazla ısınmışsa voltaj sıkıntısı olabilir, bu durumda kople telefonun ekranı değişir oda servis ile yapılır öbür türlü kimse göze alamaz hassa bi iş çünkü bide emin değilim ama backlightın önünde difizyon için özel filmler vardır ekranlarda onlarda yine ısınmadan kaynaklı zarar görmüş olabilir ama bu düşük bi ihtimal, %80 ledlerde sıkıntı var çünkü ışığı azgeliyosa direk voltaj eğeri düşük geliyodur onuda servisden başka hiç bi yer halledemez
-
hocam arada bi düzeliyo, led sorunu olsa ışık seviyesi hep aynı kalması lazım ama ledlerin beslemesi veya ışık sensörü ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
-
Hocam kubrandan beri Gm kullanıyorum bu dediğini hiç yaşamadım. Hatta okadar iyi gelmişti ki sensör hassasiyeti bana hayretler içinde kalmıştım karanlıkta ışık açılınca hissetmiyorum bile ekran parlaklığı artmış atmamış. Yani bir arıza var sende
-
parlaklığı auto'dan çıkardığın halde yine parlaklık yok mu?