Google Çıkmadan Önce İnterneti Hatırlayan Var Mı ?
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------biz mal gibi napıyorduk biliyonmu güya oyunları diskete atıcaz D: masaüstünden kısayolunu atıyorduk diskete eve gidiyorduk yada pc olan biryerde hayal kırıklıgı :D
-----------------------------
abi bunu yapmayan bizden değildir :D
şunu hatırlıyorum, vulnerable internet explorerın tillahını kullanıyorduk o zaman, basit scriptler ağzımıza sıçıyordu, yani bir gün pederin iş yerine gittiğimde küçücük beni "Hülya Avşarın amcığını görmek için tıkla" anasayfasından sorumlu tutuyorlardı. Zirvelist.com.
Bende 146 dan AoE:Rise of Roma indirmiştim, microsoft gösterip elletmiyordu, kazaa ile indirmiştim.
Amk güzel zamanlarmış, şimdi paso değişen tbt vs diyoruz ama olayın tbt ile alakası yok lan bence dünya genelinde insan kalitesi ve yaşam kalitesi zaman ilerledikçe düşüyor.
ve 8 yaşımda programlamaya başlamama neden olanda 56k modem sesidir, onun kitlesel büyüsüdür amk. Düşünün lan daha 8 yaşındayken Apo abi diye bir abim vardı, haftanın her belirli günü onun yanına giderdim, HTML anlatırdı, ulan o <title> tagını çalıştırdığım günün sevincini unutmuyorum abimi aramıştım "ABİİİİ O INTERNET EXPLORER YAZISININ SOLUNDA O TİRENİN SOLUNDAKİ YERİ DEĞİŞTİRDİİİİM".
ben gidiyorum lan...
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------biz mal gibi napıyorduk biliyonmu güya oyunları diskete atıcaz D: masaüstünden kısayolunu atıyorduk diskete eve gidiyorduk yada pc olan biryerde hayal kırıklıgı :D
hoppalayı bende hatırladım girerdim çok eskiden
-----------------------------hocam bu mallığı bizde yaptıydık ya :D quake için half life için felan , lan bizime ve gidioz masaüstündeki, kısayolu (tabi kısayol odluğunu bilmiyoz o zaman) atıyoz atıyoz arkadaşın eve gidiyoz çalışmıyo, bi de bi ton seövüyoz bilgisayara felan mal alet orda çalışıyo burda çalışmıyo vs diye :) :)
bide altavista mıydı ne öyle bi arama motoru hatırlıyoum ben :)
he bide google dan heralde 1 sene sonra kuruldu ama bangbros un da ayrı bi yeri var bende :D tabi küçücük bebeyiz öyle para verip üye olamıyoz, kısa demolarını izlerdik deli gibi, o zamanlar şimdiki gibi hızlı geçmiyolardı trailer larda aksiyonu tabi :D :D -
o yunu diskete atma salaklığının bende yapmıştım :)
bir ton parar gelirsi ave o 56k modemden anneme yalvarırdım 5 dk cık daha :) ne 5 dk sı açılana kadar site yarım saat geçerdi :) sonra oğlum duydunuz mu adsl geliyor lan 256 mb'a kadar hızı var offfff o nasıl bir şey yaaa öyle
google dan önce bende yahoo yu hatırlıyorum bir arkaş google yaho nun aslında arama botlarından faydalanıyor diye idaa etmişti googlenın ilk palazlandığı zamanlar -
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------şimdi millet feyzpuka girmek için bile gugıla feyzpuk yazıp öyle giriyo
uyuz oluyorum orda yazma yeri var amk
-----------------------------aynen buna bende uyuz oluyorum.
oraya facebook yazacağına facebook+ctrl+enter yap amq.
Bi tane oyun sitesi vardı adını bir türlü hatırlayamıyorum orada takılıyordum. Mario,volfied falan vardı. Video bölümü vardı heralde. O siteyi hatırlayamadım kafayı yiyecem.
Nostalji olunca tbt'de hiçkimse dayanamıyor bu konudan bunu anladık :D
Bende ilk crackli oyunla karşılaşma anımı hatırladım gene.
Hugo'nun oyunuydu crack yapma denen şeyi ilk orda görmüştüm. Çok acayip gelmişti. Ondan öncesinde bilgisayar alınca bi kutu disket falan veriyorlardı o disketlerle oynardık falan çok güzel günlerdi ya :D
O dönemdeki tek eksiğim ogame oynamamıştım. Pokemon oynuyoduk :D
Birde teknoloji ile alakalı değil ama çatapat falan vardı. Alırdım bi poşet 10 liraya sabaha kadar :D
Tasolarımız vardı. Sonra cipslerin içinden kazı kazan kartı çıkıyordu. Bana 1 kere bişey çıkmıştıda 1 ay gittim oç bakkal vermemişti hediyemi :D
-
1995-6 da yahoo mailler 6 mb di sonra 4 e dusmustu. gmail cikinca tabi hepsi artti.
-
e-kolay vardı kestaneciii (süyleee) muhabbetli banu alkanlı bi e-kolay reklamları
yahoo vardı mynet yeni kabarıyordu. Adultun kralı thehun.com du. 145 ler 146 lar vardı superonline en büyük internet sağlayıcısıyım diye gezerdi 4 haneli icq hesaplar vardı o zamanlar ircde çılgın muhabbet dönerdi random.x.net vardı doruknet vardı :} irc nickimi bile unutmam CeseT :} off çocukluk off
-
o dönem tabi ateri salonlarını hatırlamayan yok gibidir ? hiç unutmuyorum ateri salonunda mustafa street fighter tekken gibi oyunları deli gibi oynarken arkadaşım geldi dedi gel sana birşey gösterecem. emulator rom olayına o zaman girmiştik sonra internetten rom indirme sitelerinden indirmeye çalışıyorduk 56k bağlantılarla :)
sabah ben okula giderken açıp bilgisayarı flashget ile downloada başlıyordum system traydan gizliyordum, akşam arkadaş eve gelirken cafecinin ana makinasından mp3 dosyalarının arasına atarak cd ye yazdırıyordu hey gidi beee...
ayrıca o dönemler gıcık olduğumuz cafe sahiplerinin bilgisayarına holyone hard formatteri kuran kaç kişi var ? :)
-
1998 de babam haftada 2 şer saat izin veriyordu oturmamıza internete güya çok yazıyormuş. Ne zaman evden biyere gitsek ev telefonunu arıyorduk mesşgul çalıyordu kendi giriyordu ama :D
-
altavista.com
nefesnefese.com :P
e-kolay.net
-
Bunu kullanırdım bol bol resimlerde yüklenmek bilmezdi :)
Edit: off amk neler gelmiş öyle :|