Görücü Usulu Mu Yoksa Flört Mü ?
-
AnaMuhalefet bunu yazdı:
-----------------------------
Aytekinet bunu yazdı:
sevgili olan flört diyo sevgili olmayan görücü usulü diyo galiba :DD
-----------------------------Olabilir, ben de "Nefes alsın yeter" şıkkını ankete ekleyecek birini bekliyorum da henüz çıkmadı, hayret :P
-----------------------------karı olsun taştan olsun bekliyorum... :PP
-
Ben evde kaldığım için, ikiside paris bana :) hahahahaha
-
ortaya karışık diyorum ben.. :)))
-
hiç evlenmemek diyorum, evlilik her türlü başa bela.
-
CasTeaL bunu yazdı:
Kız arkadaşın ile evlenmeden yaşamak.
Stüdyo tipi, minibarında çeşit çeşit alkol olan bir evde, kış geceleri masa lambasanın sarı ışığı altında polisiye romanın rüzgarına kapılmış giderken, askılıkta asılı olan ceketinin cebindeki içki matarasından küçük yudumlar almayı hiçbirşeye değişmem.
-----------------------------ah hocam tek temennim :) bunu yapabilecek parayı kazanmaya başlasam iyi olurdu ama zor.. güzel! memleketimizde
-
FireX bunu yazdı:
Görücü usulü evlenenler teslimiyetçi ve pasif oldukları için evlilikler sağlam oluyor. Biri olsunda ne olursa olsun diyen veya istediği kişiyi aramaya üşenen kişiler için çözüm yolu. Adamın zaten dışarda gözü yok görücü usulü evlenmiş. Tabi aile baskısı da olabilir. Görücü usulü evlendiren aileler baskıcıysa çocuğuna da büyük oranda söz geçirir. Örflerine, adetlerine bağlı bu insanlar aile baskısı, çevrenin bakış açısı, namus olayları yüzünden anlaşamasalar bile ayrılmaya çekinirler. Fakat istediği kişiyi kendi seçen kişiler baskı altında olmadığından ayrılık daha kolay olur. Görücü usulü evlilikler daha iyi diye birşey yok. Aksine sevmediğiniz, sürekli problem yaratan bir eş hayatı zindan eder. Görücü usulü evlendirenlerin ailesi, çevresi de tutucudur zaten. Öyle iki kalemde silip atamazsın. Onlar da başına bela olur. Boşanması zor olur. Herşey şansa kalıyor. Yapacak birşey yok. Akışına bırakın.
-----------------------------Hocam kafamda kurduğum cümleleri yazmışsın tebrik ederim.
Eğer insan haklarına inanan biriyseniz; kadın erkek eşittir diyorsanız: flört (Türkçe karşılığı yok bu meretin)
-
Beşik kertmesi (Y)
-
aslında evlenmedende olur.casteal in dediği gibi gayet huzurlu.
uzun flört dönemi geçirenlerin evliliği beklenildigi gibi olmaz tabi istisnalar var.
görücü usulünde hani nişanlılık süresini uzun tutup karsı tarafı tanıdıktan sonrada olur.
belkide birine vurulup yıldırım nikahı şeklide olur.
alayı olur ya kısmet işleri ne olcagı belli olmaz :))
-
İlk görüşte aşk ,
tanımadığın hatta o gün o dakka mevzu o değil ken birden yüreğine biri kuruluyor ve karşılıgıda varsa o kişiyle ister filört et ister dans et ister gör usul yerıne gelsin de ama o kişyle evlen !! birdaha böle bi olay insan ömründe denk gelmeyebiliyor bizzat başıma geldi . Allahın takdiri ilahisimidir nedir rabbim o sevginin bir benzerini birdaha yüreğine monte etmiyor ~~
soruya gelecek olursak görücü usuluyle evlen ama sakın ve sakın elin iyi dediğini alma kendi iyi bildiğini al
başkasının tavsiyesine kulaklarını tıka sağında solunda sülalende çocuklundan buyana vsre yaşamına tanıklık etmiş olduğun iyi bildiğin biri başkasının gösterdiği dünya güzelinden bile hayırlı olacağı kanatindeyim .
-
Moldova!
Yaklaşık 5 yıldır flört ettiğim, sevdiğim kızla ciddi bir ilişki içindeyim ama işler yürümezse yedek planım hazır.. Yürümezse Moldovaya gidip ordan kendime göre az lisan olarak anlaşabileceğim bir kız bulup evlenicem :) Bikaç tanıdığım böyle yaptı, Adabı yerinde, güzelmi güzel, eşine sağdık, pek dırdırı olmayan miss gibi eşleri var şimdi..
Ne Flört Ne Görücü :D Evlenmekse amacın Go To Moldova !