Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?
-
LizardKing bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor.
bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum
bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.
not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)
bilgisayar gözleri bozmaz ki.
Katılıyorum "bilgisayar gözleri bozmaz ki."
Doğru bilinen yanlışlardandır bilgisayar gözü bozar vs yeni tip monitörler de böyle birşey yok
-
Suçu gözlükte bulmayın arkadaşlar, siz o gözlüğü takmayın o zaman görürsünüz gözünüzün halini zararı neymiş.
Benim kaç tane arkadaşıma gözlük verildiği halde takmadığı için 1-2 numara göz derecesi büyüdü.
-
steve jobs da takardı ona benzersin işte hayret ben ihtiyacın yokken bile almanı beklerdim :D
-
Prometheus bunu yazdı
steve jobs da takardı ona benzersin işte hayret ben ihtiyacın yokken bile almanı beklerdim :D
vur daşı vur geyikya zaten konu :)
-
3,75 ve 4 kullanıyorum yaklaşık 4 senedir tak hocam alışıyorsun hatta çıkarınca kendini tuhaf hissediyorsun bazen gözlüğün olduğunu unutuabiliyorsun o derece alışıyorsun ama danışcaksan bize değil göz doktoruna danış :)
-
ReeX bunu yazdıLizardKing bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor.
bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum
bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.
not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)
bilgisayar gözleri bozmaz ki.
Katılıyorum "bilgisayar gözleri bozmaz ki."
Doğru bilinen yanlışlardandır bilgisayar gözü bozar vs yeni tip monitörler de böyle birşey yok
gözü uzağa bakmak değil yakına bakmak yorar, özellikle gözleriniz yorulduğunda uzun mesafelere ve manzaralara bakın gerçekten rahatladığını hissediyorsunuz.
gözüm bildiğiniz zoom özelliğini kaybetmiş yakına baka baka , şimdi bu bilgisayardan değil başka birşey den mi kaynaklanıyor :)
-
ErotikPanda bunu yazdı
Yanlışlığı okurken bilgisayar kullanırken takıyorum diyerek yapıyorsun.
Yani ya hiç takmayacaksın yada sabah kalktığın gibi ilk işin gözlük takmak olacak.
Göz - mercek kendini ona göre ayarlayacak anlatabildimmi ?
evet yanlışı işine geldiğinde takarak yapmışsın. aynı boku ben de yedim zamanında. şimdi hep takılı, far gibi. :D
-
gözlük takmanın burun kemiğine getireceği mekanik yükten başka bi zararı olmaz
-
10 yıldır takıyorum bi bok olmadı daha :D
-
doğru bilinen yanlışlardan biri; gözlük kullanmak göz numarasını düşürmez, hatta göz gözlüğe alışacağı için artırabilir de.