Gps , A-Gps BİLGİ ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

telefonda gps özelliği var bunu kullanmak istiyorum hangi yazılımık nasıl kullanacağım herhangi b üsret olayı varmıdır gps uydularla ilgili bi olaymış ücret falan yok dediler int biraz araştırdım 

bu konuda bilgi verebilecek mürid varmı ?

(samsung galaxy mini android)

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla gps ücretsiz ama a-gps internet desteği ile çalıştığı için sadece internet ücreti ödersin diye biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

GPS'in anlamı; Global Positioning System, Küresel Yer Belirleme sistemi diye geçen GPS bulunduğunuz yerin koordinatlarını uydu aracılığı ile size vermesidir. Böylece kaybolduğunuzda yada işiniz için gerekli olduğunda en doğru bilgiyi sizlere vermektedir.
    Bizi ilgilendiren kısım cep telefonları olduğu için biz bu kısmı yazacağız. Gelişen teknoloji ile birlikte GPS hizmeti de cep telefonlarına girmiştir. Eskiden milyarlık cihazların sunduğu bu hizmeti artık cep telefonlarımızda sunmaya başladı. Özellikle Türkiye gibi büyük ülkelerde yaşayanların tercih ettiği bu sistemle nereye giderseniz gidin sizlere bulunduğunuz yeri uydular aracılığı ile vermektedir. Bu hizmet GMS operatörlerine bağlı olmadığı için sizin için eksta bir ücret değildir. Yani istediğiniz zaman istediğiniz yerde hatta dağların doruklarında bile bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Uydular aracılığı ile hizmet verdiği için içiniz rahat olsun.

A-GPS nedir: Assisted GPS yani yardımlı GPS hizmeti anlamına gelmektedir. Burada amaç GSM operatörlerin baz istasyonları aracılığı ile sizi bir an evvel en yakın uyduya bağlamasıdır. A-GPS olmayan sadece GPS yazan telefonlarda ise normal GPS cihazları gibi kendi kendine uyduyu bulmaktadır.
    Bunun avantajları ve dezavantajları nedir?
    - A-GPS yani yardımcı GPS in avantajı sizi en kısa sürede en çabuk yolla en yakın uyduya bağlamasıdır ve hızlı bir şekilde veri almanızı sağlamaktır.
    - Baz istasyonlarından faydalandığı için uyduları bulması çok kısa sürmektedir.
    - Koordinatları belirlerken faydalandığı baz istasyonları sayesinde daha doğru ve hızlı veri elde etmektedir.
    Dezavantajlarına bakacak olursak:
    - A-GPS hizmetinin pek fazla dezavantajı yok çünkü normal GPS hizmetinin bir üst versiyonu olduğu için daha kalitelidir ve Sizlere daha fazla yardımcı olmaktadır.
    - Yukarıda belirttiğimiz gibi sizlere bilgileri çabuk verirken baz istasyonlarından faydalanıyor demiştik. Bu istasyonlara GPRS yada 3G üzerinden bağlanmaktadır buda doğal olarak operatörünüzün durumuna göre ücretlendirilmektedir. Yani telefonunuz uyduya bağlanıncaya kadar geçen süre kadar baz istasyonlarından faydalandığı için bu sürede harcadığı kadar kb veri ücretlendirilmektedir. Yani diyelim Uyduyu bulması 1 dakika mı sürdü bu bir dakikalık GPRS ücreti demektir. Bağlandıktan sonra GPRS bağlantısını kesil GPS bağlantısına geçmektedir yani sürekli olarak sizlere GPRS bağlantısı yapmıyor.

Normal GPS hizmetinin sizlere dezavantajı baz istasyonlarından faydalanmadığı için uyduları kendi anteni ile sinyal yoluyla bulduğu için buda uzun süre beklemenize neden olacaktır. Tüm uyduların yerini tespit ettikten sonra buralardan alacağı veriler ile sizlere konumunuzu verecektir buda yeri geldiğinde en az 10-15 dakika sizi bekleteceği hatta kimi yerlerde daha fazla süre bekleteceği anlamına gelir.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

eexper bunu yazdı:
    -----------------------------

bildiğim kadarıyla gps ücretsiz ama a-gps internet desteği ile çalıştığı için sadece internet ücreti ödersin diye biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

sınırsız int var zaten ama.  ? :S  ?  :S

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

HeYeT bunu yazdı:

eexper bunu yazdı:

sınırsızsa sorun olmuyor. benimki aylık 100 mb sınırlıydı.a-gps den bazen navigasyon kullanıyodum,biraz fazla download yapıyor ama dediğin gibi sınırsızsa ekstra bi ücreti yok.

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

eexper bunu yazdı:

HeYeT bunu yazdı:

eexper bunu yazdı:

sınırsızsa sorun olmuyor. benimki aylık 100 mb sınırlıydı.a-gps den bazen navigasyon kullanıyodum,biraz fazla download yapıyor ama dediğin gibi sınırsızsa ekstra bi ücreti yok.

vodafone 7,99 tl lik mi?

benimkideondan

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

benimkideondan

vodafone 7,99 tl lik mi?

o zaman sınırsız değil seninki. 100 mb aylık olmalı ve a-gps kullanırsan çabuk biter. bitince internet kesilmiyo diye biliyorum sadece o ay içerisinde yeniden 7.99 çekene kadar korkunc derecede yavaslıyo ve bazende girmiyo galiba. müşteri hizmetlerini ara ve detaylı bilgi al.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

Peki haritalarımız güncelse ve navigasyon olarak kullanırsak yine de yüksek ücret getirtiyor mu ? yoksa haritalar yüklendiği için mi sıkıntı çıkıyor. Konum takibi için gprs bağlantısı kullanıyor mu ?

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CanKirca
    CanKirca's avatar
    Erkek

Selamlar,

İlgili telefonu bilmiyorum, Abdullah bir alıntı yapmış; ama ben genel-geçer yanıtı vereyim. Eğer telefonunda kullandığın yazılımın haritaları güncelse (ses dosyaları dahil), AGPS kullansan da ciddi bir veri alımı sözkonusu olmayacaktır. tabii, başta da belirttiğim gibi bu cihazı bilmiyorum, üzerinde internal gps olması şart. eğer yoksa bir external (bluetooth) gps alıcısı almalısın. Var olduğunu kabul edelim, birçok gps programı bilgisayar destekli güncellemye izin veriyor. (garmin, ovi maps etc.) Cihazı pc'ye bağlıyorsun, ilgili ülkeleri seçiyorsun, pc'nin internetiyle indirilip telefonuna kopyalanıyor dosyalar, bu aşamadan sonra navigasyon özelliğini kullanmaya başlayabiliyorsun.

burada bir düzeltme yapmak istiyorum, Abdullah'ın alıntı yaptığı yazıdaki AGPS'in yararları kısmına tam katılmıyorum doğrusu; Nitekim kaliteli bir bluetooth gps cihazı ile de 1 dakika veya daha az bir sürede birden fazla uydu ile bağlantı kurulabiliyor. Şöyle düşün, cep telefonunun ekranında yazan hücresel bilgi ne kadar doğru ise, AGPS'in de o kadar yararı oluyor.

Twitter: @CanKirca
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

sakat-at bunu yazdı:

Peki haritalarımız güncelse ve navigasyon olarak kullanırsak yine de yüksek ücret getirtiyor mu ? yoksa haritalar yüklendiği için mi sıkıntı çıkıyor. Konum takibi için gprs bağlantısı kullanıyor mu ?

a-gps de hazır bi haritadan navigasyon kullanmak çok az veri transferi gerektirir. sonuçta senin olduğun nokta ile gitmek istediğin nokta arasındaki hesaplamayı yapmak için sürekli veri akışı olur ama dediğim gibi haritada sadece dolasıyosan fazla interneti kullanmaz.ama örneğin google eart tarzı bi programla farklı bi noktaya gittiğinde ve özellikle yakınlaştırdıgında interneti fena kasar.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

ülkemizde dijital harita çok düşük seviyede olduğu için A-GPS ile koordinatlarınız sadece baz istasyonlarını kullanarak tespit edebiliyor.. Hata payı oldukça yüksektir
    en az 3 baz istasyonuna yakın olmanız gerekiyor yoksa yeriniz diğer baz istasyonunun uzaklığına göre mesafe gittikçe artıyor.
    sadece bir tane baz istasyonuna yakınsanız, konumunuz metrelerce, hatta kilometrelerce uzak düşebiliyor.
    ama şehirde iseniz bu durum en az seviyeye düşüyor... şehrin yüksek kesimlerince, köylerce, dağlarda iseniz uydu bazlı GPS kullanmanız daha sağlıklı olur 

bulunduğunuz konumda iken bir seferliğine GPS ile uyduya bağlandığınızda geç sürebiliyor 5-10 dk .. ilk bağlantı sağlandıktan sonra, sonraki bağlantıda 1 dk yı bile geçmeden hızlı bağlantı gerçekleşebiliyor.

a-gps nin en büyük avantajı, size sunduğu kapsamlı özelliklerdir..
    mesela ; hava durumu, en yakın kafeterya, otel, yol bilgisi, köprü,tren gibi katmanları güncel olarak öğrenebiliyorsunuz.. 

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
Toplam Hit: 2638 Toplam Mesaj: 14