Gunnar Marka Bilgisayar Gözlüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Bildiğin para tuzağı. Bilgisayar oyunu oynarken biraz daha Splinter Cell'mişsin gibi hissettirir o kadar. 

katılıyorum. olsa olsa camı ışık kırıyordur, onu da kendi gözlüğünüze de yaptırabilirsiniz.

ben ışık kıran camlı gözlük kullanıyorum. yine de o bile göz yorulmasının önüne geçemiyor. kişi 40-50 dakikalık kullanım sonrası 5 dakikalık ara vermeli, ağrıdan sakınmak istiyorsa. o arada da tabi orta ve uzun mesafeli görüş alanlarına bakmalı, tv gibi odaklanma gerektiren yerlere bakmamalı vs vs internette var göz sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

herkesin dediğine katılıyorum.

Bazen çok güzel bir uygulama oluyor ama ondan bir haber yaşıyor oluyoruz.

bu gözlüğü görünce herkes kullanıyor memnunsa dedim bende alayım .. ne zamandır aklımdaydı.

**

zatem gözüm bozuk değil. ama çok bilgisyardayım. üstelik çok kitap okuyorum.

sizlerinde dediği gibi engellemez ama yinede tedbir ve biraz koruma amaçlı araştırıyorum

öyleyse ışığı kıran gözlük araştırıp alayım

birde f.lux yüklersem şimdilik yeterli sanıyorum

sağlıkla kalın

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

f.lux iyidir, photoshop falan kullanan varsa zaten programın içinde "Disable for one hour (doing color sensitive-work)" diye bi yazı var, tıklayın gitsin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Muhtemel bir para tuzağı. 

Bilen bilir, dinlendirici gözlük kullanıyorum gözlerim rahatlıyor diye bir mit var. Hangi göz doktoruyla konuştuysam hepsi öyle bir şeyin olmadığını, saçmalık olduğunu söyledi. Numarasız cam gözlük taksanız dahi o gözlük size gözünüzü rahatlatıyor diye tanıtıldıktan sonra plasebo etkisiyle kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Bildiğim kadarıyla ekrana uzun süreli bakmak göz numarasında değişikliğe doğrudan sebebiyet vermiyor. Hatta göz için yaptığı tahribatın el alt sıralarında yer alıyor. En büyük problem göz kuruluğu ve yorgunluk. Farketmeseniz de normal yaşamdaki göz kırpma miktarınızla ekranda bir şeye odaklanırkenki miktarınız arasında uçurum var. Bazı insanların refleks dahi olsa bir süre sonra göz kırpmadan uzun süre ekran başında geçirdikleri oluyor. Esas sıkıntıyı yaratan bu etken. 

Gözünüze yararı olsun istiyorsanız f.lux adlı yazılımı kullanın. Akşam saati ekrandan yansıyan parlak ışığı daha gün ışığı kıvamına getiren bir yazılım. Özellikle karanlıkta oturmayı seviyorsanız bu sizin için biçilmiş kaftan. Kaldı ki parlak ışık göz üzerinde en çok zarara sebebiyet veren etkenlerden birisi. Farkedilmese de bir süre sonra göz alışsa da ekrandan gelen o güçlü ve parlak ışık gözü ciddi seviyede yoruyor.

Bu etkinin sürekli olmasını isterseniz ışığı kıran özel kaplamalı bir gözlük edinebilirsiniz. Fakat bu gözlükleri "dinlendirici gözlük" edasıyla sokakta 5 liraya satan insanlardan bulamayacağınızı, iyi bir gözlükçüde yaptırmak gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Göz bozukluğunuz yoksa hiç gözlük kullanmayın. Bana yarar, gözümün bozulmasını engeller derseniz gözünüzü o gözlüğe alıştırır daha fazla zarar verirsiniz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

ben bir süredir gunnarın bir modelini kullanıyorum.

günümün en az 12 saati, bazı günler 18 saate kadar bilgisayar başında program yazarak geçiriyorum. 6 aydır gözlerde ağrı ve kızarıklık sorunu yaşıyorum. Eğer akşamları 1 - 2 saat frp oyun oynarsam göz kızarıklığım daha da artıyordu, vampir gibi dolaşıyorum yani.

2 özel 1 de devlet hastanesi olmak üzere 3 farklı göz doktoruna göründüm, gözler kıpkırmızı şekilde. 3 ü de gözümde optik bozukluk olmadığını, göz yaşımın da normal olduğunu ama bilgisayar kullanırken daha fazla göz kırpmam gerektiğini söylediler. Gözyaşı damlası yazıp gönderdiler. Gözyaşı damlası kullandığımda gözlerde biraz rahatlama oluyor ama kızarıklık çok değişmiyor.

Çalışırken gözlüğü kullanmaya başladığımdan beri sorunlar biraz düzeldi. Normal bilgisayar kullanıcıları için gereksiz bence ama tüm gününü bilgisayar başında geçiren insanlar göz yaşı damlası, gözlük vs. arayışlara girmek zorunda kalıyorlar.

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Slothere bunu yazdı

Muhtemel bir para tuzağı. 

Bilen bilir, dinlendirici gözlük kullanıyorum gözlerim rahatlıyor diye bir mit var. Hangi göz doktoruyla konuştuysam hepsi öyle bir şeyin olmadığını, saçmalık olduğunu söyledi. Numarasız cam gözlük taksanız dahi o gözlük size gözünüzü rahatlatıyor diye tanıtıldıktan sonra plasebo etkisiyle kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Bildiğim kadarıyla ekrana uzun süreli bakmak göz numarasında değişikliğe doğrudan sebebiyet vermiyor. Hatta göz için yaptığı tahribatın el alt sıralarında yer alıyor. En büyük problem göz kuruluğu ve yorgunluk. Farketmeseniz de normal yaşamdaki göz kırpma miktarınızla ekranda bir şeye odaklanırkenki miktarınız arasında uçurum var. Bazı insanların refleks dahi olsa bir süre sonra göz kırpmadan uzun süre ekran başında geçirdikleri oluyor. Esas sıkıntıyı yaratan bu etken. 

Gözünüze yararı olsun istiyorsanız f.lux adlı yazılımı kullanın. Akşam saati ekrandan yansıyan parlak ışığı daha gün ışığı kıvamına getiren bir yazılım. Özellikle karanlıkta oturmayı seviyorsanız bu sizin için biçilmiş kaftan. Kaldı ki parlak ışık göz üzerinde en çok zarara sebebiyet veren etkenlerden birisi. Farkedilmese de bir süre sonra göz alışsa da ekrandan gelen o güçlü ve parlak ışık gözü ciddi seviyede yoruyor.

Bu etkinin sürekli olmasını isterseniz ışığı kıran özel kaplamalı bir gözlük edinebilirsiniz. Fakat bu gözlükleri "dinlendirici gözlük" edasıyla sokakta 5 liraya satan insanlardan bulamayacağınızı, iyi bir gözlükçüde yaptırmak gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Göz bozukluğunuz yoksa hiç gözlük kullanmayın. Bana yarar, gözümün bozulmasını engeller derseniz gözünüzü o gözlüğe alıştırır daha fazla zarar verirsiniz.

son cümlenizi yeni bugün birisi döyledi. dinlendiriciler sanırım 0.25 derece oluyormuş. hatta şaşırdım gözü bozuk olmayana derece olur mu dedim. cam ışığı nasıl kıracak öyleyese dedi

bilgim bundan sonrası için susmayı gerektiriyordu. ben derecesiz özel bir cam diye düşünmüştüm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    KodlayanAdam bunu yazdı

ben bir süredir gunnarın bir modelini kullanıyorum.

günümün en az 12 saati, bazı günler 18 saate kadar bilgisayar başında program yazarak geçiriyorum. 6 aydır gözlerde ağrı ve kızarıklık sorunu yaşıyorum. Eğer akşamları 1 - 2 saat frp oyun oynarsam göz kızarıklığım daha da artıyordu, vampir gibi dolaşıyorum yani.

2 özel 1 de devlet hastanesi olmak üzere 3 farklı göz doktoruna göründüm, gözler kıpkırmızı şekilde. 3 ü de gözümde optik bozukluk olmadığını, göz yaşımın da normal olduğunu ama bilgisayar kullanırken daha fazla göz kırpmam gerektiğini söylediler. Gözyaşı damlası yazıp gönderdiler. Gözyaşı damlası kullandığımda gözlerde biraz rahatlama oluyor ama kızarıklık çok değişmiyor.

Çalışırken gözlüğü kullanmaya başladığımdan beri sorunlar biraz düzeldi. Normal bilgisayar kullanıcıları için gereksiz bence ama tüm gününü bilgisayar başında geçiren insanlar göz yaşı damlası, gözlük vs. arayışlara girmek zorunda kalıyorlar.

bu kadar kişiden tek kullanan sizsizniz.

camını bir optikçide kontrol ettirdiniz mi. ben olsam merak eder götürürdüm. yada doktora sordunuz mu. işin tıbbi boyutunu öğrenmek için yani

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

para tuzağı diyenler sürücü gözlüklerinin ne işe yaradığını bir araştırsın , gözleri nasıl rahatlattığını 

ondan sonra bunun bilgisayar için olduğunu hayal etsin. işte burada para tuzağı olmadığını anlayacaklardır zaten.

rahat etmek istemeyende almaz zaten facebook + twitter takılanların pek ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

https://www.google.com/search?q=sürücü+gözlüğü&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PJgHU-qXGome7AapwoGIBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=661

tzbl6.jpg%20%28243×202%29

anti_far_gozluk_ve_kilif-e1357821779997.jpg%20%28495×425%29

1332337292873.jpg%20%28460×260%29

PanxeR tarafından 21/Şub/14 20:18 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    PanxeR bunu yazdı

para tuzağı diyenler sürücü gözlüklerinin ne işe yaradığını bir araştırsın , gözleri nasıl rahatlattığını 

ondan sonra bunun bilgisayar için olduğunu hayal etsin. işte burada para tuzağı olmadığını anlayacaklardır zaten.

rahat etmek istemeyende almaz zaten facebook + twitter takılanların pek ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.

https://www.google.com/search?q=sürücü+gözlüğü&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PJgHU-qXGome7AapwoGIBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=661

pilotlar ve uzun yol araba kullananlar içinde varmış evet.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

bu aletlerde polarize iltresi olduğu için bu şekilde rahatlık sağlıyor. sıradan polarizesi olan güneş gözlükleri de aynı işlevi görür hatta daha fazla özelliği olduğundan daha yararlıdır. ismini değiştirip satıyolar :) 

bilgisayar gözlüğüne gelince, olay yalan değil.

gözlükde antirefle kaplaması olduğundan bilgisayar ekranından gelen yansımayı keser. göz kuruluğunu ortdan kaldırır.

gözlükçüyüm git bi gözlükçüye sıfır numara veya varsa 0.25 numara al, -0.25 organik et veya antirefleli de verirler.  hiç numara yoksa direk 0 numara organik et antirefleli cam iste basit bi çerçeveye de taktır camı 150 200 tlye mal edersin işte. daha iyi bişey istrsen de özel cam yaptır kendine. 

antirefleli %30 koyulaştırılmış bi cam olabilir mesela. sen bilirsin yine de.

Toplam Hit: 7727 Toplam Mesaj: 51