Güzel Sanatlar"Da Fotoğraf Bölümü Okuyan Var Mı?
-
Arkadaşlar birkaç sorum olacak ta, acaba herhangi bir üniversitede güzel sanatlar fakültesinde fotoğraf bölümü okuyanımız var mı aramızda???
-
yok ama olucak :H insallah :D sen nereyı ıstıyosun bakıyım hocam ?
-
ben guzel sanatlara hazırlanıyorum ama fotograf degıl.. Yine de sorarsan bildiklerime cevap verebilirim
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
-----------------------------
ben guzel sanatlara hazırlanıyorum ama fotograf degıl.. Yine de sorarsan bildiklerime cevap verebilirim
Guzel sanatlara hazirlanmak icin ne gerekiyor..? Öss filan gerekiyor mu yoksa direkt yetenek mi..? -
muhabir22 bunu yazdı:
Arkadaşlar birkaç sorum olacak ta, acaba herhangi bir üniversitede güzel sanatlar fakültesinde fotoğraf bölümü okuyanımız var mı aramızda???
D300 ü ortak alabiliriz.. 1 hafta sen kullan..1 hafta ben..)) Diger turlu cok para yahu..))Ben de bir cihaz almayi dusunuyorum..Ama sanirim bu D300 olmaz..)) Olamaz..
-
- Lise veya dengi okul mezunu olmak,
- Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) “Fotoğraf”, “Fotoğraf ve Video” lisans programlarından biri için ilgili üniversitenin belirleyeceği baraj puanı almak,
- İlgili üniversitenin yapacağı Özel Yetenek Sınavında başarılı olmak gerekmektedir.
“Fotoğraf”, “Fotoğrafçılık”, “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık”, “Grafik” ön lisans programlarından birini başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları taktirde “Fotoğraf”, “Fotoğraf ve Video” bölümlerinden birine, ayrıca “Radyo ve TV Yayımcılığı”, Radyo – TV Yayımcılığı”, “Radyo – Televizyon Yayımcılığı”, “Radyo – Televizyon Programcılığı”, “Televizyon – Radyo Programcılığı” ön lisans programlarından birini başarı ile tamamlayanlar ise sözü edilen sınavda başarılı oldukları taktirde, “Fotoğraf ve Video” lisans programına dikey geçiş yapabilirler. -
DawnOfDarkness bunu yazdı:
AntiSeptiK bunu yazdı:
Guzel sanatlara hazirlanmak icin ne gerekiyor..? Öss filan gerekiyor mu yoksa direkt yetenek mi..?
-----------------------------öss den barajı geçtikden sonra yetek sınavına girebiliyorsun.. fakat bazı okulların kendine göre belirledikleri baraj puanları var onlar hariç..
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
- Lise veya dengi okul mezunu olmak,
- Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) “Fotoğraf”, “Fotoğraf ve Video” lisans programlarından biri için ilgili üniversitenin belirleyeceği baraj puanı almak,
- İlgili üniversitenin yapacağı Özel Yetenek Sınavında başarılı olmak gerekmektedir.
“Fotoğraf”, “Fotoğrafçılık”, “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık”, “Grafik” ön lisans programlarından birini başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları taktirde “Fotoğraf”, “Fotoğraf ve Video” bölümlerinden birine, ayrıca “Radyo ve TV Yayımcılığı”, Radyo – TV Yayımcılığı”, “Radyo – Televizyon Yayımcılığı”, “Radyo – Televizyon Programcılığı”, “Televizyon – Radyo Programcılığı” ön lisans programlarından birini başarı ile tamamlayanlar ise sözü edilen sınavda başarılı oldukları taktirde, “Fotoğraf ve Video” lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
-----------------------------Tesekkur ederim..Öss kayitlari da gecti..Öylesine dusunmustum..Okumak guzel sey..
Ama derdin tasan yoksa..
-
ben özel yetenekle grafik tasarıma girdim valla su anda bilmiyorum puan tablosunu 170 kusurle girdim 4 yıllık barajını gecmek gerekmiyor 2 yıllık baraj 160 kusurdu onu gecsen tamamdır sonra istedigin üniversiteye tabiki ozel yenek bolumleri olanlara git muracat et belli bi ücreti var 100 olur 150 olur onu veriyorsun sonra seni yetenek sınavına sokuyorlar en azından grafik tasarımda boyle ama mutlaka giderken kesin boyle fotografsa sectigin mutlaka yanında daha onceden calısmaların olsun bunu cok etkisi var ve devamlı bu bolumu cok istiyorum benim akrabalarım hep fotograf ceker falan filan mulakatta sayman lazım eger cekiyorsan fotograf cekmiyorsanda cek mutlaka gotur cok buyuk artısı var ve diyafram odak uzaklıkları flu objektif modelleri falan bunları ezberle sormasalarda soyle fotograf calısmalarında oyle manzara cekme flu olayına bir ornek getir diyaframla oynanmıs resimler getir mutlaka bende d80 var tas gibi makina alıcaksanda tavsiye ederim
-
Bölümün neler istediklerini biliyorum fakat her bölümün farklı olduğu için merak ettiğim birkaç konu var. Lanet olası yetenek sınavları için resim dersi almaya başladım. 4 ay artık ne kadar yararı olur bilinmez. Fotoğraf bölümü için mükemmel bir resim çizimine sahip olmanız gerekiyormuş... Heralde cin ali çizmekten öte gidemeyen Ara Güler bu bölüme girmeye çalışsa giremiycek :/ Çizdirdikleri resimleri nasıl değerlendiriyorlar, ne resimleri çizdiriyorlar ve dosya sunduğumuzda fotoğraflar sınavı ne kadar etkiliyor, bilen varsa paylaşsın :))
-
DawnOfDarkness bunu yazdı:
-----------------------------muhabir22 bunu yazdı:
D300 ü ortak alabiliriz.. 1 hafta sen kullan..1 hafta ben..)) Diger turlu cok para yahu..))Ben de bir cihaz almayi dusunuyorum..Ama sanirim bu D300 olmaz..)) Olamaz..
Düşünmek lazım, nazik teklifin için teşekkür ederim :)))