Hangi Lumia Yı Tavsiye Edersiniz?
-
bende 920 istiyorum ama ne para var ne pul :|
-
hiç birini tavsiye etmem o kadar telefon varken alınmaz
-
Lumia = Kişiselleştirme yok , Stabil , Uygulama sayısı az
Android = Kişiselleştirme sınırsız , Stabilite yok , Uygulama sayısı yüksek
iOS = Kişiselleştirme kısmen yok (JB) , Stabil , Uygulama sayıssı ve önceliği en yüksek.
2 yıl samsung wave (bada) kullanan son 8 aydır s3 kullanan birisi olarak bada nın stok androidden çok ama çok daha performanslı olduğunu söylemeliyim.
Sanırım Lumia ve Android arasına yakında tizen girecektir.
Tizen = Kişiselleştirme , Stabil , Uygulama sayısı az (fakat android uygulamaları açabilecek)
600 TL niz varsa yapılabilecek en iyi şey , General mobile discovery almak veya Nokia Lumia 520 almak.
PanxeR tarafından 30/Haz/13 19:09 tarihinde düzenlenmiştir -
windows phone aşırı akıcıdır. asla donma, yavaşlama, kilitlenme gibi sorunları olmaz.
kullandıkça yavaşlama gibi bir derdi de asla yoktur.
uygulama olayında şuan için android ve ios a göre elbette ki düşük.
sistem çıkalı daha 1 yıl bile olmadı biraz sabırlı olun. (android in ilk 2 yılını hatırlayanlar bilirler)
2014 yılı ilk çeyreğinde windows phone 8.1 çıkıyor.
en düşük wp8 cihazı bile 8.1 desteğine kavuşacak. android gibi cihaza göre sistem olayı windows phone 8 de yok. (wp7 ye kadar vardı)
bu temmuz ayında nokia lumia cihazları bir adım daha öteye taşıyacak olan amber güncellemesi geliyor.
her bütçeye uygun cihazı bulma imkanın var. sistem aynı donanımsal birkaç özellik farklı fakat şu konuda emin ol ki 520 ile 920 arasında en ufak stabilite farkı yoktur. ikiside aynı hızla çalışır.
çok oyun oynarım diyen biriysen 820 ve 920 modellerine yönel. market piyasadaki en sağlam ve popüler oyunlara sahip. hatta lumia için özel olan oyunlar da var.
yüksek grafikli oyunlarla aram yok diyorsan 720, 620 ve 520 modellerinden birine yönel.
bu 3 model arasında ise;
önde kamerası olan, flaşlı carl zeiss lensli kamerası olan, fotoğraf çekmeyi, düşük ışıkta falan önemseyen biriysen, hafif ve ince bir cihaz takıntın varsa 720 ye yönel. 1000 lira.
önde kamerası olsun, orta seviye fotoğraf çeksin, nfc gibi nimetlerden de eksik kalmayayım diyorsan 620 ye yönel. 750 lira.
önde kamera pek işime yaramaz, orta seviye fotoğraf (flaşsız) işimi görür, nfc ile hiç işim olmaz diyorsan 520 tam sana göre. 600 lira.
bunların dışında aklında takılan soru olursa sor cevaplarım.
-
@Quetzalcoatl
Teşekkürler hocam. Yorumundan sonra şu videoyu izleyip Lumia 720 almaya karar verdim. Arkadaşlar İstiklal'deki Turkcell iletişim merkezinde deneyebileceğimi söylediler. Yarın gidip kurcalıyacam biraz. Kullandıysan batarya ömrü hakkında bilgi verebilir misin? -
Vodafone 24 ay taahhüt ile 840 liraya veriyormuş Lumia 720'yi. Yeni aboneler için kredi kartından yarısını peşin çekip kalan kısmını 1 yıl sonra 12 taksit olarak faturaya yansıtıyorlar.
Vodafone'dan almak daha mantıklı geldi ama şu taahhüt işini sevmiyorum.
-
Balyoz99 bunu yazdı
Vodafone 24 ay taahhüt ile 840 liraya veriyormuş Lumia 720'yi. Yeni aboneler için kredi kartından yarısını peşin çekip kalan kısmını 1 yıl sonra 12 taksit olarak faturaya yansıtıyorlar.
Vodafone'dan almak daha mantıklı geldi ama şu taahhüt işini sevmiyorum.
1 yıl önce haddütle arkadaşıma blackberry cruve aldim vodafonne dan. aylık taksiti 17 TL di
cihaz 600 tl bizim ödeyeceğimiz para ise 408 TL , çok mantıklı gelmişti , fakat abonnelikten ayrılmak istersem kalan taksitler + 6 ay taksit istiyor vodafone. ona göre tahaddüt çok kötü birşey.
-
920 kullanıyorum hocam tavsiye edermiyim diye sorarsan ekranını kırmadan önce tavsiye ederdim ama kırık ekranlı 920 kötü :D Yazılımı hoşuma gidiyor. Basit kutucukları hiç sevemedim bir türlü. Metro arayüzünü Windows 8 de sevdiğim için Phone 8 tam aradığım şey. Ayrıca nokianın kullanım rahatlığını seviyorum. Yok samsung yok bilmem ne. Lumia 920 ekranı kıran bir herifim düşünün artık S4 veya iPhone almış olsam ne olurdu :D Şaka bir yana Lumia 920 aldığım için pişman değilim. Garantiye göndereceğim telefonu ekranı kafayı yedi. Kırık olmasına rağmen idare etti beni sağolsun :D Ancak ekranın değişmesi gerekiyor. Bu sebepten şuan kullanamıyorum. Androidin uygulamalarını övenlere tek bişey soracağım. Günlük hayatınızda sikik oyunlar dışında hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ? Napıyosunuz yani andoidde direk Fbi veya Cia hacklemek için özel yazılımlar mı var. Yada birisi girdi içeri bilgi almak mı kolay ? Yok yani .mına koduğumun şeyi telefon buna fazla yüklenmeyin nolur. Tamam akıllı olabilir ama hala bir telefon bu :D Bana günlük hayatta kullandığınız android yazılımlarını yazarmısınız ? Tabi ne işe yaradıklarınıda yazın :D Wp8 de varmı diye kontrol edeceğim ;)
-
nokia lumia 720 de 2000 mah batarya var.
windows phone 8 sistem olarak çok az güç tüketen bir sistem. ek olarak kullandığı işlemci snapdragon s4 de yine aynı şekilde en az güç tüketen işlemci.
lumia 920 kullanıyorum ve 920 de yine aynı şekilde 2000 mah batarya kullanıyor ve ekran boyutu ve ekran teknolojisi bakımından üstün olmasına karşın 1-1 buçuk gün gidiyor şarjı. yani 720 de zorlarsan 2 günü de görme imkanın var :)
mesela nokia lumia 620 de 1300 mah batarya var ve kullananlardan biliyorum 1 günü rahat çıkartıyorlar.
interfector hocam nasıl başardın 920 nin ekranını kırmayı? :)
ben beton zeminde cebimden düşürdüm dizimden sekti ve betonda epey bir sürttü ekran üstünde ve sağ üstte çok zorladığında görülecek bir çizik oluştu. fakat kırabilen birini ilk defa görüyorum nasıl başardın helal olsun :D
birde servisine verdiğinde ne kadar ücret istediler ekranı için?
Quetzalcoatl tarafından 01/Tem/13 12:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu konuyu da bırakıp gitmişim :)
Bozulana kadar 3-4 yıl kullanırım diye düşünüp Lumia 920 aldım. Kutudan çıkan kulaklığı dışında oldukça memnunum. 8.1 yükleyene kadar 1 kere bile takılma/donma olmadı.
8.1 yükledikten sonra ise 2 saat içinde başta cortana olmak üzere onlarca uygulama yükleyip denerken cihaza tecavüz etmeyi başardım. İşin kötü yanı batarya sabit olduğundan hard reset atamayınca mecburen şarzın bitmesini beklemek gerekiyor. 8.1'den sonra uygulama geçişlerinde bazen 1-2 sn bekletiyor onun dışında problem yok. En sevdiğim özelliği ise office+skydrive.
Standart kulaklığı tasarlayanların ise ta amk:) Kulaklığı telefona sararak cebe koyarım genelde, mikrofon ve butonun olduğu parça camı çiziyor.
Şu anda fiyatı da düştü, telefon almak isteyenlere tavsiye ederim.