Haram

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

@ranger:

Tabikide cocukların ayırt edilmemesi gerekir.Fakat onların düşüncesi kız cocukları ile cok oynanmamalı fiziki temas kurulmamalı.v.s v.s. işte.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

@cordelian

oha ne fiziksel temasmış arkadaş, kuzenin bence profesyonel destek almalı pedofili olabilir hemde ensest (yuh)

birde şuna açıklık getireyim tam olsun sadece kuzeninin sölediği şeyleri dikkate alma aslı astarı varmı bi bak bence inanıp inanmaman önemli değil ama ben elimden geldiği kadar yardımcı olurum pm den. tek sorun önyargılı gelme. birde bikaç kişide gördüğün şeyi herkes mâl etme, veya toplumun çoğunluğunu şöle şöle demesi onun öyle oldğnu göstermez. malesef kulaktan dolma yaşayan bi milletiz ve araştırma yapmak çok ağır geliyor nedense.

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------

@ranger:

Tabikide cocukların ayırt edilmemesi gerekir.Fakat onların düşüncesi kız cocukları ile cok oynanmamalı fiziki temas kurulmamalı.v.s v.s. işte.

Ben de o nedenle öyle yazdım işte zaten. Sanırım, çocuğunu "kayırmak"tan maddî bir olgu anlaşılıyor gibi ancak kayırmak, maddî olabileceği gibi manevî de olabilir. Kız çocuklarını, diğer evlatlarından farklı görüp uzak tutarsan, bir süre sonra diğer çocuklar arkadaşlık ve oyunlarla belirli bir gelişimi sağlarken, kız çocuğun tek başına hiçbir gelişim gösteremez ve bunun etkileri hayatının diğer kısımlarında kendini gösterir. Bu da bir kayırma şeklidir.

sir bunu yazdı:

@cordelian

oha ne fiziksel temasmış arkadaş, kuzenin bence profesyonel destek almalı pedofili olabilir hemde ensest (yuh)

birde şuna açıklık getireyim tam olsun sadece kuzeninin sölediği şeyleri dikkate alma aslı astarı varmı bi bak bence inanıp inanmaman önemli değil ama ben elimden geldiği kadar yardımcı olurum pm den. tek sorun önyargılı gelme. birde bikaç kişide gördüğün şeyi herkes mâl etme, veya toplumun çoğunluğunu şöle şöle demesi onun öyle oldğnu göstermez. malesef kulaktan dolma yaşayan bi milletiz ve araştırma yapmak çok ağır geliyor nedense.

Hocam ben de neler yazmıştım aslında ama sildim. Daha fazla konuşmayacağım zaten. Yoksa ağzımdan birşeyler kaçacak...:P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

eyvallah sagolun arkadaşlar.Ben pek takılmıyorum kafama takmıyorum ama bazen cok garip geliyor.Herkesin görüşü kendinedir ve heryerde herzaman beyan etmemelidir bence cünkü belki karşındaki karşıt görüşte seninle.belki karşındakini rahatsız ediyor yani.Anlamadım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

eyvallah sagolun arkadaşlar.Ben pek takılmıyorum kafama takmıyorum ama bazen cok garip geliyor.Herkesin görüşü kendinedir ve heryerde herzaman beyan etmemelidir bence cünkü belki karşındaki karşıt görüşte seninle.belki karşındakini rahatsız ediyor yani.Anlamadım.

hocam arkadaşların da dediği gibi bunlar hayat görüşlerinden doğan şeyler değil, psikolojik bir rahatsızlığın belirtisi.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

hocam her yerde söylenmemelidir dediğin doğru. karşıt görüşlü olmasından değilde karşındakini gerçekten kendini bilmez bi densiz olmasında kaynaklanıyor temel sorun. adam akıllı tartışmaya her türlü varım argo içermiycek beni dinliycek kendi kafasındakini sorucak bende aynı şekil sorucam cevap alıcam. ama işte o iş öyle yürümüyor her iki taraf içinde onun için olabildiğine uzak duruyorum bu konulardan :)

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

Iyi geceler müridler,

Ben yurtdışında kuzeni ile yaşayan birisiyim.Kuzenim evli.Ayrıca muhafazakar birisi.Aramızda hep dini inançlar yönünden ufak düşünce ayrılıkları cıkıyor ve bu aile huzuruna yansıyor.Şuanda yalnız yaşama gibi imkanım yok.Konular şu ki,

-Ben evde hepberaber film izleyelim indirdim diyorum.Kendisi bana yeni vizyona girdiği için haram diyor fakat kendisi 2 ay sonra aynı filmi internetten izliyor.

-Ben insan insandır ayrım yapılmaz diyorum.Hristiyan yahudi diye.Kuzenim farklı düsünüyor herzaman müslümanı önde görüyor.

-Ben dinler tek bir yoldadır Allah tektir kimin cennete gideceği belli olmaz diyorum.Karşımdakıler yalnız müslüman olanlar gider diyor.

-Ben kız erkek ayırt etmiyorum cocuk cocuktur deyip sevilmesi gerekir oynanması gerekir diyorum.Onlar kız çocuklarını ayrı bir kenara koyuyorlar.

ve bunun gibi dahaları var.Sizce yanlış bir taraf varmı? Benmi yanlışım? Empati yapsam kabul edemiyorum. 

empatilik bir durum yok hocam iki ayrı kafa iki ayrı şekilde düşünüyor lakin iş din olunca farklılık için gerekçe yok zira

dinlerin hepsi tek Allah desede iman sadece bununla bitmez peygamber ayrımı cehennem için yeterlidir ve bu hepsi cennete gider yorumu çok tehlikelidir.

- insan insandır ayrım yapılmaz ama müslüman için müslüman hep öndedir ve olmalıdır.

- film meselesi bencede saçmalık olmuş sonuçta her ikiside korsan haramın büyüğü küçüğü olmaz haram haramdır.

- çocuk çocuktur elbette ama efendimiz kız çocuklarına sevgide özel bir ehemmiyet gösterdiği rivayeti var dönemsel bir durum olsa gerek nitekim canlı gömülme olayları olan bir toplumda bunu göstermesi normaldir. 

yaşadıklarınız ve bildikleriniz gördükleriniz farklı normal şeyler bunlar :)

tahribat.com a can feda
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    dinlerin olmadığı bir dünya hayal edin, eğer denerseniz zor değil. John Lennon

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selam
    Selam's avatar
    Erkek

-Ben insan insandır ayrım yapılmaz diyorum.Hristiyan yahudi diye.Kuzenim farklı düsünüyor herzaman müslümanı önde görüyor.

yaradanı yaradandan dolayı sevmek, inanc ve örf adetlerimizin gereğidir. müslümanların diğer insanlardan ayrı tutulacağı konularda var..  konusuna göre değişir yani.. derin mevzu iki satırla acıklanacak birşey değil 

-Ben dinler tek bir yoldadır Allah tektir kimin cennete gideceği belli olmaz diyorum.Karşımdakıler yalnız müslüman olanlar gider diyor.

imanın şartları belldir, Allaha kitaplara peygamberlere meleklere kader ve ahiret gününe inanmak..

bunlardan birini reddeden cennete giremez.

-Ben kız erkek ayırt etmiyorum cocuk cocuktur deyip sevilmesi gerekir oynanması gerekir diyorum.Onlar kız çocuklarını ayrı bir kenara koyuyorlar

kız çocuğu bluğ çağına girmişse, ailesi, dayısı amcası dışında diğer yakın erkek akrabalar için namahremdir.

-Ben evde hepberaber film izleyelim indirdim diyorum.Kendisi bana yeni vizyona girdiği için haram diyor fakat kendisi 2 ay sonra aynı filmi internetten izliyor.

yeni çekilen bir filmin korsan haliyle izlemek, sahibine zarar weriyorsa bu haramdır, üzerinden zaman geçtikten sonra filim sahibine her hangi bir zarar vermiyorsa, ve ticari amacla kullanılmıyorsa izlebilinir. 

bazan bize göre garip gelen konular, o konunun garipliği değil, bizim o konu hakkındadaki bilgisizliğimizdendir.

edit : cevaplar hakkında itibar edilebilecek kaynak isterseniz vere bilirim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Selam bunu yazdı:

yaradanı yaradandan dolayı sevmek, inanc ve örf adetlerimizin gereğidir. müslümanların diğer insanlardan ayrı tutulacağı konularda var..  konusuna göre değişir yani.. derin mevzu iki satırla acıklanacak birşey değil 

imanın şartları belldir, Allaha kitaplara peygamberlere meleklere kader ve ahiret gününe inanmak..

bunlardan birini reddeden cennete giremez.

-Ben kız erkek ayırt etmiyorum cocuk cocuktur deyip sevilmesi gerekir oynanması gerekir diyorum.Onlar kız çocuklarını ayrı bir kenara koyuyorlar

kız çocuğu bluğ çağına girmişse, ailesi, dayısı amcası dışında diğer yakın erkek akrabalar için namahremdir.

yeni çekilen bir filmin korsan haliyle izlemek, sahibine zarar weriyorsa bu haramdır, üzerinden zaman geçtikten sonra filim sahibine her hangi bir zarar vermiyorsa, ve ticari amacla kullanılmıyorsa izlebilinir. 

bazan bize göre garip gelen konular, o konunun garipliği değil, bizim o konu hakkındadaki bilgisizliğimizdendir.

edit : cevaplar hakkında itibar edilebilecek kaynak isterseniz vere bilirim

@Selam:

-Insanları ibadet ederken yada ibadethanelerde ayırabilirsin.Diger sekillerde insanları ayırmak medeniyete sıgmaz bence.

-Tamam imanın şartları belli ama imanın şartlarını uygulayıp öteki taraftan başka şey yapana ne demeli? Geniş bakılmalı bence.Adam gibi adam hristiyanlarda biliyorum.

-Kız cocugu blug cagına gırdıyse banane.Tarih mi tutucam? Yatagınamı gırıyorum gizlice hocam? Insanı mutlu etmek sevindirmek çağla cinsiyetle olmaz.

-Cebimde nakit $500 vardıda benmi $10 verip sinemaya gitmedim.Çok parası olan adam alır Dvdsini izler.199X yapimi die hard filmini aldım gecen.Yapımcısı yada üreten para kazanmıştır 17 sene sonra yine aynı filmden.

Kaynağa ihtiyac yok hocam.Dogru olan birşey varsa rusyadada kanadada Türkiyedede dogrudur.Tamam kitaplar bunu yazar ama,tek birşeye bağlı kalarak yaşanmaz diğer taraflarada bakmalı bence.

Toplam Hit: 7109 Toplam Mesaj: 64