Harddisk Ses, Gürültü Sorunu...
-
iyi akşamlar canlarım,
şimdi benim harddisk'imin bir takım problemleri var. işletim sistemini ilk açtığım zamanlarda belirli bir süre, artık tır tır tır mı dersiniz tık tık tık mı dersiniz bilmiyorum, ufak bir takım sesler geliyor, zaman geçikçe bu sesler azalıyor ve son buluyor. hdd'yi ilk aldığım zamanlarda böyle bir şey yoktu. bu durum yavaş yavaş ortaya çıktı ve sanki her geçen gün sesin şiddeti ve süresi çok çok ufak bir şekilde artıyor. anakartımın s.m.a.r.t özelliği olmadığı için de hddlife tarzı bilimum harddisk durum gösterici programlar vs. çalışmıyor. sizce nasıl bi önlem almalıyım? bu sorun için ne yapmalıyım? teşekkürü bir borç bilirim cevaplayanlara. AEO.
not: hdd marka> seagate.
-
samsung harddikste aynisi oldu hard disk degistirmekten baska bir cozum bulamadim
-
garantisi devam ediyorsa gönder gitsin hacı ölmeye başlamış hdd
-
BENDE DE AYNISI OLDUYDU HARDİSKİN ÖLMEYE BAŞLAMIŞ ÖNEMLİ BİLGİLERİN VARSA HEMEN YEDEKLE
-
garantiye yollasam, gerekçe olarak ne diyeceğim ki? sonuçta hdd çalışıyor.
-
ses geliyor demen yeterli olur zaten ki fabrikalar bu gerekçeyle hdd gönderenlerin %80 ini değişiyor .
-
ya canlarım bir şey farkettim de; ses galiba hdd'den gelmiyor. işlemci fanı, ram ve power supply doğrultusundan da geliyor olabilir, anlayamdım. ses o kadar ince ki...
başka nerden olabilir sizce?
-
dedigin gibi power suply ,işlemci yada kasa fanındanda olabilir başka ihtimal kalmıyor zaten hacı . pc çalışırken çök iyice bi dinle . teşhise göre fanlardansa bi yağ vur geçer .
-
pc'nin onunde hard disk'e yazip yazmadigi gosteren bir isik yanar o yanarken o ses geliyorsa hard disk'ten geliyordur ses
-
samsungların normal çalışması öyle naapsın adamlar dozer üretiyo :D
yine de gürültüyü sadece başlangıçta yapıyosa diskin ağzına bir dolmuş yada virüslü olabilir.
antivirüsün açılışta haldır haldır tarama yapıyodur falan..
bence bi disk temizleme üzerine de tam bi sistem taraması yaptır bakalım düzelicekmi...
-
Verileri yedekle, garantisi devam ediyorsa garantiye yolla yok bittiyse geberene kadar kullan (:
Ps: Elini hdd ye koy ses geldikçe titreşimde alıyorsan hdd dendir.