Hayatta Her Zaman Daha Fazlasını İstemek ?, Gereklimidir? Gereklidir!
-
etrafımızdaki büyükler her zaman elindeki ile yetinmesini bil daha fazlasını isteme derler
peki daha fazlasını istemek demek daha fazlası için gayret göstermek
fakir birinin zengin olmayı istemesi ve daha fazla çalışması gibi
birde öbür yüzü var olayın teknoloji ile ilgili düşünün eski çağlarda ateş bulunduğunda insanın daha fazlasını istememesi ?
orda teknolojinin durması gibi.
en azından birkaç yılda bir bilgisayarlarımızı yeniliyoruz biz bile her zaman daha fazlasını istiyoruz ve karşılığıda sürekli güncelleme ve gelişim
..
demekki daha fazlasını istemek bazen faydalı da olabiliyor, ama tabi her konuda bu geçerli deil aile dostlar gibi değerli şeyleri kaybetmeyi kimse istemez
kolay kolay da kazanılmaz hele aile kaybedilirse geriye dönüş yok.
-
bence gerekli.. misal en büyük firmalara bakalım.. sahipleri azla yetinseydi oralarda olamazlardı..bence istemek değil de önemli olan daha fazlasını isteyip istediklerini gerçekleştirirken etrafındakileri sevdiklerini yada değerlerini kaybetmemek bazen hırslarımıza yeniliyoruz hepimiz.. hep daha fazla hep daha fazla derken bi bakıyoruz kimse kalmıyo arkamızda çok hoş bi duygu değil.. :| ama kural bu iyi şeyler yaşamak isterken..bazı şeyleri kaybetmek zor..
-
elindekilerin kıymetini bilip daha fazlasını iste :D
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
elindekilerin kıymetini bilip daha fazlasını iste :D
-----------------------------hea mantıklı loo :|
-
hoca hayat prensibim kimseye muhtaç olmayacak kadar ekonomik gücüm olsun başkada bişey istemem :D olsa ne olmasa ne Allaha çok şükür fazlasını veriyor.
bazen çok istemek iyi bişey değildir... bazende iyidir tabiki duruma bağlı birazda...
-
başarılı insanlar herzaman için daha fazlasını ister, elindekiyle yetinmez.
-
ne kadar istediğinden çok, neyi istediğin önemli 1. sırada...
insanlığa genel anlamda zararı dokunan birşey değilse. istemekse haklısın
-
Elindeki ile yetin daha fazlasını isteme..
bu söz "idare" etmeyi sahip olduklarınla yetinmeyi,doyabilmeyi . aç gözlü olmamayı öğütlüyor.
tamamen bir tavsiyedir.
bu sözü teknoloji ile ,ilerleyiş ile gelişim ile ilgili olarak algılamak hata olur.
anlattıklarınla bir alakası yok yani.
edto;yanlış anlama alakası yok derken ,büyüklerin söylediği sözü yanlış anlamışsın demek istiyorum .
sürekli istemek hep istemek daha iyisini daha yenisini istemek insanoğlunun kanında vardır .
önce masaüstü alırsın sonra laptop istersin ..
bir ev alırsın sonra araba istersin arabayı alınca modelini yükseltirsin sonra markayı değiştirirsin sonra aldığın evi büyütürsün havuz istersin havuzuda yaptırınca daha farklı şeyler istersin ...
işte burda elindeki evle arabayla yetinmeyi bilmek şükür etmek gerekir.ve tabiki çalışmayada devam etmeli .
-
Kumar masasında full As çekip..
Ortadakilere kucak açıp kendine çekerken hepsini..
Hepsi benim ..hepsi benim ..hepsi benim... demek tuhaf bi hazdır::.
Masadaki diğer oyuncuların hisleride tuhaftır.. hayat ne tuhaf dimi lan :|
DN0T: gereksiz bir duyum vardı paylaşmak istedim ..en alakaya maydonozundan :X -
Konunun aslı sanırım risk almak oluyo biraz daha derine inince.
Kısacası senin mantığınla alakalı.
Daha fazlasını mantığın el verdikçe istemek gerekir.
Bi şey bi yerine giriyosa daha fazlasını istememekte faydası var ;)
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------
Kumar masasında full As çekip..
Ortadakilere kucak açıp kendine çekerken hepsini..
Hepsi benim ..hepsi benim ..hepsi benim... demek tuhaf bi hazdır::.
Masadaki diğer oyuncuların hisleride tuhaftır.. hayat ne tuhaf dimi lan :|
DN0T: gereksiz bir duyum vardı paylaşmak istedim ..en alakaya maydonozundan :X
-----------------------------Peki full as a royal flosh çıkması?
Ve sen mutlu mesut paraları kaldırdım sanarken kafana yediğin royal ne olacak :P
(Bkz: Texas Hold'em ve maceraları)