folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Haziran Ayında İlkel Yaşam Deneyimi

Haziran Ayında İlkel Yaşam Deneyimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hocam  yanınıza hiç bişey almayın mümkünse çıplak gidin.

uygarlıktan bi' anlık uzaklaşmak, ilkel yaşama dönmek mi istiyorsun yoksa basit bi' kamp yapmak mı? bunun cevabını ver kendine, ona göre hazırla kendini.

=)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Ulan sonra yazayım dedim ama duramadım yerimde yazıyorum.

1. Gideceğiniz bölgenin topoğrafi skalası.

2.Jeolojik ve ekolojisi hakkında küçükte olsa bilgi.

3.Gittiğiniz bölgenin önemli kuruluşlarına haber ve gps gibi talimatlarınızı verip/alacağınız cihaz.

4.Bu çok önemli yaz ayında gideceksiniz, o yüzden doğal şeyler giymelisiniz üzerinizi ince ve doğal şeylerle örtmelisiniz ki, sıcağı aza indirgemelisiniz, tabanı kauçuk veyahut çok kalın ayakkabılar (merrell) bu tarz için uygun, yada the north face vs.

5.Teknik bilgiler öyle şeydir ki "eşek 7 türlü yüzgeç bilir ama suya düşünce unutur" o yüzden hiç bir bokunuza yaramayacak yazın çizin not edin bu lazım, tecrübe akılda kalır teorilerin %70 panik ve spontanede unutulabilir.

6.Yaz olduğu için vücut aşırı tuz ve su kaybedecektir, bunu yerine koyamazsan fonksiyonel olarak çökersin bu da bir bok zevk alamaman demektir ve üzerinde kalıcı hastalıklara yol açabilir.

7.Sıcağın yoğun olduğu saatler sabah 10:00 öğlen 16:30 arasıdır, yaz bile olsa 16:30'dan sonra ortalama sıcak düşer, hava istediği kadar sıcak olsun gece döngüsüne girdiği için otomatik olarak dünya dönüyor ve güneş terketmeye yakın soğukluk geliyor  o yüzden o saatler arasında terleyip bir de anlamadan yaz hastalıklarına kapılmayın.

8.Materyal, bu ilk çıkacağınız kamp, ve her insan hata yapabilir, eksik olabilir bir söz vardır " en iyi dağcı yeri geldiğinde zirvenin dibinden dönebilendir" bu şu demek böbürlenip aman ya deme çığ düşecek iken delikanlılık yapma.

9.Bir işte ne kadar temkin ve biraz paranoyaklık var ise o iş rayında gitmeye müsaittir hiç bir zaman yanındaki arkadaşına o yapar deyip güvenip önemli şeyleri unutup ört pas etme.

10.Yanına alman gereken hayat kurtaracak şeyler yaz olduğu için yaldız battaniye(bu soğuk geçirmez) bunu önermeme gerek yok ama gerekli bir alettir, mat ve tulum, yaz bile olsa o tulumun içine girmen icab edebilir, magnezyum taşı, ben kibritle gidicem deme kibrit en kötüsüdür, ve yanında her daim ateşi yakabilecek kadar tutuşturucu kav malzemesi, bir bıçak değil bir kaç bıçak ve fonksiyonel tool, bu victorinox olur leatherman olur vs, bileğine bağlaman için süs tabi ( ama zor anında hayatını kurtaracak süs) o paraşüt bilekliğinin her birinin içi normal diktiğin iğne ipi gibidir o her iğne ipide ayrıca 8/4 bölüne bölüne birleşir bu tam bir destekçi ip öyle bir anda yardımına koşar ki bir bakmışsın dikenli bir dala o ipi bağlamışsın ucuna kurt ve o dikenli dalla balığı yakalıyorsun bu ilkel bir balık yakalama methodudur, extradan livar sistemi ( ağzı açık livar dibe doğru örümcek kıçı gibi modeli vardır ) ilk bahar ve son bahar'da bolca mantar türer mantarlar mükemmel bir ekosistemdir ki ekosistemin en büyük parçalarıdır ayrıca doğanında çöpçüleridir yani mantar demek doğa'da harbiden hayat demektir, mesela kav mantarları vardır kayın ağaçlarının gövdelerinde olurlar büyük, onları ateş yakmak için kullanabilirsin, ateş saklamak için köz taşımak için, yemek için ufak tencere vari şeyler almalısınız katlanabilir bulursanız alın o daha portatiftir, yanınızda mutlaka extrem şeyler olmalı yağ vs gibi, yemeklere başlamadan önce elinizi ıslatın parmak ucunuz 1 tutam tuz ile başlayın, tuz bulunsun yanınızda, doğa'da su her zaman olmayabilir bir 0.5'lik bir pet bulun, yosun sistemi ile suyu süzdürüp için kaynatabilirsinizde sonradan ama yosun filterler bakteri mikroorganizma ve her türlü küçük kolibasil tarzı şeyleri düşünün işte, ateşi malzemlere uzak yerde yakın üşürüz diye korkmayın ısı yayılan bir şeydir, sonra alev almayın, sönen küllerin altında köz uyur, tekrardan ateşi yakabilmek için, üstteki tabakayı sıyırın ve kuru dallar ve kav malzemesi atın dibinden uzun ve ince üfleyin hiç çakmak çakmadan ateş yanmayabaşlayacaktır, bu her zaman olmaz tabi.
    Ateşi yakmak kısmı sopa sürtme taktiği, mutlaka kuru ve devrilmiş ağaçlar olmalı yoksa kesinlikle çaba boşa gider ve ilk oyuğu bıçakla açmak hızlandırır olayı, ayrıca sürtülen yerin kenarını üçgen kesip oksijenle temas etmesini sağlamalısın yoksa tutuşması imkansıza yakın.
    Ateşi bu tarz yaktın suyu dezenfekte edebildin yosunla, barınma yerin mevcut, yiyeceğini neyle avlayacaksın yanına, misina iğne alman sana fayda vermez bağlamasınıda bileceksin yada dediğim gibi dikenli dalla iş göreceksin yapabilirsen oda yada livar sistemi, tırıvırı, serpme, burada en saçması serpme olacak ki taşıması çiledir onu öylesine yazdım bilgi olsun.
    Balığı bu yöntemlerle yakalayabilirsin balık yemini nerden bulacaksın? o dere yataklarının altında muhakkak küçük kurtçuklar tatlı su karidesleri vari bir ton teke türü un kurdu boru kurdu vari küçüklü büyüklü hayvanlar mevcut zaten göl balığıda bunlarla besleniyor, farklı bir ton yemekte mevcut ama sen doğadasın sistem bu olmalı, ben bunu yaptığımda crossbow, longbow,osmanlı oku, bir dürbünlü tüfek, zıpkınım, torun 205 havalı 4mm tüfeğim gibi şeylerle çıkarım, ilkeli oktur, sapandır vs avlayacağın hayvanında ne olduğu önemli 1. ve 2. yazdığım seçeneklerde bunu bileceksin zaten orada neler yaşar nedir ne değildir.

11. Ne kadar hafiflik o kadar keyiftir bu benim şimdi kıçımdan uydurduğum süper bir kamp sözü oldu, ne kadar hafifsen o kadar yol alırsın ve keyif alırsın metaları en aza ama en fonksiyona indirmen gerek, kocaman kamp lambası almaz bau ve çeşitli yerlerde küçük avuç içi askılı lambalar var sonra headlight kesinlikle olmalı bu çadırın içinde bile gerekli geçe işemeye sıçmaya çıkacaksın, yanında mutlaka dezenfekte olmalı yoksa eğrelti otu yaprakları ile dezenfekte edeceksin doğada başka çaren yok, kamp'ta olduğun için merak etme fazla işeyip sıçmazsın.

12. Bir yere giderken mutlaka ayrılmayın beraber gidin tuvalete giderken uyandır ve haber ver gerçekten bunu yapın dağda uyku 4 saattir zaten fazlası ahmaklık hiç gitme şehirde kal daha iyi.

13. Dalışta bir deko vardır, misal siz 50 metreye daldınız azotu basıncı su da max vücuda etki eden bir ton fonksiyonel iş mevcuttur bu suyun altında hızlı nefes almanıza sebep olan yegane şeydir aslında. Sizde kampa gideceğinizde içinizde zirve tutkusu mutlaka olacaktır belki yine bir delilik yapıp 3-4 bin metrelik bir yere çıkmak isteyebilirsiniz işte bura da denizdeki gibi deko yapmanız lazım yoksa götegelmeniz an meselesi, deko 50 metreye 30 dakika'da daldıysan 25 metre yukarı çıkıp ortalama 5 dakika o seviyede kalıp yapılması gereken bir şey kaba taslak anlatıyorum, direk çıkışta çok kötü vurgun yeme riski mevcut freediving'ten bahsetmiyorum tabi kimse free'de 30 dakika 50 metrede gezemez dimi bunun farkındasınız zaten scuba diving'ten bahsediyorum free'de vurgun olmaz zaten senkop ve samba olur her ne ise, zirveye çıkmaya meylettiniz siki tutmadan önce benim aklınıza gelmem an meselesi, kanınızda belli ölçüde basınca dayanan alyuvar sayınızı bir anda yüksek ve kuru basınçta tepeye çıktığında nem düşücek ve basınç yükselecektir ihtiyar çıkışı yapmak gerek bu tırmanışçıların stilidir bir anda çıkarsanız aşağı inerken başla götünüzün yer değiştirdiğinizi görürsünüz, 4 bin ise bin 2 bin arası duraksayıp dinlenmek gerek ve o alyuvarsayınızın artmasını beklemelisiniz böyle böyle 1-2 güne çok rahat çıkarsınız yorulmadan ve sakatlık geçirmeden.

14.Komplike olaylar oldu ayı saldırdı kurt geldi vs, bunlarda doğanın bir parçası tüm canlılar mutlaka meraklı ve korumacıdır, korkularıda vardır aynı zamanda saldırgandır, ayı gelirse yavrularım sakın ama sakın bir delikanlılık yapmayın ve facebook adreslerinizin şifresini verin, o an yapmanız gerekn tek bok bal gibi kokmamak ve ölü taklidi yapmak yoksa kakbüs franboğazyüs sonunuz.Eğer kurt gelirse bir nevi koku ve ateşe gelir, tok bir duruş ile yem olmayacağınızı kanıtlamak ki yazın bunların çoğu olmaz ama olurya gelirse ? ya tutarsa ? dünyada neler oluyor biliyorsunuz.

15. Sorun sadece ayı kurt aslan kartal dinozor gibi şeyler değil ölüm bazen şirin ve küçük yaratıklar ilede gelebilir, sikim sonik bir mantar yersen küt panaromik fotoğrafını çekmek için ben orda olurum, bilmediğin otu yeme, ve pis gördüğü yerdeki şeyleri toplama, eğer bir ağaç dalında mantar görürsen bu burda nasıl türüyor deme onu oraya bir sincap koymuştur kuruması için ve gömüp ilerde yemek için, gömülü yumurta yeme bakarsın buldun yeme, gömülü hayvan eti yeme kesin bir kurt yavruları için yazın gömmüştür.

16. Meşe ağaçlarının altını kazarsan bakarsın truf mantarı bulursun atma onları taş diye onlar 2 bin € değerinde siyah elmastır kavurmasıda leziz olur gitmeden önce bana bir uğra yemen gereken ve ölmen gereken mantarların fotoğraflarını ve geçmişlerindeki psikopatlıkları ile ilgili olayları enjekte edebileyim sonra kuzugöbeği diye mushroom'u kucaklama.

17. Ailenize sevenlerinize bir veda busesi kondurun helalleşin yer tayini bilgisi verin, erkeğiz biz ne olacak demeyin, bastığın bir yerin yaprakla kaplı bir zeminin bol olduğunu kestiremeyebilirsin orası bir tuzak olabilir ve yamaçtan aşağı küt gidersin.

18. İçten korumalı dışardan normal şapka gibi gözüken şantiye şapkaları vardır, bu hem güneşten korur hem olasılıklardan ama biraz ağırdır, freebag mutlaka olmalı yanınızda çadırları her gittiğiniz yere götüremezsiniz extradan küçük çantalarda olmalı topladığınız şeyleri taşıyabilmek için.

19.Yanıınza digital aletleri bulundurabilirsiniz ki bu anı ölümsüzleştirir, 1080 kesinlikle 1080 kamerasız çıkmayın o yolculuğa bir bokunuz kalmaz geriye o digital ortamda yt gibi yerde 720 kalitesi gibi gösterecek ortalama zaten, mp3, tablet, güneş enerjisi depolayıp şarj transferi yapabilen güneş panelleri ama bunun kaliteli olması lazım yoksa bir boka yaramaz dağ'dasın ne kadar yetebilecek ki telefon şarjı sürekli şehire inip amca 1 dakika şarj'da kalsın diyemezsin extradan 2 batarya, birini yedekte kullanın biri telefonda kalsın birinide şarj sirkülasyonunda tutun, biri şarj olurken öbürü telde olacak ve biri komplike olaylar için hiç kullanmayın 2 kişi giderseniz 6 bataryanız olsun.

20. Zirvelerde bol bol panaromik çekin, not defteri kalem ve kağıt kesinlikle alın önemli yerler manastırlar vs gördüğünüzde bunların ismini yazarsınız, hiç olmazsa kaybolduğunuzda gps'ten haber vermeye kalktığıınzda, bir ip ve bant yardımı ile geçtiğiniz ve beklediğiniz bölgenin etrafına not düşebilesiniz bu hayat kurtarır, bu notu okuyorsanız tam kuzeyinizdeki dağın altındayız gibi.

21.Dürbün alın bu gerekli bir şey yaz için şnorkel, işi biliyorsanız zıpkın, ki bu çok işinize yarar eğer denizli bir yere giderseniz bir tarafı deniz bir tarafı göl bir tarafı orman gibi.

22. İlk günler ne bok yiyeceğinizi bilmezsiniz o yüzden yanınıza protein için ve hafif olduğu içinde söylüyorum tonbalığı alın dardanel ton olsun özellikle öbürleri bok gibi yeridir balığın, yağı ile birlikte yediğinizde karbonhidratta alacaksınız.

23. Hafif ve kalorili şeyler taşıyın en doğalından pestil,muska,kuru incir,hurma, üzüm, bunun bir ton türevi, ceviz omega için kajun ise magnezyum için extradan vücudu dengeler kramp vs gibi şeyler geçirmemenize yardımcı olur bunun gibi kuru yemişler ve kuru gıdalar.

24. Bunların biraz yapayı kesinlikle çikolatalardaki kötü kaloriler, ama yinede kalorilerdir doymasanızda fark etmesenizde sizin kalori ihityacınızı karşılayacaktır ve çıkmadan 1-2 hafta önce yemeği yiyebildiğiniz kadar aza indirin provasız çıkmayın sonra zamcıklama parodisini oynarsınız obur bir mide sürekli beyine baskı yapacaktır.

25. Yaz deyip göt gibi gezmeyin gece insan vücut sıcaklığını, başta baş, koltuk altı, apış arası gibi yerlerden alıp kaybeder, decathlon'a bir uğrayın çok ince bereler mevcut tabi bunlar sentetiktir, bende isterim koyun yününden balaklava giyeyim gibi ama bunları alın mutlaka, ben yazın sıcağında ince montla kocaeliye gittiğimde kocaeli girişinde bir soğukla karşılaştım ki bana çok büyük bir tecrübe olmuştu yine bile bile lades olduğumu hissettim sanki o an orda yaz yoktu yani 30 dakika önce ben boğazın avrupa yakasında istanbulda pişiyor iken, 30 dakika sonra kocaeli girişinde götüm donuyordu parmaklarım öyle bir acıdı ki soğuktan anlatılamaz, o yüzden temkinli gidin ama sadece gerektiğinde kullanın yani sıcak iken giymezsin zaten extradan terlersin hasta olursun ama sıcak diye almamazlık yapma yanında bulunsun yerdesin sonuçta ne kadar mat ve tulum olsa bile toprağın bir sirkülasyonu var öte taraftan açık hava he the north face 25 gibi 1-2 milyarlık çadırla gitmeyeceksin sonuçta eğer gidiyorsan sıkıntı yok zaten.

26.Karabina, olursa katlanabilir ürünler dediğim gibi vic, let, col, bir ton marka katlanabilir küçük çekiten testereye kadar hepsi outdoor malzemecilerinde mevcut. Küçük bir ispirto ocağı kamp ocağı mutlaka olmalı bunlar değişik türde yanıcı maddeler ile yanıyor tabi istersen fuel koy sorun yok.

27.Magnezyum taşının yanında zippo gibi çakmaklarda taşıyabilirsiniz güçlü bir yanma özelliği var her zaman tecrübe edinirken malzemeler bulunsun baktın yapamıyorsun olur yardımcı araçları kullanın bunu yapmazsanız hiç tecrübe edemezsiniz ve sıkılıp bıkarsınız.

28. Karbonhidrat, protein bu iki önemli unsuru iyi analiz etmek lazım ki yukarda yazdığım gibi vücutta eksikliği hissedildiğinde sizi çöküşe sokacak şeyler, karbonhidrat alamaz isen, enerjiden sıçtığın an demektir vücut enerji üretemez direnmeye geçene kadar lime lime harcar kendini her harakette kötüye götürür kötü günler için tilki gibi gömdüğünüz şeyler mutlaka olacak yanınızda, küçük kupa bardak olmalı yoksa illede fantezi olsun derseniz bir ağacı küt kesin bardak genişliğinde üzerinde kor yakarak bıçakla sürekli oyun bu ağaçtan bir bardaktır, kaşık, çatal ince tahta üzerinde iş yapabileceğiniz bir tahtanız olmalı yada önceden orada kesilmiş kuru bir kütük parçasıda olabilir, sürekli yatıp ayakta vakit geçiremezsiniz oturmalık yapabilecek kadar ağaç bulursanız çakma sandalye yapabilirsiniz kalın çivi ve testere çekiç üçlüsü lazım bunun için.

29. Çadır içi malzemeler, şişme yastık, şişme yastık küçük olduğundan extradan pompa taşımanıza gerek yok yada tamamen dallardan yapın, ama üzerini örtecek bezi ihmal etmeyin, kurumuş yaprakları tulum tarzı ince bir kumaşa sarıp yastık yapabilirsiniz.

30. Medical malzemeler unutulmamalı pansuman malzemesi, yarabandı, sargı bezi, tentürdiyot, iğne, küçük makas, cımbız, alüminyum yanık örtüsü(bu ilk başta dediğim battaniye alaminyum battaniye ayrıca tarzı) lightstick, gps(gps'i neden yazıyorum gps ile ilk geldiğiniz bölgeyi işaretliyebilirsiniz bu yön bulmanız için çok ideal, ve kaybolduğunuz her noktayıda ve gps üzerinden onu ulaştırabilirsiniz sizi ben en kötü koşullarda düşündüğümden bunların hepsini yazıyorum çok derin bir ormanda dağda bayırda gibi) strobe ışık, el feneri bunlar bir kit olarak max 2-3 kilogram yer kaplar uzun uzun yazıyorum ama pratik ve hafif ürünler 2 kişi 1-2 haftalığına çıkacağınız bu yolda 100'er LT'yakın sırt çantası almanız gerek zaten extra ürünleri saymıyorum bile, ductape bu bant sudan etkilenmeyen ve güzelce yer takibinizi yapabilmeniz için ve not bırakbilmek için, Iodine tablet bu güvenmediğiniz suyu dezenfekte edecek ürün küçücük bir ürün ayrıca, kav çok kolay alev alabilen küçük portatif malzeme, duman sinyali gibi acil durum fişekleri, sizi aramaya gelen ekip için.

Gold Tavsiye giderken özelden açıklarım :))

Umarım aklında tutarsın ve uygularsın bunların çoğu komplike olaylar içindir ama tecrübe etmen içinde yazdım, iyi kamplar bu arada param olursa türkiyede'ki ilk glamping ghetto çağını ben başlatıcam :|

Kopya Ve Yapıştır Hakları Tahribat.com adresine aittir, izin alınız yetkililerden beni esgeçseniz bile.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

Yazın likya yolu yapalım birlikte :)

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

birader sorması ayıptır tuvalet işini nasıl çözüceksiniz

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Önce şu filmi izle

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

robinson cruise , tree man in a boat (komik) okuyabilirsin

tom hanks yeni hayat filminide izlemeni öneririm.

şöyle birşey aklıma geldi

siz iki kafadar açlıktan ölmüş, sopayla balık avındayken eliniz yüzünüz tanınmaz halde tabi

kıyıya lüks bir araba yaklaşıyor içinden aile çıkıyor mangal yakıyor.

küçük çocuk "baba çok fakirler şunlarada et verelim" diyor.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

Hocam deneyiminiz yoksa denemeyin diyorsunda denemeden nasıl deneyim kazanacaz :)

hacı abi önce bilen birileriyle gidersin bikça kere, şartları görürsün, yöntemleri öğrenirsin. deneyim kazanmak derken işte böyle yani

test 1 2
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    @Zeytun-i kardeşim değerli bilgilerin için teşekkürler. Herkese lazim olacaktir.
    benim de arkadaşlara tavsiyem Bear Grylls'ten. Her ne kadar doğada senaryo icabi yaşamiş olsa da 2 değerli sözü vardir:
    'Zor şartlarda kararli ve becerikli olmalisiniz'
    'Mutfak hariç üstümde her daim taşidigim tek şey 'çakmak taşi'dir' Florenzi tarafından 21/Oca/14 15:22 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

yanına bi deste iskambil kağıdı almayı unutma bi de kitap götür işe yarasın yaptığın kamp

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı
    vukuat bunu yazdı

bence bunu hiç denemeyin heleki deneyiminiz yok ise bence yapmayın 3 gün dayanamazsınız benim hayatım bu dediklerinizi yaparak geçti yanınıza almanız gerekenler şunlar.

1.mat yada şişme mat,, konfor sağlar
    2.uyku tulumu +  ve - derecelerde konfor seviyesini kamp yapacağınız mevsime göre seçin extreme bir tulum alıp yaz günü kamp yapmayın.
    3.4 mevsin su geçirmez bir çadır
    5.yedek elbise geceleri özellikle sabaha karşı isterse yaz olsun çok soguk olur ona göre polar üst seçmenizde fayda vardır mutlaka şapka alın güneşten yanarsınız suya asla ayakkabısız girmeyin muhteşem yüzücü değilseniz asla bilmediğiniz suya girmeyin.BUNU ASLA UNUTMAYIN...
    6.birden fazla çakmak ben 4 5 tane taşırım genelde ve gittiğiniz yerde yakacak yok ise kam ocağı alın.
    7.birden fazka bıcak alın birisi mutlaka keskin olsun yemek işlerinde kullanın 2.ise savunma amaçlı komando bıçağı tarzında.
    8.avlanmak için misina kanca sinek olta olsun (sinek olta bağlamayı bilmiyorsanız bağlı olanı alın) yasak ama yinede hayalet ağ alın (tırı vırı ağ dediklerinden) 
    9.su kabı kolay delinmeyen özellikte olsa ve bir kaç adet olsa iyi olur tavsiyem alimiyum matara karabinalı taşıması kolay olur.
    10.ekmek doğada ekmek bulmak çok zordur bu yüzden yanınıza un alın ve hamur yapmayı öğrenin doğada bir taşın üzerinde bile ekmek pişirebilirsiniz.

şimdilik aklıma gelen bunlar yine devam ederim anlatmaya.

Hocam deneyiminiz yoksa denemeyin diyorsunda denemeden nasıl deneyim kazanacaz :)

Güzel :)

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 4950 Toplam Mesaj: 45