HDR Fotoğraf Nasıl Çekilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek
    Sezpanhe bunu yazdı:
    -----------------------------

her foto makinesiyle yapılabiliyormu ? 

Edit: Tek resimle nasıl yapıcaz bunu ?

pozlama ayarı olan veya raw şeklinde kaydedenlerin hepsinde yapabilirsin.tek resim ile : raw olarak kaydediyorsa daha iyi verim alırsın ama standart bir resimle de oluyor.

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR_ip
    TR_ip's avatar
    Erkek

Sezpanhe bunu yazdı:

Yani her makinayla yapabilirsin birçok makinada pozlama olayını koyuyorlar artik..

Kontakt : TR_ip@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    Sezpanhe bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:
    http://tutorialblog.org/hdr-tutorials-roundup/

Hocam açıklama yapmadan bu siteyi vermendeki amaç nedir  ki :) Anlat nasıl yapıldığınıda bizde faydalanalım.

hdr resim basit olarak aynı resmin pozlama değeri +2 0 -2 şeklinde çekilip photoshop veya benzeri programla birleştirilmesi.attığım linkte resmi hdr yapmanın farklı teknikleri var ve üzerindeki resimlerle örnek olarak gösterilmiş.hangi stili sevdiysen o linke tıklayıp oradaki tutoriallere bakarak yaparsın.amaç buydu.

eyw Hocam :)

Zehirrr . . .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

kendim denedim hdr ile benim çektiğim arasında pek fark bulamadım.orjinali ile hdr var mı elinizde ? sanki hdr sadece sharpen atıyormuş gibi duruyor bunun için hdr yapmaya gerek yokkki

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek

TR_ip bunu yazdı:

Sezpanhe bunu yazdı:

Yani her makinayla yapabilirsin birçok makinada pozlama olayını koyuyorlar artik..

Bracket özelliği olması gerekiyor makinada. olmazsa olmaz değil ama çok önemli.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.gunesintamicinde.com/hdr-fotograf-cekmek-high-dynamic-range-photos/

bence bu yazıyı okumalısın :)

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Görsellerle daha iyi kavrayabilirsin 

Tarzanca bilmiyorsan Türkçesi var hemde bayandan :)

http://www.youtube.com/watch?v=wnJxSuDdaE8

Bunlarda Tarzanca olanlar

http://www.youtube.com/watch?v=97jrINE3FMM

http://www.youtube.com/watch?v=7KrWJ54gbd0&feature=fvwrel

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bladex38 bunu yazdı:

http://www.gunesintamicinde.com/hdr-fotograf-cekmek-high-dynamic-range-photos/

bence bu yazıyı okumalısın :)

----------------------------

hacı bu yazıyı okudum zaten sorun şu ki bu efektleri ben kendim göremiyorum kendi makinemde..yani hakkatten bu kadar fark ediyor mu ? kendi makinemde denedim fark yok

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

enteresan

tahribat.com a can feda
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşlar HDR tekniği için kabaca fotoğrafın doğru ışıklanmış bölgelerini kesip yapıştırma diyebiliriz...

Bir fotoğrafta ister dijital ister kimyasal olsun kabaca yeterli , az , fazla ışık almış bölgeler vardır...

çünkü ışık ayarını o fotoğrafta düzgün görünmesini istediğiniz yere göre yapmışsınızdır..

sonra aynı ortamın fotoğrafını ilk fotoğrafta "az" ışık alan bölgeyi normal ışık alsın diye diyafram açarsınız diğer bölgeler fazla  ışık alır...

sonra ilk resimde fazla ışık alan bölgenin normal yeterli ışık alması için diyafram kısarsınız bu sefer diğer bölgeler kararır

sonra bu üç resimde normal ışıklanmış bölgeler birleştirilerek HDR resim oluşturulur..

Öllçme sistemlerinde / ya da fotoğrafta ( o da eninde sonunda ışık şiddetinin bir ölçüsünün ifadesidir ) bir ölçüm aralığı vardır..

örneğin sistem 60-80 arasını ölçer (61 62.. 79 80 gibi) ölçeklendirir.. 60in altını 59 da olsa 10 da olsa 60 gösterir.. yada gerçekte 85 olan değeri de 80 gösterir 100ü de ..

bu 60-80 arası "20" birimlik hassas ölçme aralığını kaydırarak 40-60  ya da 80-100 aralıklarına çekerek bu bölgelerde de ölçeklendirilebilir ölçüm yapılır... birleştirilir HDR olur

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 6482 Toplam Mesaj: 36