folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Her Yönüyle PHP 6 | Mehmet ŞAMLI Var Mı?

Her Yönüyle PHP 6 | Mehmet ŞAMLI Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

php 1- 6 arasında çok büyük fark varmı ? 0 dan başlayacak adam nerden başlasın ?

kodlarda çok değişiklik oluyormu ?

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

php 1- 6 arasında çok büyük fark varmı ? 0 dan başlayacak adam nerden başlasın ?

ASP mağduru. Aslında mağdur da sayılmaz. Milletin ASP şöööyle çağdışı şöyle zıkkım demesine sıkılmış olsa gerek. ASP.net gibi microsoft dillerinden de illallah etmiş. Malum ileride asp.net++ çıkabilir ozaman da onu mu öğrenecek. Özgürlük PHP'de gibi. Acaba ne yapmalı. Baştan mı başlasa. ASP'yi de iyi biliyordu ha anadili gibi hem de. Off şimdi ingilizce öğrenmek gibi bırakılır mı ASP ya! Kafası karışık...

-

Dışarıdan böyle görünüyor halin ben de böyleyim de hocam yanlış anlama :D

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

5 ile 6 arasında büyük farklılıklar olucak

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

Her zaman en yenisini öğren hocam. Zaten diğer mantıkla herkesin diğer diller için önce bir fortran, pascal falan kasması gerekecekti :) Zaten o yüzden direk php.net dökümanlarıyla kas diyoruz. Neyin ne kadar stabil olduğu anlatımlarda yazıyor. Mesela yeni sürümde kaldırılmış bir komut varsa deprecated uyarısı alıyorsun fakat hala çalışıyor. Onları falan php.net hep yazar bu komutun yeni sürümlerde kullanılması tavsiye edilmez, ileride tamamen kaldırılacaktır şeklinde. Bunların bir çoğunu kitapta bulamazsın. Eski bir kitapla öğrenmeye kalkarsan hala daha mysql_escape_string, ereg falan kullanmaya çalışırsın. Uyarıları da alınca yanlış mı öğreniyorum deyip baymaya başlarsın :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    Slothere bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı

Her zaman en yenisini öğren hocam. Zaten diğer mantıkla herkesin diğer diller için önce bir fortran, pascal falan kasması gerekecekti :) Zaten o yüzden direk php.net dökümanlarıyla kas diyoruz. Neyin ne kadar stabil olduğu anlatımlarda yazıyor. Mesela yeni sürümde kaldırılmış bir komut varsa deprecated uyarısı alıyorsun fakat hala çalışıyor. Onları falan php.net hep yazar bu komutun yeni sürümlerde kullanılması tavsiye edilmez, ileride tamamen kaldırılacaktır şeklinde. Bunların bir çoğunu kitapta bulamazsın. Eski bir kitapla öğrenmeye kalkarsan hala daha mysql_escape_string, ereg falan kullanmaya çalışırsın. Uyarıları da alınca yanlış mı öğreniyorum deyip baymaya başlarsın :)

1'den başla 6'ya kadar öğren. :|

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    FOXXLY bunu yazdı

ASP mağduru. Aslında mağdur da sayılmaz. Milletin ASP şöööyle çağdışı şöyle zıkkım demesine sıkılmış olsa gerek. ASP.net gibi microsoft dillerinden de illallah etmiş. Malum ileride asp.net++ çıkabilir ozaman da onu mu öğrenecek. Özgürlük PHP'de gibi. Acaba ne yapmalı. Baştan mı başlasa. ASP'yi de iyi biliyordu ha anadili gibi hem de. Off şimdi ingilizce öğrenmek gibi bırakılır mı ASP ya! Kafası karışık...

-

öncelikle genel bilinen bir yanlışı söyleyeyim. asp.net bir dil değildir. teknolojidir. 

teknoloji gelişiyor. asp nin yapısı gelecek teknolojilere yetmez yetemez. Bir yazılımcı her zaman yeni teknolojiye ayak uydurmak zorunadır. Adamlar artık çığı açıyorlar bizim üniversitelerimizde hala for döngüsünü anlamamış son sınıf öğrencileri oluyor :)

MS teknolojilerinden,silverlight,mvc3, entity framework, azure, wcf gibi teknolojileri bilmek gerek ya da artık alanın neyse 

php tarafını blmiyrum bunun karşılığı nedir, geçen arkadaşım entity framework yapısına benzer bir link gönderdi php için

http://www.phpactiverecord.org/projects/main/wiki/Basic_CRUD

mesela bu adamlar da bu tarz şeyler yapıyor. yani gelişiyorlar ve gelişmek zorundalar da.. microsoft bunu teknolojilere bölerek yapıyor modül

modül. diğer taraf nasıl yapıyor bilmiyorm ama yapıyor onlar da.

diyeceğim o ki, ne olursa olsun bir yazılımcı hep yeni teknolojileri takip etmeli ve performans, zaman .... gibi kriterleri göz önünde bulundurarak kod kullanmalı , dil kullanmalı, teknoloji kullanmalıdır. çağın gerisinde kalmamak lazım.

böyle düşünüyorm :) iyi gecelr

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

FOXXLY bunu yazdı

-

öncelikle genel bilinen bir yanlışı söyleyeyim. asp.net bir dil değildir. teknolojidir. 

teknoloji gelişiyor. asp nin yapısı gelecek teknolojilere yetmez yetemez. Bir yazılımcı her zaman yeni teknolojiye ayak uydurmak zorunadır. Adamlar artık çığı açıyorlar bizim üniversitelerimizde hala for döngüsünü anlamamış son sınıf öğrencileri oluyor :)

MS teknolojilerinden,silverlight,mvc3, entity framework, azure, wcf gibi teknolojileri bilmek gerek ya da artık alanın neyse 

php tarafını blmiyrum bunun karşılığı nedir, geçen arkadaşım entity framework yapısına benzer bir link gönderdi php için

mesela bu adamlar da bu tarz şeyler yapıyor. yani gelişiyorlar ve gelişmek zorundalar da.. microsoft bunu teknolojilere bölerek yapıyor modül

diyeceğim o ki, ne olursa olsun bir yazılımcı hep yeni teknolojileri takip etmeli ve performans, zaman .... gibi kriterleri göz önünde bulundurarak kod kullanmalı , dil kullanmalı, teknoloji kullanmalıdır. çağın gerisinde kalmamak lazım.

Teknoloji elbette herzaman takip edilmeli de hocam benim kavrayamadığım nokta ben asp ile ne yapamam? Bana c# komutu çalıştıramazsın deme. C# ile naptığını söyle ben asp kodunu vereyim. Ha elbette üst seviyelerde asp yetersiz bunun bilincindeyim tabiki. (bankalar güvenlik sistemleri gibi) fakat. Bankan mı var? Bankaya mühendis mi olucaz? Ya da güvenlik sistemi? Hala anlayamıyorum ben alaylı bir yazılımcıyım ve alaycı bir yazılımcıyım :) Asp ile yapılamayan şeyi bir türlü bulamadım. Bana pmden söylersen iyi olur :)

iyibu! yeniden..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

FOXXLY bunu yazdı

-

Teknoloji elbette herzaman takip edilmeli de hocam benim kavrayamadığım nokta ben asp ile ne yapamam? Bana c# komutu çalıştıramazsın deme. C# ile naptığını söyle ben asp kodunu vereyim. Ha elbette üst seviyelerde asp yetersiz bunun bilincindeyim tabiki. (bankalar güvenlik sistemleri gibi) fakat. Bankan mı var? Bankaya mühendis mi olucaz? Ya da güvenlik sistemi? Hala anlayamıyorum ben alaylı bir yazılımcıyım ve alaycı bir yazılımcıyım :) Asp ile yapılamayan şeyi bir türlü bulamadım. Bana pmden söylersen iyi olur :)

herşeyi yaparsın tamam ama performans ? yada sen 10 satırda yaptığın şeyi adam tek satırda yapar :)

Bittik biz bittik
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

gözden kaçırdığın bir nokta var: olay onla şunu yaparsın da bunla yapamazsın değil. yeni teknolojilere ayak uydurma (web için websocket gibi şeyler mesela), performans, kullanılabilirlik gibi bir sürü konu var. yoksa al işte tahribat da asp ile yürüyor.

. . .. . ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

+cosmic in dediğine ek olarak silverlight ı asp de kullanabilir misin ya da o tarz şeyleri farklı bir dil kullanmadan asp de yapabilir misin? ama asp.net

de bu imkanlı. avrupada çalıştığım firmalarda web tarafında genelde silverlight kullanılıyor, masaüstü tarafında ise wpf. adamlar sürekli yeni

teknoloji üzerine çalışmak istiyorlar ve bunları bilen "elaman" bekliyorlar. 

diller o kadar çok gelişiyor ki artık sıfırdan kod yazmanın bir anlamı olmayacak. çalıştığım yerde adamlar kendilerine özel bir dil geliştirmiş ve bu dil

ile tek komutlar halinde kendisi oluşturuyor ve .net dillerine çeviriyor. pek anlatamadım demek istediğimi ama gerçekten yazılım alanında dünyada

iyi bir konumda olmak istiyorsak ülkemiz adına, yeni teknolojileri takip etmeliyiz. hala vb 6.0 ile program yazan insanlar var. win 7 de çok sorun

çıkartıyor mesela, ya win 8 de ne yapacaklar :)

o yüzden şahsi tavsiym yeniliğe açık ol. asp.net için c# şart değil. asp biliyorsan asp.net- vb.net e alışmak senin hiç zor olmayacak

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3553 Toplam Mesaj: 33