Hesap Makinesinden Anlayan?
-
arkdaşlar 3e3 bir matrisin determinantını hesap makinası ile kolay yoldan bulmak söz konusumu yoksa serrus yönteminemi abanıcam?
-
3e3 değilmi altı üstü? [(a11*a22*a33)+(a12*a23*a31)+(a13*a21*a32)]-[(a13*a22*a31)+(a12*a21*a33)+(a11*a23*a32)]
Hızlıca yap işlemi gitsin
EDİT: Hesap makinesi ile bulunabilir sanırım ama kullanım klavuzunu hatmetmiş olman gerek :D belki bi bilen çıkar
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------
3e3 değilmi altı üstü? [(a11*a22*a33)+(a12*a23*a31)+(a13*a21*a32)]-[(a13*a22*a31)+(a12*a21*a33)+(a11*a23*a32)]
-----------------------------sınav için lazım ondan bir tane değil elimde 5 adet determinant oluyo:) o yüzden varsa kolay yolu lazım 4 hanali rakamlar ayrıca öle cart diye olmuyo o işler:)
-
patates bunu yazdı:
wasd bunu yazdı:
-----------------------------sınav için lazım ondan bir tane değil elimde 5 adet determinant oluyo:) o yüzden varsa kolay yolu lazım 4 hanali rakamlar ayrıca öle cart diye olmuyo o işler:)
-----------------------------@wasd sendeki makinenin ismini ver arkadaşa bi araştırsın...
-
MrSari bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
wasd bunu yazdı:
-----------------------------@wasd sendeki makinenin ismini ver arkadaşa bi araştırsın...
-----------------------------ne alaka la? Benim makine belki yapıyodurda bilmiyom,biliyosun nasıl çözdüğümü :D ayrıca texas instrumentslerin yanında benimki oyuncak kalıyo...
@patates makinenin markasını modelini söylede ona göre bi kısayol varsa bilen biri çıkar belki....Ayrıca elimde 5tane oluyo demişsin,nasıl 5tane oluyo? Determinant kolay,tersini alma yaparken 9tane determinant alman gerekiyo esas o sıkıntı. Ama sanmıyorum böyle işlemi direk yapacak makine olsun,anca aleti programlarsan yaptırabilirsin diye düşünüyorum. -
wasd bunu yazdı:
MrSari bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
wasd bunu yazdı:
-----------------------------ne alaka la? Benim makine belki yapıyodurda bilmiyom,biliyosun nasıl çözdüğümü :D ayrıca texas instrumentslerin yanında benimki oyuncak kalıyo...
@patates makinenin markasını modelini söylede ona göre bi kısayol varsa bilen biri çıkar belki....Ayrıca elimde 5tane oluyo demişsin,nasıl 5tane oluyo? Determinant kolay,tersini alma yaparken 9tane determinant alman gerekiyo esas o sıkıntı. Ama sanmıyorum böyle işlemi direk yapacak makine olsun,anca aleti programlarsan yaptırabilirsin diye düşünüyorum.
-----------------------------o zamn makineyi kodla aq :D
-
eğer casio matrix desteği olan bi modelse şunlar gerekli (bende fx-991es var max 3*3 matrixte işlem yapıyo):
mode -> 6 (matrix)
matrix ismi seç (a b c)
boyutlarını seç
martixi doldur
-istersen aynı şekilde aralarında işlem yapmak için başka matrix de doldurabilirsin.
sonra shift+4 (matrix) tuşla
yapıcağın işlemi seç (toplama,çıkarma,çarpma,determinant,transpoze falan filan..
-
elimde birtane casio fx serili birşey war ama bazen hoca o makineyi kabul etmiyo onda programlama oluyo diye sınava almıyo o makine ile.
birde karce var karce kc-108
istatistik den sınavım var şimdi 3 bilinmeyenli 3 tane denklem oluyo elimde
bunu creemer yöntemi ile 3 ünü çözüyorum fazla sölemişim şimdi a yı b yi ve c yi bulmak için 3 farklı detarminant bulmam gerekiyo birde delta sabit hepsini o deltaya bölüyoruz ya. toplamda 4 sefer 3 e 3 lük bir matrisin determinantı gerekiyor bana
-
yasak olmayan makinayla da matris hesabı yapılabiliyosa 4 kere determinant alırsın crammer yapıcaksan bitti gitti zaten.
ama o makinede matris hesabı yapıldığına emin misin? internetten kullanım kılavuzu falan bul bence
-
yani emin değilim:)
-
3x3 lük matris için daha kolay yöntemde var hani 1. yi kapatıp açık kalan 2 ye ikiliği hesaplıyodun şu şekilde
a11*(a22*a33-a23*a32)-a12*(a21*a33-a23*a31)+a13*(a21*a32-a22*a31)