Hibrid Araç Tavsiye ?
-
otomotivci olarak bilgi vermek gerekirse;
0 al toyota veye honda al, 1 sene içerisinde sat. 1 sene de değer kaybı yaşamayı bırak kar elde etmeden satarsan senin kendi şahsi yanlışın olur. 1 yıl içerisinde sıfır alınan otomobil işi bilmiyorsan zarar edersin, işi bilirsen kar elde edip bindiğinde sana karı olur :)
-
BrighStar bunu yazdı
0 al toyota veye honda al, 1 sene içerisinde sat. 1 sene de değer kaybı yaşamayı bırak kar elde etmeden satarsan senin kendi şahsi yanlışın olur. 1 yıl içerisinde sıfır alınan otomobil işi bilmiyorsan zarar edersin, işi bilirsen kar elde edip bindiğinde sana karı olur :)
İşi bilmek?
-
bensiz_aglama bunu yazdı
kia niro ya bak o da hybrit ben beğeniyorum. kuzenimde toyota chr 1,2 var 1,8 sesli çalışıyormuş dedi vergiside yüksek zaten niro 1,6 mesela gücüde güzel geniş araba toyota ya göre.
Şimdi Kia e-niro çıkarmış. Burada liste fiyatı 37.000€’dan başlıyor. Bu tam elektrikli araçların depo dolumu mu ucuz, sigortalari mi bilmiyorum ama fiyatları cok pahalı normal araçlara göre.
-
Hybrid arabalar Japonların çıkardığı saçma sapan bir ara teknoloji. Onun yerine dizel bir Fransız al daha iyi. Renault motor kadar yakıt cimrisi motor görmedim. Renault dizel motorda tüm dünyaya kendini ispatladı.
-
JOE bunu yazdıBrighStar bunu yazdı
İşi bilmek?
1. si Ocak ayında alıp eylül ekim kasım bandında çok fazla km yapmadan satmak. Otomobil ocak şubat döneminde alınır. :) bizim milletimiz kasım aralık diye bilir ve ozaman alır zarar eder farkında olmadan :) bunun gibi birçok etmen var. bu sadece ilki.
-
DestinatioN bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıDestinatioN bunu yazdı
200 bin tl ye sifir alacagina
70 80 e orta karar bir golf veya polo al tsi motor
Geri kalan parayi at faize. aylik 2 bin tl yakit parani cikarir.
Yakit bedavaya gelir ve Anaparan sabit kalir. Sifir aracta deger kaybi daha cok olur.
Ulan herseyi ekonomik dusunuyorum. Hibrid dersen toyota zaten. Yeni kasa corrolla bekleyebilirsin cok yakisikli :)
100 bin tl 100 bin tl olarak kalınca değeri aynı kalmıyor yalnız hocam.
E herhalde hocam ama en azindan 100 ze 100 kalir sifir arabada mebla olarakta erir
0 araçta değer kaybı derken hocam? Eğer alıp 1 ay sonra satmayacaksa değer kaybı olmaz. Ortalama 6-7 senedir araba prim yapıyor. 2015 te sıfır dacia sanderoyu arkadaşım 50000 TL ye hemde kredili aldı (araç 2014 modeldi). 2018 eylül ayında 56000 TL ye sattı. Uzun vadede artık prim yapan bir yatırım aracı halini aldı arabalar
-
hybriti neden kötülüyorsunuz?
Tamamen elektrikli olması şarşa mahkum kalmak hiç bir zaman 24 saat bile şarş etmeden kullanamayacaksınız (şarş süreleri telefonlar gibi 1. yıldan itibaren ve soğuk havalarda inanılmaz kötü performans verecek)
sorunlarını tam olarak bilemiyoruz ama benzinli motorlar gibi kolay tamir edilemeyecek kazalarda yanma riskleri daha fazla
bilemedim hybrit neden bu kadar kötü
-
Yazilimci bunu yazdıDestinatioN bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıDestinatioN bunu yazdı
200 bin tl ye sifir alacagina
70 80 e orta karar bir golf veya polo al tsi motor
Geri kalan parayi at faize. aylik 2 bin tl yakit parani cikarir.
Yakit bedavaya gelir ve Anaparan sabit kalir. Sifir aracta deger kaybi daha cok olur.
Ulan herseyi ekonomik dusunuyorum. Hibrid dersen toyota zaten. Yeni kasa corrolla bekleyebilirsin cok yakisikli :)
100 bin tl 100 bin tl olarak kalınca değeri aynı kalmıyor yalnız hocam.
E herhalde hocam ama en azindan 100 ze 100 kalir sifir arabada mebla olarakta erir
0 araçta değer kaybı derken hocam? Eğer alıp 1 ay sonra satmayacaksa değer kaybı olmaz. Ortalama 6-7 senedir araba prim yapıyor. 2015 te sıfır dacia sanderoyu arkadaşım 50000 TL ye hemde kredili aldı (araç 2014 modeldi). 2018 eylül ayında 56000 TL ye sattı. Uzun vadede artık prim yapan bir yatırım aracı halini aldı arabalar
yanlısınız var uzun uzun yazmak için ugrasmayacam. ama siz dogrularınız çerçevesinde bu şekilde hareket edebilirsiniz. burada arkadas yakıtı daha cok dusunuyor ve fazla km yapıyor... aldıgı aracı baya kullanacak yani
-
blackstone_tr bunu yazdı
hybriti neden kötülüyorsunuz?
Tamamen elektrikli olması şarşa mahkum kalmak hiç bir zaman 24 saat bile şarş etmeden kullanamayacaksınız (şarş süreleri telefonlar gibi 1. yıldan itibaren ve soğuk havalarda inanılmaz kötü performans verecek)
sorunlarını tam olarak bilemiyoruz ama benzinli motorlar gibi kolay tamir edilemeyecek kazalarda yanma riskleri daha fazla
bilemedim hybrit neden bu kadar kötü
Bu yorumda yanlış bilgiler var, dolayısı ile yanlış yönlendirmemek gerekir.
- Tamamen elektrikli olması şarja mahkum olduğu kadar, tamamen benzinli olması da benzine mahkum olması demek.
- Şarj süreleri araçlara göre değişmekle birlikte şu an ki standartlarda en yüksek 0 dan 100 e 2 saat, hızlı şarj destekleyenlerde ise 0 dan %80 e 30 dakika..
- Şarj süreleri belirttiğiniz gibi 1.yıldan itibaren değil, yapılan km ile bağlantılı ki cep telefonu batarya teknolojisi ile uzaktan yakından alakası yok. İlk 100.000 km de %4 gibi menzili etkilemeyecek oranda. 600.000 km de %86 Tesla örneği mevcut. Kısaca bataryalar uzun ömürlü ..
- Soğuk havalarda evet, Pil teknolojileri soğu pek sevmiyor bu yüzden menzil de kısalma olabiliyor. Renault Zoe 40 modelinde kışın 300km, yazın 400km menzil görebiliyor.
- Son olarak tamir konusu, elektrikli araçlarda içten yanmalı motor, şanzıman, yağ, su soğutma, ateşleme vs. gibi ekipmanlar olmadığından bozulma olasılığı benzinli araçlara göre %1 in bile altında. Kazalarda ise yanma riski benzinli araçlarda çok yüksek.
-
3 sene önce ekonomik olsun diye corolla dizel aldık sözde ekonomi yapacaktık dizel oldumu sana güzel geçenlerde daha km garantisine gittim 950 TL kestiler geçen yıl 650 idi kasko-sigortası da 2000-2500 TL 1-2 sene daha idare ederim ama sadece elektrikli bir Japon alırım diye düşün üyorum.