Hisse Senedi Hk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

ASya ve ABD yatırım fonu alın geçin

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Borsa uzun vade yatırım aracıdır. Günlük işlem için değildir. 10bin TL ile de bir halt olmaz hisse senedinde.

Yok ben kumar oynamak istiyorum dersen Varant, Forex araştırabilirsin. Kaldıraçlı piyasalara bakman lazım. Yani 10kat kaldıraçlı bir sistemde senin 10bin liran 100bin lira gibi işlem görür. Dayanak varlık %10 artarsa sen 10 bin lirayla 10 bin lira kazanırsın. %10 düşerse de paran sıfırlanır.

Şunu hiç aklından çıkarma, borsada %50 kaybedersen kaybettiğini yerine koymak için %100 kazanman gerekir.

Bol şans

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Şavaş çıkma tehlikesi yaşanan zamanlarda Altın en kazandıran yatırım oluyor. Genelde az kazandırır yada az kaybettirir ama uzun vadede daima kazandıran tek yatırım. Türkiyede en çok (uzun vadede) arsa kazandırır. 10 bin tl'ye kazandıracak arsa bulmak biraz zor olur. Fon'ları uzmanlar yönetiyor, ben bir şey anlamasamda, onlar anlıyor. Bence iyi bir seçenek olabilir. (İşin içine para girdiği zaman arkadaşlık, akrabalık, dostluk, aile, hiç birinin geçerliği kalmaz.)

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

belçikada yaşayan dayım çok büyük bir birikimini avrupanın en büyük bankalarından olan BNP Paribas Fortis  (Türkiye de TEB bankası ) nın hisselerine yatırdı.

BNP Paribas Fortis kurulduğu 1990 yılından itibaren sürekli düzenli olarak büyümüş ve hissedarlarına gelir sağlamış bir banka.

dayım para yatırdıktan bir süre sonra ne oldu biliyormusunuz ? kriz yüzünden hisseleri eridi bitti. dayımın çok büyük bir birikimi senin türkiyede garanti gibi gördüğün

türk hava yolları veya aselsan dan farkı yok bunun gitti.

--

borsa nın kumardan farkı yoktur.  bir anda kazanabilir bir anda kaybedebilirsin.

borsa araştırması yaptıgım yıllarda bir ara marketlerde hiç bir yerde dardanel ton göremez olmuştum bir baktım hisseleri dibi görmüş battı batacak diyorlardı , fakat firmaya yakın biri o zaman hangi forum bilmiyorum şirketin bütün birikimini yeni fabrika için yatırımda kullandıgını düşüşün bundan olduğunu kısa süre sonra hisselerin 2 hatta 3 katına çıkacağını yazmıştı , ve bu durumun aynısı oldu

örnek şubat 2012 de 2.5 TL iken    21 mayıs 2012 de  0,81 e düşüyor.  paranı buraya yatırsaydın 10.000 TL den 3.300 TL kalacaktı.

Fakat 

6 aralık 2016 da  1.17 TL den alsaydın 10.000 TL lik  çok değil 7 ay sonra   4 ağustos 2017 da 2,54 ü gördüğün de paran 7 dayda 2.14 kat artmış olacak yani

10.000 TL =  21.700 TL olacaktı.

şimdi ülkenin en büyük hisse senetlerinde bile paranı kaybetme riski olduğunu unutma , ancak en büyüklerin yükselmesi küçüklerin yükselmesinden daha zor olduğundan küçüklere yapacağın yatırım ile hiç bir zaman bu kadar da kazanamayacağını anla.

en çok izlenen 2. hisse olan ve 1. banka olan halkbankasına bile yakından baktığımızda durumun hiç iç açıcı olmadığını görüyoruz sürekli bir istikrar yok tam tersi sürekli dalgalanma var.

fakat bu dalgalanma aynı zamanda al sat yaparak sürekli para kazanmanızı da sağlayabilir.

yine aselsana baktıgımızda 

çok değil daha 25 eylül de 24.44 TL den bol bol hisse alan abilerimiz şuanda 45 olan hisseyle neredeyse 2 ayda paralarını 2 ye katladılar.

PanxeR tarafından 15/Kas/17 22:52 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    İş ve dostluğu karıştırmamak gerekir. (İş çevrelerinde kullanılan bir söz.)

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Erdoğanın el koyduğu ( kayyum atadığı  ) koza grubu.  diğer kayyum atanan firmalar gibi dibi gördü 

çok değil darbe girişiminden 1 ay sonra hisse değeri 0.80 kuruşa düşmüştü 

7 eylül 2017 de 7,80 gördü hisseleri. batmadı diğer kayyum atanan şirketler gibi deli gibi yükseldi ( neredeyse  10 misli ) 

işte bunların bu hale geleceğini çok önceden bir kesim ezbere biliyordu ve paralarına para kattılar. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

borsadan pek anlamam ama bir kaç örnek vereyim ayın başında yerli otomobil muhabbeti yaygınlaşınca üretecek firmalar açıklandı vestel'de bunun içindeydi 7,950'den yükseliş trendine girdi 11,020'i gördü c.başkanı 2021 tarihini verdi hisse alanlar o zamana kadar kim öle kim kala diyerek satış yaptı bizim acemi yatırımcı ise daha da yükselir diye zirvede daldığı için şuan zararda bugün %4 düşüşle 7,850'de kapattı . düşüş trendine girmiş ama hala elinde tutanlar var virüs bulaşmış işte kes at kolu bacağı yok bekleyecek ya çıkarsa. aynı şekilde bugün aselsan %11 ekside kapattı. borsa, dolar euro gibi değil iyi kazandırır ama tersi pistir aylar önce bimeks hissesi alıp turşusunu kuranlar var iyi araştırıp girmek lazım

adeleks tarafından 15/Kas/17 23:12 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vickvick
    vickvick's avatar
    Erkek

Tek seferde alım yapmak yerine aylara bölüp alım yapmak daha mantıklı, hem olası yanlış hisse seçimine daha küçük miktar yatırmış olursun hem de gelen/gelebilecek olan fırsatlar için elinde mal kalmış olur. Orta ve uzun vade için temettü hisselerini seçmek daha mantıklı.Yükseliş trendine girmiş hisseleri farkedersin zamanla tabiki elinde olup da düşüş trendine giren hisselerde de stop olman daha rahat olur.  Orta uzun vade yatırımcılık için de Yaşar Erdinç Hoca veya Halil Buhur Bey takip edilebilir. Al-sat da %50 kaybedersen zararını çıkarmak için bi daha ki sefer %100 kazanmalısın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Borsa uzun vade yatırım aracıdır. Günlük işlem için değildir. 10bin TL ile de bir halt olmaz hisse senedinde.

Yok ben kumar oynamak istiyorum dersen Varant, Forex araştırabilirsin. Kaldıraçlı piyasalara bakman lazım. Yani 10kat kaldıraçlı bir sistemde senin 10bin liran 100bin lira gibi işlem görür. Dayanak varlık %10 artarsa sen 10 bin lirayla 10 bin lira kazanırsın. %10 düşerse de paran sıfırlanır.

Şunu hiç aklından çıkarma, borsada %50 kaybedersen kaybettiğini yerine koymak için %100 kazanman gerekir.

Bol şans

Hocam teminatin belli bir yüzdeye indiğinde margin call a düşersin. Teminatı tamamlamadan tekrar işlem yaptırmaz. Bu yüzden sıfırlanmaz. (Aksi işlem bilmiyorum varsa belirt ama piyasa düşerke senin hesap stopa alınıyor tüm teminatı kaybetmemen için) Bana göre de eğer kazanman istiyorsan kaldıraçlı işlem. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 3626 Toplam Mesaj: 24
borsa coca-cola