Hitler"İn Atatürk İçin Söyledigi Sözler
-
kaynak hitler's table talk kitabi ve kilic alinin anilari daha ne kaynagi istiyorsun... hitlerin noterden onayli kendi ses kaydinimi ... birakin kendi capinda bir seyler soylemis adam. kimse burada ataturkle hitleri bir kefeye koymaya calismiyor zaten. ikisinin tek ortak ozelligi ulkelerinin kaderlerini degistirmisler. birisi ulkesini kurtarmis, digerinin ulkesi batirmis, hala avrupa ulkelerine deliler gibi vergi odetiyor, yaptiklarindan dolayi... adam ne demisse demis bize ne bizmi yapalim kavgasini... derinlerde yuzmek varken bu siglikda bogmayalim birbirimizi...
-
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------
kaynak hitler's table talk kitabi ve kilic alinin anilari daha ne kaynagi istiyorsun... hitlerin noterden onayli kendi ses kaydinimi ... birakin kendi capinda bir seyler soylemis adam. kimse burada ataturkle hitleri bir kefeye koymaya calismiyor zaten. ikisinin tek ortak ozelligi ulkelerinin kaderlerini degistirmisler. birisi ulkesini kurtarmis, digerinin ulkesi batirmis, hala avrupa ulkelerine deliler gibi vergi odetiyor, yaptiklarindan dolayi... adam ne demisse demis bize ne bizmi yapalim kavgasini... derinlerde yuzmek varken bu siglikda bogmayalim birbirimizi...
buyur :Adolf Hitler'in 1941-1944 yılları arasında masasının başında yaptığı resmi olmayan konuşmaları içeren bir kitap. kitapta hitler'in düşmanlarıyla, savaşla, dinle ilgili sözleri bulunabilir. oldukça enteresan bir kitap.
`atatürk’ün 10 yıl önce yaptığını biz şimdi yapabiliyoruz’ demesi onun ataturk hayranlığına işarettir
kitapta belirtilen şu sözü daha da bi gariptir: 'cermenlerimizden bazılarını kaybettik! kuzey afrika’nın berberilerini, küçük asya’nın kürtlerini. bunlardan biri de, ırki açıdan yurttaşlarıyla bir alıp vereceği olmayan kemal atatürk’tü.’
teşekkürler kaynak için çok sağolun.Beni aydınlattınız. hei hitler!
edit: sadece kitap hakkında araştırma yaptım.kaynak sözlük..eğer bu yazılanlar doğruysa başka kaynağa gerke yok eksik olmayın ellerinize sağlık.Demekki Hitlerin ne böyle birşey söylediğini kanıtlayabiliriz ne de söylemediğini kanıtlayabiliriz.Siz istediğinize inanın..Benim söylediklerim şimdiye kadar okuduklarımla eşdeğer mantık yürütmeydi dikkat edin.Hala arkasındayım. anlayana..saygılar.
-
holyreform bahsi gecen kisi hitler nasil dengeli seyler bekliyorsun ki bu adamdan :) ciddiye alip ciddi seyler yazmaya calisiyorsun anlamak guc. hani bir soz vardir delidir ne dese yeridir diye. vakti zamaninda soylemis bu sozleri, buyutmeye degecek bir kisilik uzerine konusmadigimizin farkindasin degil mi?
-
xtlan bunu yazdı:
holyreform bahsi gecen kisi hitler nasil dengeli seyler bekliyorsun ki bu adamdan :) ciddiye alip ciddi seyler yazmaya calisiyorsun anlamak guc. hani bir soz vardir delidir ne dese yeridir diye. vakti zamaninda soylemis bu sozleri, buyutmeye degecek bir kisilik uzerine konusmadigimizin farkindasin degil mi?
10 dk önce talibanlı malibanlı süper örnekler veriyordun yenimi alaya almaya başladın?Büyütmeye değmeyecek dediğin adam 2. Dünya savaşını çıkardı.
her neyse tartışmak yersiz iyi akşamlar herkese.
-
Daha önceden okumuş olduğum 1-2 makalede; Atatürk'ün mavi gözlü, sarışın olmasından dolayı Hitler'in Atamızı "aryan" olarak kabul ettiğini, bunun için de ayrı bir hayranlık beslediğine dair bir şeyler okumuştum. Aryan olması bir kenara, Atamıza her ülkenin lideri hayrandır, hakkında birçok övgü dolu sözler söylemişlerdir. Hitler'in söylediği iddia edilen sözleri de bunlardan öte değildir. Söylesin ya da söylemesin, Hitler'in Atamız hakkında söylediklerinin hiçbir önemi yoktur.
Onu fikir babası olarak gördüğünü düşünmüyorum, kaldı ki Atamızın bu kadar uçuk ve ileri fikirleri yoktu. Bunu Hitler Almanyası ile Atatürk Türkiye'sini karşılaştırdığımızda bariz şekilde görebiliriz. Hitlerin yaptıkları, fikir babası olduğunu iddia ettiği Atamızın düşünceleri ile hiçbir alâkası yoktur.
-
??? yazdiklarimda bir tutarsizlik yok ki simdi alaya alayim. en bastan beri ayni soylemek istedigim sey, insanlar bir olayi gormek istedikleri gibi gorur ve yorumlarlar aynen suan senin yaptigin gibi. demek istedigim sey sudur ki; hitler denilen adam atamizin kendine gore bazi ozelliklerini sevmis ve 3-5 laf etmis kendi takdiridir. buyutmeye degmiyecek dememden kasit atamizla ayni karede goruntulemeye calisinca buyutmeye degmiyecek anlamindaydi . bir yari deli icin birbirimizi kirmaya degmez demek istiyordum fakat havaya soylemisim. herneyse iyi aksamlar...
-
xtlan bunu yazdı:
??? yazdiklarimda bir tutarsizlik yok ki simdi alaya alayim. en bastan beri ayni soylemek istedigim sey, insanlar bir olayi gormek istedikleri gibi gorur ve yorumlarlar aynen suan senin yaptigin gibi. demek istedigim sey sudur ki; hitler denilen adam atamizin kendine gore bazi ozelliklerini sevmis ve 3-5 laf etmis kendi takdiridir. buyutmeye degmiyecek dememden kasit atamizla ayni karede goruntulemeye calisinca buyutmeye degmiyecek anlamindaydi . bir yari deli icin birbirimizi kirmaya degmez demek istiyordum fakat havaya soylemisim. herneyse iyi aksamlar...
ben ne hitleri görmek veya düşünmek istediğim gibi yorumluyucam kardeşim.ben diyorum ki sana adamın hayatı bu,düşüncesi bu,sözleri bu..sen diyosunki görmek istediğin gibi görüyosun.adamın heryerde bulabileceğiniz sözlerini arkadaşın söylediğini iddia ettiği sözlerinin yanına koydm alın karşılaştırın dedim gerek hayatını gerek sözlerini.Tartışma ortamındasın fikir sunucaksın fikir sunucam aynı şeyleri söyledikten sonra tartışmanın ne anlamı kaldı ki?bak kardeşim yazdığın şey ; "holyreform bahsi gecen kisi hitler nasil dengeli seyler bekliyorsun ki bu adamdan :) ciddiye alip ciddi seyler yazmaya calisiyorsun anlamak guc. hani bir soz vardir delidir ne dese yeridir diye. vakti zamaninda soylemis bu sozleri, buyutmeye degecek bir kisilik uzerine konusmadigimizin farkindasin degil mi?"
"alaya almak " belki doğru söz olmadı "yenimi ciddiye almamaya başladın" desem yeri olur ama gerçekten senin yarı deli dediğin adam Dünyayı hoplattı.Demek istediğim buydu Hitler iyi veya kötü ciddiye alınmayacak birisi değişdir
Senin kalbini kırıcak bişey yapmadım burda tartışıyoruz.selametle.
-
Söz konusu Mustafa Kemal Atatürk olunca işin sonuna kadar gittim hasan denen arkadasa mail gönderdim saolsun cevapladı Kaynağın nereye ait oldunu söyledi,
`Hitler’in Sofra Sohbetleri’ adlı bu kitap, Alman devlet adamının 2. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürerken gizli karargahındaki akşam yemeklerinde yaptığı konuşmalardan oluşuyor...
*İngilizce çevirinin 3. baskısında 223. sayfa
*Kitabın 607. sayfası -
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------Söz konusu Mustafa Kemal Atatürk olunca işin sonuna kadar gittim hasan denen arkadasa mail gönderdim saolsun cevapladı Kaynağın nereye ait oldunu söyledi,
`Hitler’in Sofra Sohbetleri’ adlı bu kitap, Alman devlet adamının 2. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürerken gizli karargahındaki akşam yemeklerinde yaptığı konuşmalardan oluşuyor...
*İngilizce çevirinin 3. baskısında 223. sayfa
*Kitabın 607. sayfası
vay hasana ulastın demek..tesekkur ettım hocam cok sagol arastırman ıcın..
-
NS hakkındaki önyargımız ve şu an anlaşılan NS - yani faşizm diye bilinir ki kendilerine hiç bir zaman "faşist" dememişlerdir. - Türkler karşısındaki önyargısı insanların ve toplumların birbirine düşman gibi görülmesi ve başarılı yahudi propagandası sonucunda NS ( nasyonel sosyalizm ) şerlerden bir şer, şeytanların karanlık dümeni insanlığın başdüşmanı olarak gösterilmiş ve çoğu toplum bu görüşe gözü kapalı inanmış. Bu koşullarda Atatürk 'ün , bu şeytan(!) ile aynı cümlede alınması bile rahatsız edici olması normaldir.
Ancak dikkatli müridler bilirlerki bu iddialar ilk değil ve son da olmayacak. Alman nazizminin "doğuştan savaşçı olan üç ırkı Alman Türk ve Japon" olarak sayması tesadüf değildir. Birde tabi , bu sözlerin söylendiği yıllarda, Rus topraklarındaki binlerce esir Türk kökenli insanın Alman saflarında gönüllü olarak savaşıyor olması etkiside olmuş olabilir. Ama kabul etmek gerekirki Adolf Hitler , savunulduğu gibi gerçek bir Türk düşmanı olsaydı buna müsade etmez yada böyle söylentilere bile meyil vermezdi, örneğin kendilerine çok daha yakın hatta komşu milletler olan polonya , sırp ,çek gibi etnik kökenler için reçetesi etnik temizlik olan bir diktatörün Türklere verdiği değer ilgi çekicidir. Rusyaya saldırmasındaki - saldırmazlık anlaşmasını bozarak - öncelikli neden petrole erişmek idi ama bunu daha güçsüz olan Türkiye üzerinden yapması kendisi için daha makul olacak olmasına rağmen , Türkiye ye saldırmamış her daim müttefiklik ve ittifak taleplerini de yinelemiştir.
Bu konuda ben gözümle gördüğüm bir olayı paylaşmak istiyorum : liseden bir arkadaşımın halası , zamanına göre çok değerli bir bilim insanı , önemli çalışmaları olan bir profesör, bu hanımefendi için nazi partisi alman vatandaşlığına geçmesini kendileri gibi bir Türk ün aralarına katılmasından onur duyacaklarını belirten bir yazı ve davet göndermiş. Ama hala ülkesini terketmek istemediği için reddetmiş ya da muhtemelen nazi olmadığı içindir.
Şuanda üzerimizde bulunan ölü toprağı, patolojik biçim almış kendine güvensizlik ve kimliğinden utanma bilinci, başarılı bir karşı propaganda ve yıllardır yürütülen psikojik savaşın sonucudur. kendi içimizden bir lider ya da kadro çıkaramamız , duruma dair herhangi bir çözümümüz de yok. Kendimize inanmıyoruz ki başkalarının bizim hakkında söylemiş olduğu sözlere inanalım.
not : xxxmstxxx - Atatürk nerede çok renkliliği savunuyor, çok renkten kastın nedir ayrıca . Atatürk ün savunduğu tekşey Türk milliyeti ve Türk soyu olmuştur, varlığımdaki tek mucize Türk olmaktır demiştir ATA . Bu başka bir tartışma konusu belki ama GÖTÜNÜZDEN "ATATÜRKLER" UYDURMANIZI DA KABUL EDEMEM , saygılı olacaksınız !