Hobby Rc Tekne Yapımı
-
Arkadaşlar rc tekne alıcaktım fakat fiyatı çok tuzlu gelince kendim yapmaya karar verdim.
1- 2.4 Ghz kumanda ve alıcısı
2- Brushless motor
3 - 2 x 5300 mah battery
4- Shaft ve propeller
5 - Fiber döküm kep
Şimdi bu malzemeleri nerden temin edebilirim ? 1 metrelik fiber döküm tekneye nasıl bir motor , şavt ve pervane kullanmam lazım ? Kaç volt batarya kullanmam lazım ?
Ortalama maliyeti ne olur ? Daha önce hiç rc yapmadım yaparken zorlanırmıyım ? Bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Traxxas Spartan alıcaktım fiyatı : 400 $
-
http://urun.gittigidiyor.com/6-KANAL-KUMANADA-SET-ALICI-3X-SERVO-SARJ-ALETI_W0QQidZZ37959162
kumanda
-
proje-plan var mı elinde?
-
Rc diyince balıklama daldım konuya tekne sürmedim ama araçlardan anlarım..
Hocam Tekneyi yapsan bile satın aldığın gibi olmaz o verimi alamazsın, hele ilk seferde mümkün değil..
Bir kaç sefer sonra birşeye benzer belki ama o arada kullanıcağın parayla belki 2-3 tane tekne vs alırsın. -
http://www.bodrumrc.com/
şu siteyi incele derim...
-
clogu bunu yazdı:
-----------------------------
proje-plan var mı elinde?
Hocam ortalama maliyeti bütçeyi geçmesse oturup plan yapıcam. Daha önce bir çok kit proje çizimlerim oldu. -
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------Rc diyince balıklama daldım konuya tekne sürmedim ama araçlardan anlarım..
Hocam Tekneyi yapsan bile satın aldığın gibi olmaz o verimi alamazsın, hele ilk seferde mümkün değil..
Bir kaç sefer sonra birşeye benzer belki ama o arada kullanıcağın parayla belki 2-3 tane tekne vs alırsın.
Hocam basit gibi geliyor ya araba veya helikopter gibi değil bakalım nasip belkide parayı basar alırız :D -
bende az once bı konu actım da o yuzden soruyorum ben devamlı olarak modelleme yapıyorum bende mistral die bı tekneye baslıyacagım ama sen fiber yapacakmııssın fıber hakkında bılgım yok onun dısında yardımcı olabılırım. Ankaradaysan daha detay verebılırım.
-
clogu bunu yazdı:
bende az once bı konu actım da o yuzden soruyorum ben devamlı olarak modelleme yapıyorum bende mistral die bı tekneye baslıyacagım ama sen fiber yapacakmııssın fıber hakkında bılgım yok onun dısında yardımcı olabılırım. Ankaradaysan daha detay verebılırım.
-----------------------------Malesef antalyadayım hocam . Corel draw veya Autocad kullanan bir kişi bulabilirseniz çok rahat çizebilir. Mistral dediğiniz askeri bir gemi ise çok fazla parçası olması lazım. Lazer kesim için sağlam proje bulmanız lazım nette bulduklarınız yarı yolda bırakır. Bende çok ahşap model yaptım.
-
elimde saglam proje varda scan Lazer çizime uygun değil. O yuzden corele aktarmaya calısıyorum. Antalyada olman aslında avantaj modelle ugrasan bı cok mını tersane var
-
ahı vahını geçer tek tek bence tüm almalısın