Home Media Server
-
kardesim bu konuyla ilgili hastane işlerim bittikten sonra güzel birşeyler paylaşacağım.
dert adlı müridle de konusuyordum epey.
dlna' server kuracağım olmadı iptv kurmayı düşünüyorum.
next mini hd var elimde, canavar cihaz her türlü yola giriyor.
aynı saydığın üşengeçlikler bende de var :D
ev için media server'ı bi araştır google'dan
http://www.mserdark.com/ev-icin-basit-bir-medya-sunucusu-kurmak/ ilgini cekebilir.
-
Hocam pc'yi media server'a çevirmek kolay iş zaten dediğim gibi programlarla hallediliyor. Problem ayrı, küçük, sessiz, çok elektrik çekmeyen ve sürekli açık kalacak bir server oluşturmak.
-
KrypT bunu yazdı
Hocam pc'yi media server'a çevirmek kolay iş zaten dediğim gibi programlarla hallediliyor. Problem ayrı, küçük, sessiz, çok elektrik çekmeyen ve sürekli açık kalacak bir server oluşturmak.
o zaman raspberry pi al geç dayı.
ben de almayı düşünüyorum, 7-24 download için.
bi tane VNC server kurarsın, heryerden erişirsin tightvnc ile uzak masaüstü.
-
Evin her odasında zaten ethernet var. (wirelessden sorunlu oluyor) sorunu Tvye ayrı i7 pc alıp çözdüm.
TV deki servis seri portunu kullanarak PC yi açınca TV açılacak şekilde (yada istersem aynı zamanda TV açılınca PC açılacak şekilde ayarladım )
kodu http://www.tahribat.com/Forum-Pcden-Seri-Port-Role-Acip-Kapama-168152/2/ burada paylaşmıştım
Bu arada PC çalışırken ses edip güzelim 7.1 ses kalitemi bozmasın diye CPU fanını iptal edip Power supply fanına bağlayan bakır aparat getirttim.
-
HolyOne bunu yazdı
Evin her odasında zaten ethernet var. (wirelessden sorunlu oluyor) sorunu Tvye ayrı i7 pc alıp çözdüm.
TV deki servis seri portunu kullanarak PC yi açınca TV açılacak şekilde (yada istersem aynı zamanda TV açılınca PC açılacak şekilde ayarladım )
kodu http://www.tahribat.com/Forum-Pcden-Seri-Port-Role-Acip-Kapama-168152/2/ burada paylaşmıştım
Bu arada PC çalışırken ses edip güzelim 7.1 ses kalitemi bozmasın diye CPU fanını iptal edip Power supply fanına bağlayan bakır aparat getirttim.
Güzel ama media server'ı başka cihaz üzerinden kullanmak istersem? Mesela ben üst kattaki pc'den film izlemek istedim, bu durumda mecbur aşağıya inip server'ı (ya da senin sisteminde TV'yi) açmak zorundayım.
-
Bu isteğini yazılımla yada yazılımsız hatta bedava halledebilirsin.
-bilgisayarının kablosuz adaptörü normalde modeme bağlanmak içindir ama sen yazılımla bilgisayarını diğer bilgisayarlar ve tabiki varsa wi-fi li televizyonlar için bağlantı noktasına çevirebilirsin. Her wi-fi desteklemez ama. Ayrıca bunu yapan bedava yazılım çok az. Tv kablosuz olarak bilgisayarına bağlanır. Sonrada tv den bilgisayatındaki dizinlere içinde flim olan dizinlere ulaşırsın. Basit ftp server de kurabilirsin ve tv ftp den flimleri bulur. Bunun için tv de wi-fi ve dizin yönetimi/ftp desteği olmalı. Eğer tv den internete girebiliyorsan çoğu tarayıcıda ftp desteği olduğunu bilmelisin.
-tv kablosuz modemine bağlanıp bilgisayarınada ulaşabilir. Modeme kablo ile bağlanan bilgisayarın varsa direk bilgisayara ulaşmaktan pek farklı değildir. Eğer hem bilgisayar hemde tv modeme kablosuz ulaşırsa hız düşer.
-tv de lan girişi varsa kablolu olarakta bilgisayara ulaşabilirsin. Sonra gerisi yukarda dediğim gibi. Tv de lan girişi olmalı ki smart desteği varsa lan girişi vardır hatta sen çoktan tv ile modemi birbirine bağlamışsındır. :-)
-tv cihazın all share yada dlna gibi medya paylaşım protokollerinden birine destekliyorsa işin çok daha kolay. Hangisini desteklediğini bul sonrada google den bilgisayarına o desteklediği protokolün yazılımını bul ve kur. Tv ile bilgisayarın kablolu yada kablosuz bağlantı farketmez aynı ağ içerisinde olsun yeter.
Bence senin sorunun bilgisayarın olacak zira içindeki harddisk %90 oranında 5400 rpm dir ve full hd lerde özelliklede 3d flimlerde bu harddisk yavaş kalabilir. Benzer şey wi-fi içinde geçerlidir. çok iyi yani %85 ve üstü bağlantı kalitesi olmassa a/b/g bağlantılar yavaş kalabilir. N destekli modem ve tv ninde n desteği olmalı. Kabloluda böyle sorun çok nadir yaşarsın. Kablon cat5 ise cat6 ya çevirerek bu sorunu halledersin. Olmassa bilgisayarın ve tv cihazın gigabit(1gb yada 1000 mb olarakta bilinir) ethernet portuna sahipse 4 lü gigabit switch ve kablolarını kaliteli cat6 yaparak sorunu kesin çözersin. 100 mb ağ bağlantısında ortalama dosya transferi hızı 11mb iken gigabit ağlarda teorik olarak 110 mb, pratikte ise harddisk hızı yavaşlığı nedeni ile 25-30 mb dir. Bilgisayarın ağdan yavaş kalır. Herkesin hayali internettir. :-) Ağda Gigabit candır.
Sonucu merak ettim. Tahribatı hep takip edemiyorum. Sonucu pm atarsan memnun olurum. -
Hocam sen okumamışsın sanırım konuyu. PC'yi media server'a çevirmek kolay. Hem TV, hem de PC aynı wireless network üzerindeler zaten. PC'ye Nero Media kuruyorsun, filmlerin olduğu klasörü gösteriyorsun, TV otomatik olarak bu filmleri listeliyor zaten. Problem yazılımsal değil. Benim istediğim ayrı bir home media server kurmak. PC'den bağımsız. Bunu nasıl ucuz yollu ve etkili halledebilirim diye arıyorum. Lakin mümkün değil sanırım. Ayrıca 5 mb/s ve üstü bağlantılar PC'den TV'ye HD video streamlemek için yeterli oluyor. Test ettim.
Bu arada LG 2011 ve 2012 model Smart TV'lerde Plex desteği var. Plex çok sağlam bir media server. Filmlerin metadata'sını falan gösteriyor. Güzel ve düzenli bir şekilde listeliyor arşivi. Ancak LG 2013 modellerde yeni Smart Share olayı var. Farklı server-client istemcileri tek bir uygulamada toplamışlar. Yine Plex sunucusundaki dosyaları görebiliyorsun ama malesef Plex arayüzü ile değil ve Plex'in bazı fonksiyonları çalışmıyor. Smartshare'ın arayüzü çok boktan. Yeni TV alacak olan varsa Plex client'i olup olmadığını incelesin derim.
krypt tarafından 10/Ağu/13 15:00 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam en ucuz ve kullanışlı çözüm televizyona raspberry pi'yi bağlayıp xbmc server kurmak. Ondan sonra ister tv den ister bilgisayardan ister telefondan/tabletten izleyebilrsin.
smok3 tarafından 10/Ağu/13 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
smok3 bunu yazdı
hocam en ucuz ve kullanışlı çözüm televizyona raspberry pi'yi bağlayıp xbmc server kurmak. Ondan sonra ister tv den ister bilgisayardan ister telefondan/tabletten izleyebilrsin.
Şu baglama işini tam detaylı anlatabilecek biri var mı??
-
hacı birde bunu buldum aradığın şey heralde 180,14 TL
8 cihaza kadar sorunsuz destekliyormuş.
alternatif link
Western Digital WDBABY0000NBK-EESN Livewire Powerline AV Ağ KitiWD Livewire Powerline AV Ağ Kiti
WDBABY0000NBK-EESNBir lambayı fişe takmak kadar kolay.Evinizin herhangi bir yerinde yüksek hızlı bir ağ bağlantısı oluşturmak için adaptörleri elektrik prizlerinize takmanız yeterli. Alete gerek yok. Duvarlarınızda delik yok.Çoklu güvenli bağlantılar.Toplam 8 giriş sayesinde, tümü 128 bit şifreleme korumasına sahip 7'ye kadar cihazı ve yönlendiricinizi bağlayabilirsiniz.HD akışı yapmak için ihtiyacınız olan hız.Ortam için optimize edilmiş HomePlug AV teknolojisi, ağınız üzerinden düzgün HD video akışı için 200 Mbps*'ye kadar performans sunar.* 200 Mb/s ideal fiziksel veri hızıdır. Ağ trafiği, araya girme, yapı malzemeleri ve diğer koşullar gerçek veri yayılma hızını düşürür.
Güvenlik için şifrelenmiştir.WD Livewire adaptörler arasındaki veri aktarımı, çevrimiçi bankacılık ve alışveriş işlemlerinizde güvendiğiniz 128 bit şifreleme ile korunur. Şifreleme otomatik olduğu için bir parola akılda tutmaya gerek yoktur.Ev ağınızı kablo dolaştırmaksızın anında genişletin.Odalar arasında kablo dolaştırmaksızın, evinizde herhangi bir yerde yüksek hızlı internet bağlantıları oluşturun. Bir ağ oluşturmak için evinizin elektrik kablo donanımını kullanmanız yeterli.