Hoşgörü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek

Devamlı aklımda olan fakat bu aralar aşırı fazla yaşadığım bu vurdumduymazlıktan dolayı açıyorum konuyu.

Örnek vericek olursak, İstanbul gibi trafiği hiç bitmeyen bir yerde yaşıyorum sabah işlerim oluyor biryerlere gidiyorum ve bu işkenceyi çekiyorum saatlerce ayakta duruyorum işlerimi hallediyorum vs. dönüş yoluna geçmek üzere yola koyuluyorum otobüste oturarak gelirken bir bayan, yaşlı, gazi, hamile her neyse artık kim olursa yorgunluktan ölmek üzereyim ama insanlık yapıyoruz yer veriyoruz ama bizim halkımız bir teşekkürü bile çok görüyor. Ulan teşekkür et bari, yer vermezsin gelir başında dikilir mal mal bakınır yer verirsin bir teşekkür bile etmez. 

Nasıl bir toplum hâline geldik anlamadım gitti. Yolda bayanın bir  elinde çocuk bir elinde 100kg ağırlıgında torba var yardım ediyorum bırakıyorum eşyalarını dönüp arkasını s..ktr olup gidiyor ve buda benim zoruma gidiyor. 

Müridler sizce harbiden hoşgörüden uzaklaşan bir topluma mı dönüşüyoruz?

veya bu olay tek bana mı oluyor?

Öyle içimi dökesim ohh rahatladım a.m.na koym

Zamanı durduramazsın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mYMusti
    mYMusti's avatar
    Erkek

hocam bu durum o insanın yapısı ile alakalı bir durum bende elimden geldiğince yardım ederim etmeye çalışırım çok şükür pek denk gelmedi tabi geldiğinde bende a.q diyorum :) ama desek de demesek de fark eden birşey yok ancak kendimizi rahatlatıyoruz. Sonuç olarak iyilik yap denize at demişler değil mi...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

yardım ediyorum niye yardım ediyorsun diyor bir daha kızlara yardım etmem :))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Hocam bide bu anlattıklarına artı olarak toplu taşımalarda çok gözüme çarpıyor, annesinin yanında çocuk oturuyor mesela ayaktada yaşlı mecali olmayan bi insan var la gram bakıpta aman yer vereyim diye bişey yok hadi onuda geçtim mk cocugunu barı kucağına al

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

niye veriyorsun? fiziğine, sıhattine bakmadan sırf yaşından dolayı millete yer veriyorsunuz sonra başımıza çıkıyorlar. vermeyeceksin. gerçekten yürümeye, ayakta durmaya takati olmayanlara yer verilir. maşallah bizim yaşlılar otobüs'e binince hemen tribe giriyorlar. sırf yaştan dolayı saygı göstermek saçma. farzet o adam evde çocuğunu dövüyor yada eşşek etinden sucuk yapıp piyasaya sürüyor şimdi bu adama niye saygı gösterelim?

eğer gerçekten muhtaç birine yer vermişsen pek sallamayacaksın. adamın zaten derdi başından aşkındır.  teşekkür etmese de olur.

Triumph tarafından 11/Ara/12 13:19 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Yalnız değilsin hocam.

Eskiden insanlar arasında birbirine saygı, sevgi vardı. Hatta birbirini gördüğünde tanımasa bile selam verip geçerlermiş. Şimdi herkeste bir öfke, bir nefret duygusu var gibi geliyor bana. En basitinden, trafikte yol kavgası çıkıyor, adamın biri çıkarıyor silahı ötekini vuruyor. Ölen de çoğu zaman haklı oluyor. Sonra da bu ülkede adalet var deniyor. Söylemek istediğim çok şey var ama neyse...

Şimdi yaşlıların çoğu tabiri caizse ARSIZ olmuş. Gidiyorsun, iyilik yapıyorsun, bir karış surat. Kalabalık otobüste kimse yokmuş gibi size çarpa çarpa yürümeye çalışanları mı ararsın, sıranın size geldiğini umursamadan aradan fırlayan mı ararsın, en küçük bir meselede avazı çıktığı kadar bağırıp laf edeni mi ararsın. Adamın anasından babasından yemediği lafı ayak üstü yediriveriyorlar. Sonra da neden gençlerimiz böyle diyoruz. Yaşlılarımıza bir baksak anlayacağız nedenini aslında :P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    casey
    casey's avatar
    Erkek
    CnkGn bunu yazdı

Hocam bide bu anlattıklarına artı olarak toplu taşımalarda çok gözüme çarpıyor, annesinin yanında çocuk oturuyor mesela ayaktada yaşlı mecali olmayan bi insan var la gram bakıpta aman yer vereyim diye bişey yok hadi onuda geçtim mk cocugunu barı kucağına al

ahanda bunu atlamışım o durum ayar ediyor arada kavga bile çıkarıyorum cidden çocugu almıyor kucagına millet eziliyor lan onuda geçtim 3 çocuk oturtanını gördüm ya bildiğin 4 lü koltukları kapatmışlar kombine almış sanki a.k cinnet geçirmemek cidden elde değil. Şimdi ben cinnet falan dediyorum bazı arkadaşlar oha falan diyebilir ama cidden bir metrobüs'e vs istanbulda bir toplu taşıma aracına binseniz beni anlarsınız diye düşünüyorum.

Zamanı durduramazsın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Konuyu görünce geçen gördüğüm haber aklıma geldi;

----------------------------------------------------------------------------------------------

Liseli kızlar, 'sarılmak beleş' yazılı döviz açıp yoldan geçenlere sarıldı.

ADANA'da 5'i kız 6 lise öğrencisi, ellerinde İngilizce ve Türkçe, 'Sarılmak beleş' yazan dövizleri gösterdikleri kişileri kucaklayıp sarıldı, ardından teşekkür etti. Kent merkezindeki Atatürk Caddesi üzerinde bekleyen Seyhan Rotary Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencileri 17 yaşındaki Gamze Gören, Özge Naz Özdemir, Ece Körpınar, Mert Can, Sena Kapkiner ve Eylül Aksoydan, insanların birbirlerine daha sıcak davranması ve iyi ilişkiler kurmasına dikkat çekmek için 1 saat boyunca yaklaşık 300 kişiye sarıldı.

İnsanların birbirine selam dahi vermeyi unuttuğunu söyleyen Gamze Gören, "Biz insanların birbirine selam verdiği günlerin geri gelmesini istiyoruz. Birbirlerine daha sıcak davranmalarını bekliyoruz. Bu yüzden hazırladığımız dövizleri gösterdiğimiz kişilere sarılıp teşekkür ettik" dedi. Öğrencilerin sarılma teklifine bir çok kişi sıcak bakmazken, sarılan kişiler ise öğrencileri kutlayıp teşekkür etti.

Diğer fotolar için;

http://www.milliyet.com.tr/Milliyet.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1639095&PAGE=1

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

öncelikle iyiliğin tanımını yapmak lazım :) sen bir karşılık beklersen insanlardan orada sıkıntı olur. Karşılık beklemeden yaparsan ister teşekkür etsin

ister etmesin onun problemi. Senin, onun teşekkürüne ihtiyacın var mı? Sen gereken davranıştan daha iyisini göstererek iyilik yapıyor görevini

tamamlıyorsun, karşı taraf teşekkür etmiyorsa onun eksikliği.

ikinci problem şu, gözlemlediğim kadarıyla bizim millete şöyle bir huy var. bir insan sizi tanısın ya da tanımasın eğer siz yardıma muhtaçsanız

sanki karşıdaki kişi ona yardım etmek zorundaymış gibi düşünüyor, davranıyor. yani bir yaşlı otobüse bindiğinde sen ona yer vermek zorundasın

gibi algılıyor ve bunu doğal karşılıyor, o yüzden teşekkür etmek akıllarına bile gelmiyordur. Mesela yazılım alanında bir sürü kişi bana soru sorar,

birinin onlarca sorusunu cevaplasam ve bir daha soru sorduğunda şuan uygun değilim işim var dediğimde bazen hakarete varan şeylerle

karşılaşıyorum, trip yapıyorlar. çok ilgincime gidiyor bu. hiç tanımadığm halde öyle üslupla konuşan insanlar var ki sanki onun hizmetçisiyim ve

onun sorularını yanıtlamak zorundayım gibi davranıyorlar.  O yüzden artık yardım etmeyi kestim çünkü bu tip gereksiz tembellik yapan insanlar

yüzünden kendime vakit ayıramıyordum, şimdi daha iyi durum :)

bu konu aslında benim yaramın olduğu bir konu. millet olarak çok tembeliz. mesela avrupa ile karşılaştırayım. bir yabancı markete girdiğinde bir

aradığı şeyi illa kendisi bulacak ya da bir yeri arıyor, o yeri kendisi arayarak bulur. Başkasına sormayı eksiklik, acizlik olarak görüyor ve karşı

taraftaki insanların ona yardımcı olmak zoruna olmadığını bilir o yüzden kendi başının çaresine bakar. Zaten küçüklükten beri böyle

yetiştirilmiştir.  bir türk ise çocukluktan beri el bebek gül bebek yetişmiş, zor günlerinde hep birileri yanında olmuştur. O yüzden kendi ayakları

üstünde duramazlar kazık kadar adamlar. Benim artık düşüncem şudur ki, yerli yersiz insanlara yardım etmeyeceksin. oturup kendisi yapacak

başının çaresine bakacak. haa ya yapamazsa o zaman da sürünsün. diğer türlü tembelleştiriyoruz kendimizi ve hep birilerinden bekliyoruz. bu

milletçe sahip olduğumuz karakterimize işlemiş maalesef. Ben bundan sıyrılmak için uğraşıyorum ve karşımdaki kişiye de artık bu bakış açısıyla

yaklaşıyorum

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Minibüste yer vermek zorundasın hocam.. bende yer veriyorum ha teşekkür eden oluyor etmeyen oluyor.onun teşekkür edip etmemesiyle bişey olmayacak etmesede olur etsede biz insanlığımızı yaptıktan sonra:) hocam teşekkür etmekle zorunlu değil ki sonuçta sana yer ver yada yükümü taşı diye silah dayamıyolar :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Ben sadece yaşlı kadınlara ve gerçekten yaşlı erkeklere yer veriyorum.

Asla lise üniversite ergen kızlarına yer vermem.

Bu birazda İzmir de okumamdan kaynaklanıyor tiksiniyorum bazı insanlardan o yüzden yerde vermiyorum.

Hoşgörü teşekkür beklemem helede benden büyükse, ben o an olması gerekeni yaparım gerisi onun sorunudur benim için.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 2351 Toplam Mesaj: 22