Hristiyanların Evlilik Şekli
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------onlar kilisede nikah kıyarlar.biz camide laik oldumuz için kıydırmayız.
onlarda devlet başkanı göreve başlarken elinin altında incil yemin eder,biz laik oldumuz için yapamayız.
onlarda rahibe en pis sokakta bile gezse en bela adamlar kendine çeki düzen verir.bizde başörtülü yada cübbeli biri geçse eyvah cumhuriyet elden gidiyor deriz.
sonuçta onlarda laik bizde laikiz.
-----------------------------
fransada baskan incille yemn etsin de gorelim yada su pis sokak meselesi. Yasadın mı yada yasadıysan bile bu genellemeyi yapacak kadar cok ornek gordun mu?? Filmlerde gorduklerinizi yazmaın ya suraya -
HaYVaN bunu yazdı:
Ona bakarsan onlar kilisede içkide içiyorlar ve yarım sikiş yapıyorlar :)
hee. Onlar kendi kafalarına göre yapıyorlar.. -
Bizim camide nikah yapılmaz resmi kurum gibi işliyor imamda devlete baglı bir memur,kadınların başörtüsüyle girebildiği tek resmi kuruluş gibi.acı ama gercek,bu hale getirenlerse sahte görünümlü, allahın kalplerini mühürlediği sahte müslümanlar,masonlar,ajanlar vs vs vs. kilisede sikiş te yapılıyor diyen arkadaşada sorarım acaba oradamıymış? ve her kilisedemi bu yapılıyormuş? buda onların sahte hıristiyanlarıdır kötü olanlardır yoksa onlarda tıpkı bizim camii lere baktığımız gibi allahın evi diyorlar.
-
gkhn759 bunu yazdı:
zigana bunu yazdı:
--------------------------
fransada baskan incille yemn etsin de gorelim yada su pis sokak meselesi. Yasadın mı yada yasadıysan bile bu genellemeyi yapacak kadar cok ornek gordun mu?? Filmlerde gorduklerinizi yazmaın ya suraya
-----------------------------Yav fransızlar kim oluyor? bunlar kadar şerefsiz ve bize düşman olan bir ülke varmı? tahribatta bile yayınlandı kucağında bir Türk kızı( aslında arap) bunları zikmeye bile değmez diye.Fransızın laikini zikeyim.
-
laiklikle değil de benim görüşüm dışa olan özentiliğimizle alakalı bişey bence onlar ne yaparsa hoşumuza gidiyo amk sikseler bile sesimiz çıkmıyo war bişey ama çözemedim :S
-
İmam nikahı dediğiniz şey nedir biliyormusunuz?
Önce şunu anlayın (çok çemkiren olacak ama) nikahın imamlısı- imamsızı diye bir şey yok.
İmam nikaha iştirak etti bu nikah meşru, etmedi gayrimeşru. Olay bu derece basite indirgenmiş.
Nedeni cehalet.
Nikah; aklı başında insanların (deli olmayan) karşılıklı olarak şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul etmeleri durumudur.
İmamın burada üstlendiği rol sadece hadiseye uygun ayet ve dualarla bu evliliği bu birlikteliği kutsamak, işe dini bir boyut kazandırmaktır.
Yoksa ahmet ayşeyi belirlenmiş sayıdaki şahit huzurunda ben seni eş olarak aldım kabul ettim demiş bu da meşru bir nikahtır.
İmam nikahlı insanların evlilik sadakatinden dem vurulmuş birde. Bu yine insanın bilgisizliği ile alakalıdır. Zira ortada yemin dönüyor.
Sen kalk yemin et sonrada yeminini yut. Bu karakterle alakalı bir durum. Ötesi yok.
Ayrıca kilise nikahı filmlerde göründüğü ile sınırlı değil. Hadi evlenelim. Koş köşedeki kiliseye. Kıy nikahı oldu bitti hadisesi değil.
Aynı evrak, kayıt kuyudat olayı onlarda da geçerli. Bir de konuyla ilgisi yok ama katolik inancına göre(bugün kimse sallamıyor ama)
papanın onayı olmadan boşanamazlar. Yanlış okumadınız papa onay verecek bilmemkimle felanca boşanacak. Ölme eşşeğim ölme :)
-
Benim cok gwenipte asik oldugum kiz da yabanciydi.Megersem evliymis orozbu:) gerci ben cakmistim gerisi beni alakadar etmiyor ama.Kilisede evlenen bir cift resmi nikah yoksa bosanamiyor.İsmi lasim deil ama o ulkenın yasalarına gorede bosanirsa birton ceza aliyordu. Nasil bir memleketse aq.BEnde gitmistim ama neyse:)) Ordada caktim burdada herturlu gumgum
-
opusme ve sex in modern oldugunu nerden cıkartıyorsun ki ? =) bence islamda hor gorulen herşey mantıklı cunku islam kısaca mantık dini
-
her bokta laiklik demeyin aq ne alaka :D kilisede ibadette yapılır nikahta kıyılır bu onların inançları. Camiiler ise sadece ibadet amaçlıdır gidipte nikah kıymak saçma olur. Kiliseyi ve camiyi kıyaslamak yanlış zaten...
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------onlar kilisede nikah kıyarlar.biz camide laik oldumuz için kıydırmayız.
onlarda devlet başkanı göreve başlarken elinin altında incil yemin eder,biz laik oldumuz için yapamayız.
onlarda rahibe en pis sokakta bile gezse en bela adamlar kendine çeki düzen verir.bizde başörtülü yada cübbeli biri geçse eyvah cumhuriyet elden gidiyor deriz.
sonuçta onlarda laik bizde laikiz.
zigara gkhn759 cevap vermis ama hemen camura yatmissin.
birader nedir laiklikle alip veremedigin. islamiyette cami de nikah kiydirmak diye birsey varmi veya bir iran da bir malezyada (eger boyle birsey varsada ben duymadim).
aslinda iyiki devlet adamlari Kuran a el basip yemin etmiyorlar. iyiki laiklik var yoksa adamlar direk cehennemlikti. hem kuran a el basacaklar hem halki adaletli sekilde yonetmeyecekler.
bu arada sen cok film izlemissin diyorum. ordaki rahiplerin cogu oglanci cikiyor onlara ozenip bizim imamlari yoldan mi cikartmaya calisiyorsun.
laiklikten anlayisin buysa anlayisini opeyim senin. kimse basortusu gorunce cumhuriyet elden gidiyor demez g.tunden element uydurma. ama cubbeli birini gorunce herkes soyler. cagdas cumhuriyet de nerde cubbe var giymek isteyen gitsin giymeyi istedigi yerde giysin.