İçinden Çıkamadığım Bir Sorun (Yardım)
-
Full hd bir televizyon&ekran aldım bilgisayara taktım görüntüyü sağladım sonra çözünürlüğü 1080p yaptım vga ile giriş sağlıyorum sonra ekranda bu televizyonla bu çözünürlüpü görüntüleyemezsiniz diye bir yazı çıktı ev ekran kararıyor bilgisayara reset attım bilgiler kaydedildiğinden yine 1920*1080 çözünürlük oluyor ve ekranda bişey olmuyor eski monitörü taktım şuan pardus çalışan cd den giriş sağladım
Format atmak istemiyorum format atmadan bu işten nasıl kurtulabilirim
-
güvenli mod ?
-
vga ile zaten yüksek çözünürlükte görüntü alman fazla sağlıklı değil
1080p takılmak istiyosan hdmi veyahut dvi derim
not: ben hala svideo kullanıyom :|
-
bu işi yaparken kablonun vga olduğu hiç aklıma gelmedi bir deneyeyim dedim olmadı
Güvenlik modda açtıktan sonra nasıl değiştirecem ayarları aklıma geldi ama değiştirebiliyormuyum
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
bu işi yaparken kablonun vga olduğu hiç aklıma gelmedi bir deneyeyim dedim olmadı
Güvenlik modda açtıktan sonra nasıl değiştirecem ayarları aklıma geldi ama değiştirebiliyormuyum
-----------------------------ekran kartının driverinde hala ekran 1920 ye 1080 dir normal masa üstü çözünürlüğünden bulamazsın tabi sonra hdmi kablo ile bağlar 1920 x 1080 çözünürlükte kullanırsın
-
yalnız ekran kartımda hdmı çıkışı yok
-
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------
yalnız ekran kartımda hdmı çıkışı yok
-----------------------------dvi ?
güvenli modda denediniz mi hocam ?
çöz. düşürmeyi
-
Guvenli modda ekrana sag tiklayip ozelliklerinden ekran cozunurlugunu dusur.
-
güvenli modun çözüm olacağını sanmıyorum lakin zaten güvenli modda başlayınca 640x800 benzeri bir çözünürlükle başlıyor..
normal oturum açınca eski çözünürlüğü ile açılacaktır yani..
-
eyvallah deneyeceğim şimdi olmazsa dvi kablo alacağız artık
-
yazıları okuyunca denemek istedim.
kapatıp f8 yaparak açtım.
mod menüsü geldi.
en üstteki normal güvenli modu seçtim. ekran çöz. 800x600 başladı. daha sonra ordan 1280x1024 yaptım bilgisayarı kapatıp açtığımda aynı çözünürlük duruyordu.
normalde 1360x768 kullanıyorum.
birde düşük çözünürlük modu var oda denenebilir nasıl bi sonuç verir ama bilmiyorum.