folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İki Dev Arasındaki İşbirliği Sona Eriyor (Apple-Samsung)

İki Dev Arasındaki İşbirliği Sona Eriyor (Apple-Samsung)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

- Apple ve Samsung küresel alanda neredeyse her gün haberlere konu olan kavgalarıyla teknoloji dünyasının en büyük hasımlarından ikisi. İki şirket, aynı zamanda çok büyük iş ortağı konumundalar. Öyle ki, akıllı telefon piyasasının en çok talep gören telefonlarından iPhone 5'in kullandığı yeni nesil süper işlemci A6, Samsung tarafından tedarik ediliyor.

Samsung, ekran ve çip başta olmak üzere Apple'ın en büyük parça tedarikçilerinden biri. Güney Koreli elektronik devi, Bloomberg rakamlarına göre Haziran 2012 itibariyle gelirinin yüzde 7.6'sını Apple'dan sağlıyor. Apple ise akıllı telefon ve tablet bilgisayar piyasasındaki en büyük rakiplerinden biri olan Samsung'un ürettiği parçaları elektronik ürünlerinde kullanıyor.

Apple-Samsung spekülasyonlarının en yeni kaynağı Güney Kore gazetesi Korea Times, en son haberinde iki şirket arasındaki iş ortaklığının ciddi olarak yara alabileceğini öne sürdü. Korea Times, Samsung'un üst düzey yöneticilerine dayanarak verdiği haberde, Apple ile milyarlarca dolarlık ticaret sağlayan tedarik anlaşmalarının iptal edilebileceğini belirtti. Gazeteye konuşan bir Samsung yetkilisi, “Apple, artık en büyük rakibinin teknolojisini kullanmayacağını açık bir şekilde belirtti” ifadesini kullandı.

'TAYVANLI ŞİRKETLE ÇALIŞACAK'

Korea Times'a adının verilmemesi şartıyla konuşan Samsung yetkilisi, A6 işlemcisi hakkında, “Çipin tüm tasarımı Apple'a ait. Samsung sadece çipin üretimini yapıyor” dedi. Yetkili, geçmişte iki şirketin çip geliştirilmesinde beraber çalıştıklarını, ancak bugünkü ortaklığın geçmişten farklı olduğunu ifade etti.

Korea Times, Barclays bankasının raporuna dayanarak, Apple'nın A6'dan sonra gelecek yeni işlemcisi A7'yi, Tayvan'ın Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ile üreteceğini öne sürdü. Tayvan merkezli şirket, dünyanın en büyük fason çip üreticisi konumunda.

NE KADAR DOĞRU?

Analistler, eğer iddialar doğruysa, Tayvanlı şirketin A7'nin üretilmesi konusunda ne kadar yeterli olacağından emin değil. Apple'ın Samsung ile çip ortaklığını sona erdirerek elektronik donanım üretilmesi alanında hızla ilerleyen Tayvan'a kayabilecek olması, uzmanlar tarafından çok büyük bir değişiklik olarak kabul ediliyor.

Güney Kore'nin Tongyang Securities şirketinde analist olan Park Hyun, Apple'ın çip üretiminde Tayvan'ı seçmesi halinde, bu tercihin zamanla diğer parçaları da içine alabileceğini belirtti. Park, “Görünüşe bakılırsa, Samsung milyarlarca dolarlık anlaşmalarını, Apple ise en büyük tedarikçilerinden birini kaybedecek” dedi.
    (NTVMSNBC)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Herkez işini gücünü bıraktı sidik yarıştırıyor artık. Kimin ürünü daha çok satmış hangisi daha iyi, dayanıklılık testiymiş o testiymiş bu testikmiş, adamların kavgası bizim meselemiz oldu çıktı hakkaten

manhyak tarafından 16/Eki/12 03:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    manhyak bunu yazdı

Herkez işini gücünü bıraktı sidik yarıştırıyor artık. Kimin ürünü daha çok satmış hangisi daha iyi, dayanıklılık testiymiş o testiymiş bu testikmiş, adamların kavgası bizim meselemiz oldu çıktı hakkaten

benim anlamadığım apple'ın derdi neydi? kaydırarak kilit açma patenti gibi şeylerin davasını açarak ne kazandı? hangi hesaplar bunu yapmalarına sebep oldu?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bence geç bile kaldılar. Ayrılsınlar da onlar da kurtulsa biz de kurtulsak, herkes işine baksa :)

Şaka bir yana, Apple tarafında çok sağlam ArGe ile ellerinde teknoloji var, üretecek imkan yok. Samsung tarafında üretecek tesis var, Apple'a göre yeni sayılabilecek bir ArGe var. İkisi de kendini götürür bence.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı

benim anlamadığım apple'ın derdi neydi? kaydırarak kilit açma patenti gibi şeylerin davasını açarak ne kazandı? hangi hesaplar bunu yapmalarına sebep oldu?

Baktı samsung coşuyo millete "ben yaparım o benden çalar" demek maksadıyla rekor patent davasını açtı bence.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Apple en büyük rakibine para kazandırmak istemiyor, ayrıca samsung apple ın bu sayede bazı şirket politikalarını önceden öğrenmiş oluyordu.(iphone da nasıl ipad de nasıl işlemci ve gpu kullancılacağı gibi) 

genel olarak baktığınızda zaten samsung dışında apple ı zorlayabilen pek olmadı. Hem kendi donanımını üretiyor hemde bunu geliştiriyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

cevaplar için sağolun da beni tatmin etmiyor bu gerekçeler açıkçası. mantıklı gelmiyor. ya da fazla mı karışık düşünüyorum? apple'a böyle giderse en fazla 5 yıl ömür biçerim arkadaş. sonra iyice kenarda köşede kalır telefon piyasasında. acaba bunu farketti de ne kadar kazansam kâr diye mi kasıyor anlamadım. artık beklentileri karşılayamıyorlar.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tasslehoff
    tasslehoff's avatar
    Erkek

apple hakatten ilginçleşti, oynadığım internet tabanlı oyuna dahi patent yüzünden dava açacaklardı, oyun bir özelliğini kaldırdı ancak kurtuldu.

dertleri nedir, cidden ilginç.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

çok iyi oldu çokta güzel oldu.

apple tekel olacak diye bir kaide yok.

açıkçası sevindim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

İsabet olmus. Dava acip , bir suru sikinti yasayip birlikte calismalari sacma Geliyordu bana. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

apple ile samsung zaten bir çalışıyorlardı bence..   ki

danışıklı dövüş ile reklamlarını daha fazla yaydılar..

Toplam Hit: 2141 Toplam Mesaj: 15