İki Resim Arasındaki Fark (10 Yıl Sonra Rövanşı Almışık Sanırım:))
-
Kabine nedir , bakanlar kurulu nedir bilmeyenlar , bir donem basbakan yardimcisi olan birisinin "Kibris Baris Harekati" kararini verebilecegini sanmaktadir.Bu tip kararlar , bakanlar kurulundan cikarlar ve onlarida bir lider yonetir.Bakanlar kurulundaki bir bakanin harekat karari verme yetkisi olaganustu haller disinda yoktur...Bilmeyenler siyaset literaturunu ogrenmelidirler...Yoksa buyuk basarilara camur atmanin zemini hazirlanir...Isin tebrik olayina gelince , o donem boyle bir karar alan iktidar ,bakanlar ve genelkurmayi tebrik etmek gerekir.Hakliya hakkini vermek gerekir...illa sute sinek dusurmeye calismamak gerekir...
-
by_kamu bunu yazdı:
-----------------------------stillalive bunu yazdı:
-----------------------------
helal be tayyibe, adam Türkiyenin imajını yükseltti. Tayyip gibi lider 100 yılda bir gelir, kıymetini bilin vesselam.
-----------------------------hoca mümkünse 5 yüzyılda bir gelsin :)
-----------------------------Tahminim hayal kırıklığına uğriyacaksın mürit kardesim...
-
Yeah bunu yazdı:
gemicik kardeşim
hayat ne kadar garip, vapurlar filan...
----------------------------- -
kimin engellenemediğini abd dışişleri bakanlığı yayınlanmış resmi evrakta açıkça zikrediyor.
bakanla başbakan yardımcısı arasındaki farkın ne olduğunu öğrenmeni tavsiye ederim ki zaten konuyu kısa geçtim demekki erbakan iyi bir fırsatçı ecevit londrada barış görüşmeleri yaparken erbakan golü atıyor ve zaten ikisinin görüşü belli biri barışçı ..ve londrada ne işi var? barış için :)doğruya biz oraya barış götürdük.
Ecevit ;sayın erbakan her mühim sözde sizin dediğiniz oldu bu kez benim dediğim olsun ne olur hemen kıbrısta barış kararı alalım.. karar alınıyor tabiki..
harekattan sonra denktaş Necmettin erbakanı ziyaret ediyor .
Erbakan görüşmede ;biz milli görüşçüler olarak Türkiyede işbaşına gelen hükümetlerin batı taklitçiliğini ve zaman zamanda kıbrıs hakkında rumlarla federal bir devlet kurmak için neler yaptıklarını iyi biliyoruz ..
bunlar milli menfaatlerimize aykırıdır.
Hasta hasta yönetmeye çalışıp bizi dahada derin kaosa sürüklediği için teşekkürmü etmeliyiz ?
dürüstlük a dan z ye olur .
a dürüst z çalıyorsa bu işi almayacaksın .tarihin en ağır krizlerini yaşadık.
-
Lostok bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------ayrıca her resimden bi mana çıkartacaksak
-----------------------------hacı, bush orada oturmak için eğiliyor :)ama obama saygısından, tayyibini karşısında hafif eğilerek önünü ilikliyor.
lütfen insan sıçarkende eğiliyor :)
-
offf :D yine kızıştırdım ortamı.. çok can yanacak çok :D havada ban kokusu var :) zuahhahaaaa
-
Nerde hocam o bahsettigin abd disisleri bakanliginin evraklari ? Bizde gorelim.
Hala kirli siyaset yapiyorsun hoca.Bu isi bir bakana yikmakya calismak tarihe ihanettir.Bende isi uzatmak istemiyorum.Kibris konusunda duyduklarimi yazmiyorum lise3 te 4aylik arastirma konumdu.Yeterince bilgim var, dikkatini cekmek istedigim nokta ben Erbakan'in ustlendigi rolu ve basarisini takdir ediyorken , sen Ecevit'i isbirlikcilikle sucluyorsun.Komik olma hocam,tarihi inkar etmekten baska birsey yapmiyorsun.O donem uretilen politikalarin bir iktidar politikasi oldugunu inkar edip teke indirgiyorsun.Bilmem arastirdinmi ama o donem bakanlar kurlunda tek catlak sesi Esat Isik, amerikaya danisma konusunu gundeme getirmis ama sert sekilde kabinede elestirilmistir.Bu basari dedigim gibi donemin iktidarinin basarisidir,bunun icerisinde Erbakan ve diger bakanlarda vardir ve bunu kimse inkar etmezsen sen Ecevit'i inkar ediyorsun.
Gelelim krizler konusuna,iste hocam farkimiz sanirim burada.Gozumu kapatip koru korune bir dusunceyi,bir lideri savunmam.Onceki postlarimda ve diger postlarimdada Ecevit'in elestirilecek bircok noktasinida masaya yatirabiliriz ,diye elestirileriminde oldugunu zaten yazdim.tutup olayi krizlere baglayip ecevit'in basarilini golgelemek niyedir ?
Gel ben sana Erbakan doneminde ekonominin iyi gittigini belgelerle ve gerceklerle anlatayim ve savunayim.Elestirilecek noktalarinida elestireyim haci.Burada bir kisi cikip Erbakan doneminde ekonomik politikamiz yanlisti desin bende ona karsi Erbakan'i savunayim.
Ben olaylara ulkemin ve ulusumun cikarlari yonunden bakarim hoca.Bu adam dinci , bu adam komunist , bu adam oyle,bu adam boyle diye onlarin dogru yaptiklarinida elestirmem aksine taktir ederim.Ama nedense bircoklari , sirf gorusunden dolayi yapilan dogrularida elestirerek,bu ulkeye ve bu ulusa en buyuk ihaneti yapmaktadir.
-
kusura bakmayın da tayyip dediğiniz dırzo obama nın o iliklediği düğme kadar değeri bile olamaz. hem kişilik bakımından hem insanlık hem de kültür bilgi bakımından.
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------Lostok bunu yazdı:
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------ayrıca her resimden bi mana çıkartacaksak
-----------------------------hacı, bush orada oturmak için eğiliyor :)ama obama saygısından, tayyibini karşısında hafif eğilerek önünü ilikliyor.
lütfen insan sıçarkende eğiliyor :)
-----------------------------sen bu resimden öyle bi mana çıkarırsan bende obama üşüdüğü için ceketini ilikliyor anlamını çıkarırım hoca
-
kompi ilk mesajımda aynen şunu yazmışım bak...
Ecevitin
Kıbrıs harekatı öncesinde söylediği sözü"Ben bir ara çözüm öneriyorum biz bu işi M.Kemal'in Yurtta sulh cihanda sulh ilkesi ile çözebiliriz ben derhal İngiltereye gideyim "
sözünden sonra kendisi londradayken , harekat kararı NECMETTİN ERBAKAN tarafından alınmıştır .
hala kararı sadece Ecevit aldı sananlar ve başarıyı sadece Ecevite maledenler öğrensinler diye eklemek gereği duydum..
.............................
şimdi bana ben onu tebrik ederken sen ecevite saldırıyorsunu nereden çıkardın? başarıyı sadece ecevite maledenlere söylüyorum .yani bu işi sadece dediğin gibi birine yıkmak maletmek hatadır .iki ortak bu işi yapmış tek farkla biri daha barışçı ve barış için londrada ..diğeri ise karar alıyor .işin aslı budur .
belgeyide merak ediyorsan gugul amcaya bakabilirsin.
ayrıca araştırdınmı bilmiyorum demişsin bilmen için söyleyeyim .benim tez konumdu.
ve yine söyleyeyim konu birgün erbakan olursa onun yanlışınıda söylerim kriz konusundaysa haklıyım .